Opel Insignia 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Den nya Opel Insignia 2022 , den tredje generationen av den tyska sedan, kommer att se dagens ljus i slutet av 2023. Med denna nya utgåva utvecklar vi dess design.

Opel tyckte att Insignia hade en framtid i D-segmentet av sedaner och att en modell som varit aktiv sedan 2008 inte borde slås ut. Vissa förändringar kommer dock att behövas för att återuppliva försäljningen av en modell som, precis som alla andra sedaner, har drabbats hårt av den SUV-feber som marknaden har upplevt i lite över ett decennium.

Opel Insignia 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Även om Insignia inte kommer att ersättas av en crossover, kommer den att samexistera med den framtida SUV:n, som kommer att placeras omedelbart ovanför modellutbudet. Så även om den kommer att leva hemma hos fienden, kommer det att finnas utrymme för ankomsten av den   nya Opel Insignia 2022  , som vi redan känner till några detaljer om och  vars design  vi förväntar oss   i den   nya upplagan av dessa linjer  .

✓ Du kan också kontrollera:

Opel Insignia 2022: Vi ser fram emot den nya generationen

Vi vet att Insignia 2022 kommer att fortsätta att erbjuda det nuvarande Grand Sports-formatet med en överdimensionerad baklucka och en sportigare, sluttande taklinje. Formatet, som   liknar det för Peugeot 508 och som nått goda resultat på marknaden, kompletteras av märkets nya “Vizor”-grill, en design som integrerar strålkastarna och som vi redan ser i andra modeller som t.ex. Opel Mokka.

Opel Insignia 2022: specifikationer, pris, releasedatum

För kupén kommer Opels ingenjörer att klämma fram konceptet ”Pure Panel” med en snyggare instrumentbräda och större skärmar. Den är baserad på den senaste generationen av PSA-koncernens EMP2-plattform, som möjliggör tillväxt på några millimeter samtidigt som det ökar det tillgängliga utrymmet i kupén. Det Rüsselsheim-baserade företaget vill positionera Insignia som en riktig toppmodell 2022.

På ett mekaniskt plan kommer Opel Insignia 2022 att utrustas med 1,5-liters fyrcylindriga diesel- och bensinmotorer, kompletterade med två plug-in hybridversioner. Alla motorer kommer att kopplas till åttastegs automatlåda och framhjulsdrift, med undantag för den kraftfullare   plug-in hybridversionen   som kommer att vara fyrhjulsdriven.