Polestar 3 2022: priser och egenskaper

Den nya modellen från svenska premium-elbilsmärket Polestar blir en SUV och kommer att heta Polestar 3. Nu har tillverkaren släppt en ny teaserbild. Ta reda på vad vi mer vet om den elektriska SUV:n i vår artikel.

Polestar 3 2022: priser och egenskaper

Polestar 3 markerar också debuten av en ny generation av Volvo Car Groups elbilsarkitektur. För första gången är detta helt designat för elektrifiering. El-SUV:n från den svenska tillverkaren ska också vara modern, innovativ och – som vanligt från Volvo – väldigt säker. Läs vidare för mer information.

  • Ny teaserbild släppt
  • Kommer att bli en elektrisk SUV
  • Tillverkning bekräftad i USA
  • Marknadslansering 2022
  • Kan avslöjas snart
  • Det kommer att dröja innan vi ser Polestar 3 på gatorna.

Polestar 3 2022 priser och lansering

New 3 är fortfarande långt från försäljningsstarten, men att döma av den nya teaserbilden borde idén med den elektriska SUV:n inte vara för långt borta. Global produktion kommer att börja i USA 2022.

Vi kan bara spekulera om priserna. Eftersom Polestar tillhör Volvokoncernen försöker vi orientera oss på Volvomodellerna. XC40 Recharge finns som en stor SUV och C40 Ladda som en crossover. Vi förväntar oss att det blir en större modell, liknande XC40, som börjar på 57 900 €. Polestar 3 hamnar säkert någonstans i den prisklassen.

Polestar 3 2022: priser och egenskaper

Specifikationer och exteriör design

Förutom en ny fordonstyp debuterar Polestar 3 även en ny elfordonsarkitektur. Denna plattform utvecklades helt för elfordon. Inte mycket är känt om specifikationerna ännu, men Polestar 3 kommer att vara mycket aerodynamisk och ha de senaste anslutningsfunktionerna. Dessa funktioner sägs vara baserade på Googles inhemska Android Automotive OS infotainmentsystem.

✓ Du kan också kontrollera:

Säkerhetsdetaljer ska givetvis inte saknas i en bil från Volvokoncernen. Det bör också finnas autonoma körfunktioner.

Tyvärr, som teaserbilden visar, kan du inte se mycket. Man ser bara att den nya el-SUV:n blir ganska stor och sportig. Vi kan också anta att det blir tydliga linjer och en elegant, återhållsam design i stil med den svenska tillverkaren.

Polestar 3 2022: priser och egenskaper

Polestar 3 2022 motorer och utbud

Vilka motorer finns till för Polestar 3 2022 kommer att ges är ännu inte känt. de Volvo XC40 Recharge Pure Electric har dubbelmotor, det finns fyrhjulsdrift och en effekt på 408 hk. Räckvidden är 416 kilometer. Dessa data kan användas som vägledning för Polestar 3-specifikationer. Vi får vänta lite till på officiella uttalanden.