Porsche Cayenne 2022: priser och egenskaper

Det är officiellt. Den nya Porsche Cayenne 2022 kommer till återförsäljare i år. Mest troligt kommer denna SUV att slå ut på marknaden under det sista kvartalet 2021. Från 2022MY förväntar vi oss bara mindre uppdateringar. Cayenne är känd för sin höga lyxnivå och sin sportiga inställning. Det ser väldigt attraktivt ut och känns igen medan interiören är av mycket hög kvalitet och full av högteknologiska bekvämligheter.

Saker under huven förblir intakta. Av denna anledning kommer Cayenne SUV att fortsätta att köra med sitt nuvarande motoralternativ. Nya spionbilder finns tillgängliga så vi vet lite mer om den här nya modellen. Cayenne GTS -coupévarianten är fortfarande på väg.

Porsche Cayenne 2022: priser och egenskaper

Cayenne 2022 ansiktslyftning

Precis som den nuvarande modellen kommer den nya Porsche Cayenne att komma ut på marknaden 2022 med mindre exteriöruppgraderingar. Cayenne ser modern, attraktiv och sportig ut. Det kommer dock att bli några förändringar. Först och främst kommer den nya modellen att ha en renare design. Dessutom är kroppsvecken lite mer uttalade och hållningen lägre. Dess hjulbas kommer inte att ändras, men den här SUV kan bli lite större.

19-tums hjul är standard igen, men vi förväntar oss ett helt nytt exteriört lackarbete eller två. 22-tums hjul är standard på de övre trimnivåerna, och topputrustningen erbjuder också bättre däck. Cayenne är en sportig SUV, men de som vill ha mer sportighet tjänar bäst på GTS -varianten. Denna modell har en lägre körhöjd, unika 21-tums RS Spyder-hjul och mycket mer.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Inredning

Interiören i Porsche Cayenne 2022 kommer att fortsätta att ge lyx. Hytten är rymlig och dess design är verkligen imponerande. Interiören är full av avancerad teknik och en 12,3-tums infotainment-pekskärm kommer som standard. Som alltid erbjuder Cayenne en analog mittvarvräknare och ett par 7-tums digitala skärmar.

Den nya modellen kommer att behålla sin nuvarande hyttdesign, men vi förväntar oss fler standardfunktioner. Detta inkluderar nya säkerhetshjälpmedel och mycket mer. Cayenne är en modell som erbjuder standard nyckelfri ingång, knappstart och ett ljudsystem med 10 högtalare.

Porsche Cayenne 2022: priser och egenskaper

Cayenne S, GTS och Turbo specifikationer

Porsche kommer inte att ändra saker under huven. Detta är dock inte alls illa. De Porsche Cayenne 2022 erbjuder många olika tjänster. Till att börja med är en 3,0-liters turbo V6-motor med 355 hästkrafter och 322 lb-ft vridmoment standardmotorn. Cayenne S-varianten erbjuder en 2,9-liters twin-turbo V6 med 434 hk. GTS-modellen erbjuder en 4,0-liters twin-turbo V8 med 453 hk.

Samma V8 driver Cayenne Turbo-versionen, men turbomodellen erbjuder 541 hästkrafter och 568 lb-ft vridmoment. Slutligen erbjuder Porsche också en e-hybrid-installation. Denna hybridprestanda kombinerar en standard 3,0-liters V6-motor med en elmotor. Tillsammans gör de 455 hk. När du blandar ihop det med en mer kraftfull twin-turbo V8 får du häpnadsväckande 670 hästar. Alla modeller använder samma 8-växlad automatlåda.

Porsche Cayenne 2022: priser och egenskaper

Porsche Cayenne 2022 pris, släppdatum

Grundkonfigurationen kommer att börja igen på cirka 67 000 euro. Priset på Porsche Cayenne 2022 kan dock nå 165 000 euro. Naturligtvis, om du väljer Turbo S E-Hybrid-varianten. Uppdateringarna är mindre, så det är perfekt att priset inte ska förändras. Försäljningen börjar under andra halvåret 2021.

Volvo Grupp A