Peugeot Rifter 2022: priser och egenskaper

Bryt bilden av nytta som MPV förmedlar, här är vad Peugeot ville uppnå med sin Rifter 2022 . Ny modell, nytt namn, förbättrad utrustning. Återtagningsoperationen pågår. Första testet med den kraftfullaste dieselmotorn, BlueHDI 130 PS.

Peugeot Rifter 2022: priser och egenskaper

För dem som letar efter ett mycket praktiskt fordon men inte nödvändigtvis har möjlighet att köpa en minivan eller SUV, är fritidsfordon den idealiska lösningen. Denna kategori lider dock av en ganska negativ bild hos vissa bilister på grund av närheten till den försörjningsvärld som de kommer ifrån. Det är hög tid att flera tillverkare, inklusive Peugeot i synnerhet, ändrar det ryktet. Lejonföretaget kunde som vanligt ha nöjt sig med en andra generation, men det var nödvändigt att markera spökena. Lämna namnet Partner och hej Peugeot Rifter 2022 . Även om han delade många delar med sina kusiner Opel Combo Life och Citroën Berlingo Peugeot Rifter delar ett unikt utseende som innehåller många element som gör Lions framgång idag.

Peugeot Rifter 2022: priser och egenskaper

Kylargrillen med logotypen i mitten är väldigt vertikal och strålkastarna ärver en urtagning i skärmen som 2008 års och varselljus med en specifik ljussignatur. Notera också att Peugeot Rifter med karossskydd tar känslan av en SUV. Resten förblir ganska klassiskt för kategorin med en kubisk profil och en bakdel som kommer väldigt nära den nuvarande partnern.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Externa evolutioner är ingenting jämfört med interna transformationer. Peugeot vågade installera sin i-cockpit i en MPV och resultatet var övertygande. Vi är därför glada över att finna den lilla dubbeltillplattade ratten, multimediaskärmen (upp till 8 tum) vänd mot föraren, men också den höga nivån på instrumenteringen. Byt bara, här ingen digital panel utan analoga mätare. Instrumentbrädan är helt enkelt glorifierad med modern design och utmärkt ergonomi. Det enda jag beklagar, trots allt, gäller kvaliteten på materialen, som förblir enkel – men normal – för kategorin.

Peugeot Rifter 2022: priser och egenskaper

Som med alla MPV med självrespekt spelar praktiska frågor en viktig roll. De har inte försummats och till och med optimerats. Förvaringsutrymmet i kupén är allestädes närvarande med ett dubbelt handskfack – krockkudden är nu installerad i taket -, ett stort förvaringsutrymme i mittkonsolen eller ovanför passageraren fram. Alternativt är ”zenithtaket”, bestående av ett glastak och ytterligare förvaringsutrymme, också möjligt.

Bagageutrymmet går inte att slå, tvärtom med en kapacitet på 775 liter under hyllan upp till 3000 liter (enskilda baksäten infällda (ingen demontering nödvändig) eller till och med 3500 liter med ryggstödet på det främre passagerarsätet nedfällt Peugeot Rifter. för detta med en bakruta som öppnas oberoende av bakluckan.

Peugeot Rifter 2022: priser och egenskaper

Inte att förglömma passagerarna med två skjutdörrar som ger enkel åtkomst till baksätena med generöst knäutrymme och kolossalt takhöjd. Observera att dessa dörrar inkluderar förstagångsöppningsfönster.

Och för den som alltid vill ha mer erbjuder Peugeot även en utökad version på 35 cm (längd 4,75 m), som kännetecknas av sju sittplatser och en lastvolym på upp till 4000 liter.

Volvo Grupp A