Porsche Cayenne Turbo 2022: priser och egenskaper

Den lätt kamouflerade Porsche Cayenne Turbo 2022 -prototypen fångades för två dagar sedan. För övrigt är förändringarna av den spanade modellen tydligt synliga, särskilt på de främre och bakre förklädena. Dessutom har den ett reviderat kylargrill och större kylkanaler för motorn och frambromsarna. Dessutom kommer den tyska biltillverkaren att introducera en bekvämare hytt med ny teknik.

Cayenne Turbo kommer dock fortfarande att använda samma 4,0-liters dubbla turbo V-8 som kommer att få några ändringar. Förutom denna motor erbjuder tillverkaren också en mer kraftfull Turbo S E-Hybrid med 670 hk.

Porsche Cayenne Turbo 2022: priser och egenskaper

Porsche Cayenne Turbo 2022 Design

Den kraftfullare Porsche Cayenne Turbo 2022 levereras med ett uppdaterat främre förkläde med en reviderad splitter och större kylkanaler. Generellt sett är designlinjerna identiska med den befintliga kupén, men med några ändringar här och där. Som tidigare kommer den nya också att finnas tillgänglig med ett kolfibertak och en större aktiv bakspoiler för mer downforce.

Porsche hävdar att bakspoilern minskar bättre turbulens, vilket leder till mer fart. Sidoprofilen är också mer aggressiv och tillverkaren använder standard 22-tums Neodyme-hjul i dimensionerna 285 / 35R-22 fram och 315 / 30R-22 bak. På baksidan har Porsche Cayenne samma bakljus hela tiden, och det rymmer också ett par nya sportavgassystem i titan.

✓ Du kan också kontrollera:

Panameras inflytande inuti

Hytten på Porsche Cayenne Turbo 2022 förblir lyxig, och många av ändringarna har gjorts i den tredje generationen. När du kliver in kan du tydligt se Panameras inflytande. Liksom standardmodellen bör vi förvänta oss att den nya kupén kommer att ha samma 12,3-tums pekskärm, navigering, Apple CarPlay, 10-högtalare / 150-watt ljudsystem och nyckelfri ingång med knapptryckning.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Dessutom har Turbo, till skillnad från basmodellen, några ytterligare funktioner som lädersäten, uppvärmda och ventilerade framsäten, 18-vägs adaptiva sportstolar, ett panoramavridande tak och ett Burmester-ljudsystem med 21 högtalare / 1 455 watt.

Porsche Cayenne Turbo 2022: priser och egenskaper

Porsche Cayenne Turbo 2022 motorspecifikationer

De Porsche Cayenne Turbo 2022 motorer väl fungerande och extremt flexibel, som erbjuder gott om vridmoment och en stor grunt vid låga varvtal. Grundmodellen drar kraft från 4,0-liters V-8, som släpper ut ytterligare 90 hk jämfört med den tidigare modellen. Den nuvarande modellen gör 541 hk med samma motor, medan den nya gör 631 hk. Totalt är det 40 fler ponnyer än Audi RS Q8 och 28 hk mer än BMW X6 M Competition.

Den mest kraftfulla Cayenne-modellen, Turbo S E-Hybrid, kombinerar en V-8-motor med en elmotor och ett batteri på 17,9 kWh. Tillsammans levererar Turbo S E-Hybrid 670 hk. Båda turbomodellerna använder en konventionell ZF-åttastegad automatisk växellåda med en vridmomentomvandlare, som tar över växlarna snabbt och smidigt.

Porsche Cayenne Turbo 2022: priser och egenskaper

Utgivningsdatum, pris

Porsche har avslöjat många detaljer om den kommande Cayenne Turbo 2022 . Enligt tillgänglig information kommer dock den uppdaterade varianten att lanseras i juni och försäljningen bör börja snart.

Tyvärr finns det ingen information om hur mycket den nya modellen kan kosta. Den nuvarande modellen börjar på 127 550 euro, medan Cayenne Turbo S E-Hybrid kostar 163 200 euro.