Opel Grandland 2022: priser och egenskaper

Den nya Opel Grandland 2022 överlämnades till företaget. Den framgångsrika kompakta SUV:n från Opel genomgår en stor ansiktslyftning som innebär estetiska, tekniska innovationer och till och med en förändring av modellnamnet. “X”-märket försvinner för att harmonisera med resten av företagets stadsjeepar. Plug-in hybridvarianter finns kvar i programmet.

Efter en enorm mängd spionbilder och till och med officiella förhandsvisningar är väntan över. Nya Opel Grandland 2022 gjorde sin debut i samhället. Den viktiga och populära suven med kompakta mått, som ingår i Opels sortiment, genomgår en ansiktslyftning. En halvcykeluppdatering som gör att den här generationen kan hantera resten av sina affärsliv framför dem.

Opel Grandland 2022: priser och egenskaper

Förutom estetiska och tekniska innovationer innebär detta “ansiktslyft” även ett namnbyte. Och är att Grandland X kommer att döpas om till Grandland. Bokstaven X försvinner från handelsnamnet för att vara i linje med resten av Blitz-företagets stadsjeepar.

Opel Grandland 2022: priser och egenskaper

Designen Opel Grandland 2022

Hur har Opels SUV förändrats? Sanningen är att en snabb titt på bilderna som illustrerar denna artikel är tillräckligt för att upptäcka de viktigaste estetiska förändringarna som exteriören har genomgått. Förändringarna är fokuserade på framsidan. Grandland följer Opels nya designfilosofi. Ett språk som inkluderar främre visiret. Helt nya grill- och ljuskluster med IntelliLux LED-pixelteknik bildar ett enda visuellt element .

Opel Grandland 2022: priser och egenskaper

Den utrustar även motsvarande LED-ljus för körning under dagtid, vilket skapar en ny och karakteristisk ljussignatur. Den främre stötfångaren har också gjorts om och dimljusen har omplacerats. Det finns även ändringar baktill, om än mindre. Vi måste vara uppmärksamma på bakljusen, stötfångarna och själva bakluckan, på vilken modellnamnet har lagts till precis under Opel-märket.

✓ Du kan också kontrollera:

När det kommer till anpassning är det nya Grandland välbetjänat. Vissa exteriöra element kan målas blanksvart eller silver. Dessutom kan du välja en tvåfärgad konfiguration för kroppen.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Opel Grandland 2022: priser och egenskaper

Opel Grandland 2022 interiör

Utanför boxen, när vi vågar oss tillbaka till Grandland kommer vi att vara omgivna av en teknisk och modern miljö. Den stora nyheten i det här avsnittet är utseendet på Opel Pure Panel-systemet, som består av två böjda skärmar sammanfogade till ett enda element. Detta möjliggör skapandet av en mer digital monter. En av skärmarna fungerar som en digital instrumentpanel medan den andra används för infotainmentsystemet. Multimedia Navi Pro-systemet erbjuder en hög nivå av anslutning för åtkomst till OpelConnects digitala onlinetjänster.

Den centrala pekskärmen på upp till 10 tum är något i linje med föraren för att inte ta blicken från vägen. Den digitala 12-tumsinstrumenteringen visar bland annat bilden som tagits av den nya mörkerseendeenheten. Night vision gör det möjligt att se människor och djur upp till 100 meter framför Grandland.

Opel Grandland 2022: priser och egenskaper

En av de definierande nycklarna i denna installation är den tekniska utrustningen. Utöver den välkända Night Vision-kameran har Opel presenterat andra innovationer. Listan över förarassistanssystem har utökats till att omfatta Highway Integration Assist, som är tillgänglig för modeller med automatisk växellåda. Den adaptiva farthållaren kombineras med filhållningsfunktionen.

Ytterligare höjdpunkter är den trådlösa laddaren för kompatibla mobiltelefoner, de AGR-certifierade framsätena, läderklädsel, värme och ventilation samt den elektriskt öppnings- och stängningsbakluckan med handsfree-funktion.

Opel Grandland 2022: priser och egenskaper

motor

Motorprogrammet kommer att behålla laddhybridvarianterna. En av pelarna som erbjudandet av den utgående modellen bygger på. Opel gick inte in på många mekaniska detaljer, men sammansättningen kommer att förbli densamma. Det vill säga, till de elektrifierade motorerna som nämns ovan måste vi lägga till de olika bensin- och dieselmotorerna.

Opel Grandland 2022 pris

När kommer den till återförsäljarna? Opel har bekräftat att leveransen av nya Grandland kommer att påbörjas nästa höst. De återstående detaljerna i sortimentet kommer att meddelas om några veckor. Utförande, utrustning och priser. Serieproduktion sker i Eisenach (Tyskland).