Porsche Cayenne Coupe 2022: priser och egenskaper

Varje version av de prestigefyllda fordonen från Porsche är föremål för många diskussioner och kommentarer. Den nya modellen av crossover-SUV:n i coupéstil Porsche Cayenne Coupe 2022 var inget undantag.

I nomineringen efter ansiktslyftning placerade sig mellanklassbilen i premiumsegmentet i företagets modellprogram som den sportigaste bilen med körkomforten från en representativ sedan och full terrängpotential.

Porsche Cayenne Coupe 2022: priser och egenskaper

Målprofilen för kultnyheten är socialt aktiva och ekonomiskt säkra förare i olika åldrar som föredrar en sportig körstil. Den nya generationens crossover skiljer sig från sina berömda föregångare i en proportionell kombination av traditionell varumärkesstil och originella layout- och designlösningar.

Utanför

Porsche Cayenne Coupe 2022: priser och egenskaper

På bilderna på reklamaffischerna behöll den coupéformade Porsche Cayenne av årsmodell 2022 sitt utseende som är typiskt för crossover-konfigurationen endast upp till mittpelarna på sidorutorna. Det bakre segmentet av karossen är mer förknippat med designen av en ganska avancerad sportbil. Framsidan av nyheten visar:

 • aerodynamisk konfiguration av huven kompletterad med längsgående reliefer;
 • droppformade LED-block eller högkvalitativ matrisoptik;
 • stormaskiga galler av ett ramlöst kylargrill och sidoluftspridare;
 • Kompakt format på ventilationsluftintaget integrerat i den något utskjutande stötfångaren.

Trots bristen på ljusa dekorativa accenter på framsidan, det mest uttrycksfulla perspektivet, ser den nya kroppen av elitcrossoveren ut så elegant och presentabel som möjligt.

Porsche Cayenne Coupe 2022: priser och egenskaper

Sett från sidan väcker den legendariska femdörrarsbilen uppmärksamhet med ett dynamiskt lutande fastbacktak, mörk glans på ramen och sidorutornas pelare, halvovala speglar och en uppsättning trappstegsreliefer.

Närvaron av verklig terrängpotential i den nya versionen av den prestigefyllda crossovern känns lätt igen på den höga markfrigången och de kompakta överhängen, såväl som terrängtillbehör och diametern på de svarta 18-tumshjulen.

Porsche Cayenne Coupe 2022: priser och egenskaper

Mest anmärkningsvärt är omdesignen av den bakre delen av kroppen. I listan över uppdateringar:

 • en sportig, mjukare lutning av bakglaset;
 • LED-bygel med en intressant konfiguration och exklusiv grafik för de bakre LED-ljusen;
 • uttrycksfulla korsvågsreliefer på den vertikala bakluckan;
 • en bred stötfångare med plattform för registreringsskylt och ett par kompakta dimljus.

I sidourskärningarna på metall-plastkarossen finns två avgasrör av stor kaliber. Det spekuleras i att 2022 års Porsche Cayenne Coupe har all anledning att hävda sig som Årets Bil i sin kategori.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Inre

Den maximalt bekväma fyrsitsiga interiören är klädd med kvalitetsmaterial och utrustad med avancerad teknisk och elektronisk utrustning. Designers ägnade särskild uppmärksamhet åt att utöka funktionaliteten hos komponentalternativ, särskilt styrsystem och trafiksäkerhet.

Porsche Cayenne Coupe 2022: priser och egenskaper
 • Frontpanelen har behållit en digital imitation av en analog snygg med tre urtavlor, en klassisk layout kompletterad med kontrollknappar på avlastningsratten.
 • I toppversionen har diagonalen på multimediaskärmen installerad i konsolen ökats från 10 till 12 tum.
 • Lutningen på den breda och låga tunneln förenklar åtkomsten till den automatiska växelns joystick och standardorganisatörer. Det parallella fällbara armstödet fungerar som ett skydd för det volymetriska kylfacket.

De främre, bekväma och ergonomiskt profilerade sätena på första raden med läderklädsel, en utökad lista över inställningar, är utrustade med värme- och ventilationskretsar samt en vibrerande massagekrets.

I olika modifieringar av sätena i andra raden installeras en uppsättning av två separata fåtöljer eller en tresitssoffa med ett hopfällbart mjukt armstöd. Boarding och vägservice är nästan identiska med pilotsätena, men långa passagerare kan uppleva en del obehag på grund av den höga tunneln och det låga taket som sluttar ner mot aktern.

Utformningen av baksätena ger möjlighet till en snabb omvandling, nödvändig för en 2,5-faldig ökning av volymen på 600-liters bagageutrymmet. Reservhjulet som finns i golvnischen påverkar inte bagageutrymmets kapacitet.

Tekniska egenskaper

Måtten på premium crossover i coupé-konfigurationen redigerades i proportionella parametrar LWH: 4931 x 1983 och 1676 mm. Den nya generationens modell är baserad på den modulära vagnen MLB Evo.

Hjulbasen och markfrigången för fyrhjulsdriften är 2895/210 mm. Markfrigången för modifieringen med luftfjädring varierar i intervallet 190-254 mm.

Porsche Cayenne Coupe 2022: priser och egenskaper

Utbudet omfattar gasdrivna turbomotorer med en volym på 3 och 4 liter, med en effekt på 300 hk / 450 Nm, 440 hk / 550 Nm och en toppmotor med 550 hk / 770 Nm. Motorserien är utrustad med en ZF-serie, åtta-bands, åtta-intervall automatisk.

Provkörningen bekräftade det dynamiska startbeteendet inom 6-3,9 s, topphastigheten 243-286 km/h, bränsleförbrukningen under varierande körförhållanden på 9,2-11,3 liter.

alternativ och priser

Den nya Porsche Cayenne Coupé av årsmodell 2022 kommer att levereras till de ryska marknaderna i tre modifieringar. Med hänsyn till de funktionella egenskaperna hos komponentutrustningen förväntas priset variera från 6 till 12 tusen euro.

konkurrenter

Toppar listan över sanna utmanare identifierade av experter: BMW 2-serie, Mitsubishi Pajero , Audi Q8 och terrängversionen av Lamborghini.

Volvo Grupp A