Opel Corsa 2022: priser och egenskaper

Med den senaste generationen av Opel Corsa 2022 försvann även den sportiga OPC-etiketten 2019. Men fans kan hoppas på en återkomst av den heta kompakten. Det brittiska systerbolaget Vauxhall har annonserat en Corsa-e VXR – så det vore bara logiskt för Opel att bygga en OPC-motsvarighet. AUTO BILD har redan gjort förarbete och ritat Corsa-e OPC på datorn! (Så här kunde OPC starta igen!)

Opel Corsa 2022: priser och egenskaper

OPC finns också i den sportiga Corsa-e

Även med en elektrisk modell skulle OPC förlita sig på de optiska egenskaperna som är typiska för märket. Sportigare förkläden och trösklar gör att den lilla bilen ser biffigare ut. Luftintagen som redan anges i grundmodellen är ännu mer märkbara i vår illustration. En takspoiler och en ny kylargrillsinsats med mittstag i OPC företagsfärgen blå skulle vara möjliga. Större fälgar med sin design, blå bromsok och OPC-logotyper skingra alla tvivel om att detta är en sportmodell. (Så här kör Opel Corsa-e!)

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Inga fler hästkrafter i Corsa OPC

När man tittar på prestandadata kan tvivel smyga sig in hos fansen. Opel Corsa-e VXR kommer åtminstone att vara lika kraftfull med 136 hk som basen. Så bör då också vara fallet med OPC. Corsa-e OPC borde handla mer om körglädje än körprestanda. Därför ligger fokus helt på att optimera chassi, styrning och bromsar. Det här receptet skulle kunna smaka gott och ge ännu mer pizza till den lilla.

Opel Corsa 2022: priser och egenskaper

Power Opel Corsa kan komma i mitten av 2022

Prismässigt bör Corsa-e OPC ligga på runt 35 000 euro innan miljöbonusen dras av. (Opel Corsa-e med besparingar på upp till 13 491 euro!) Motsvarigheten till Peugeot 208 PSE kommer förmodligen också att finnas i denna region . Om det kommer en Corsa-e OPC så blir det troligen tillsammans med brodern Vauxhall som startar i mitten av 2022. Det skulle då vara det sista expansionsskedet innan det stora ansiktslyftet. Här kan du ta dig snabbare till din OPC: Begagnad Opel Corsa OPC med 13 000 euro garanti!

Volvo Grupp A