Peugeot 2008 2022: priser och egenskaper

Det franska företaget Peugeot är känt i bilvärlden som en tillverkare av högkvalitativa, ljusa och ganska funktionella crossovers för bilister av båda könen och alla åldrar. Så här kommer den kompakta stads-SUV:n att bli Peugeot 2008 2022 som kommer att glädja fans av märket med ett attraktivt utseende, en bekväm och praktisk interiör och bra motorrumsegenskaper. Samtidigt förblir varumärkets prispolitik demokratisk, vilket säkerligen kommer att tillåta inte bara att behålla konsumentpubliken utan också att locka uppmärksamheten från nya fans.

Peugeot 2008 2022: priser och egenskaper

Utanför

Trots den igenkännliga kombinationen av brutalitet, stil och ljusstyrka i designen av crossover, kan nyheten inte kallas en restyling av en tidigare skapad modell. Bilen ser lite närmare de “äldre” modellerna med index 3008 och 5008, men behöll originalitet och originalitet i belysningsteknik, relief- och luftintagselement.

Peugeot 2008 2022: priser och egenskaper

Den ljusaste, av fotot att döma, kom ut före crossover. Den har en nästan fyrkantig form och är inställd på medelhöjd. På grund av att A-stolparna blivit något smalare har vindrutans yta växt något, liksom lutningsvinkeln. Strax framför honom finns en platt huva med en liten fördjupning i mitten. Motorhuvens framkant vilar på en svart trimstång, som reser sig över ett tredimensionellt mönstrat sexkantigt kylargrill och strålkastarutrustning i form av “is” med högkvalitativ LED-fyllning.

Sedan börjar det redan höga, men inte det mest voluminösa karosspaketet med en plattform för en registreringsskylt, vertikala remsor av varselljus längs sidoluftintagsslitsarna, samt en trapetsformad slits i reservluftintaget. Detta element avslutas med en bisarrt böjd aerodynamisk insats, vars nedre kant också innehåller ett litet svart plastskydd.

Peugeot 2008 2022: priser och egenskaper

Profilen på den nya karossen kännetecknas av en elegant svart takräcke, som drar blickarna till fönsterfiguren i svarta och plastlister som stiger upp i den bakre delen. Direkt under fönstren finns en fashionabel X-formad relief som kombinerar mjuka övergångar och skarpa kanter, och längst ner, i området med kraftfulla trösklar och hjulhus, finns det ett tjockt lager av svart plast. Iögonfallande ytterligare element är stora rundade speglar med blinkersrepeater i vilken konfiguration som helst, samt små men snygga dörrhandtag.

Peugeot 2008 2022: priser och egenskaper

de Peugeot 2008 2022 Feed har en liten spoiler med bromsljusrepeater ovanför det lutande glaset, vars nedre kant vilar på en remsa av ljusa LED-ljus. Sedan kommer den helt vanliga huvuddelen av bakluckan, stämplad till nummerskylten, och denna del av karossen avslutas med en svart plastknäfångare med krominlägg i överkant, stora dimljus och två fyrkantiga avgasrör skilda i slutet kanter.

✓ Du kan också kontrollera:

Inre

Det inre av ny Peugeot 2008 2022 Årsmodell kan inte kallas rik, men allt är väldigt vackert gjort, som många “franska”. Efterbehandlingsmaterial: högkvalitativa plaster, tyger, läder och polerade aluminiuminsatser är mycket behagliga att ta på, och solid multimediautrustning ger också en bra känslomässig bakgrund för varje resa.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Peugeot 2008 2022: priser och egenskaper

Frontend styling

Alla reglage och hanteringselement i crossovern är kompakta och placerade så bekvämt som möjligt för föraren. Ratten med traditionell Peugeot-uträtning upptill och nedtill kännetecknas av en bekväm fälg, ett massivt centrum och ett överflöd av knappar på ekrarna som kommer ut ur den. Den digitala instrumentpanelen tas enkelt bort från föraren och är perfekt läsbar när som helst på dygnet. Bredvid den, i en liten nisch, finns en liten pekskärm av underhållningssystemet, och precis under den finns en uppsättning luftkanaler och en luftkonditionering, bekant för fans av märket.

Peugeot 2008 2022: priser och egenskaper

Den centrala tunneln består av en snygg växelväljare flankerad av ett dussintal tekniska rattar, en liten organisatör med mugghållare och ett armstöd som rymmer ett kylt handskfack.

säten och bagageutrymme

Crossovern har fem välformade säten med mjuk stoppning och en kombination av tyg och läderklädsel. Men om det finns mycket utrymme i framsätena med värme, utvecklat sidostöd och mekaniska drivningar för att justera sittpositionen, då minskar den bakre raden utrymmet för passagerare avsevärt, så det är att föredra att flytta dit tillsammans.

Peugeot 2008 2022: priser och egenskaper

Nyhetens bagageutrymme är inte stort: ​​i stuvat läge överstiger dess volym lätt märket på 430 liter, och med sätena hopfällda “till golvet” når den knappt 1000 liter.

Tekniska egenskaper

På den inhemska marknaden accepteras endast 1,2-litersmotorer med turbin för den nya modellen. I den initiala konfigurationen kan en sådan motor producera 100 “hästar”, och i den utökade – redan 129. I det första fallet kommer det att finnas en sexväxlad manuell växellåda, och i den andra – redan en “automatisk” med samma antal driftlägen. I den gamla världen kommer Peugeot 2008 2022 fick samma motor, ökad till 155 krafter, samt en 1,5-liters turbodiesel med 100 eller 130 hk, och den senare kan gå med en åttastegad automatlåda. Körningen sker dock alltid endast via framhjulen. Nästan 22 centimeters bilavstånd kan vara en viktig indikator på den nya crossoverns offroadframgång.

Peugeot 2008 2022: priser och egenskaper

En provkörning visade att bilen är mycket tålig, praktisk och ekonomisk – den är perfekt för att köra i stadstrafik och på motorväg, samt att klara av lätta terrängförhållanden.

alternativ och priser

Startpriset för bilen är nästan 18 000 euro. För den dyraste uppsättningen av fyra måste du betala 6 000 euro mer valuta.

tävlingsmodeller

Renault Kaptur, Nissan Quix, Hyundai Kreta och Geely Coolray slåss om köparnas plånböcker med den franska suven.