Opel Astra OPC 2022: priser och egenskaper

Måste raden av kompaktatleter frukta en ny upplaga av Opel Astra OPC 2022 ? Återaktiveringen av den höghästkraftiga Rüsselsheimer är ganska realistisk – möjligen även som GSi. För ett pris är det dock för tidigt.

Fans av Opel Astra har tittat på OPC i röret sedan 2018: I och med avvecklingen av den 280 hk stora tredörrarsbilen sa det Rüsselsheim-baserade företaget adjö till kompaktsportsguildet – inte ens en Astra GSi återutgavs.

Opel Astra OPC 2022: priser och egenskaper

Astra generation K har enbart förlitat sig på maximalt 145 hk trecylindriga sedan 2019. Från 2021 kan du äntligen drömma om mer kraft igen: Den nyligen introducerade Astra L använder EMP-2-plattformen från PSA Group, den extra elektriska energin. De framtida laddhybridmodellerna visar imponerande hur detta kommer att se ut. Upp till 225 hk på framaxeln har redan aviserats. Med en extra elmotor på bakaxeln skulle Astra OPC till och med bli en 300 hk fyrhjulsdrift, liknande Grandland 4Hybrid. Och det som accelererar en nästan 1,9-tons SUV till 100 km/h på 6,1 sekunder borde fungera mycket bra även i en lättare och strömlinjeformad kompaktbil.

Peugeot 508 PSE, som markerar det nuvarande slutet av EMP-2 flaggstång med 360 hk , visar att ännu mer är möjligt på plattformen . Även om hybridtekniken lovar effektivitetsfördelar och möjliggör ren eldrift är upplägget med PSE en helt annan.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Han är idrottaren i de 508 familjerna och visar detta optiskt. Ett tillvägagångssätt som även borde fungera för Opel Astra OPC (2022) eller GSi. Tillvägagångssättet på PSE är helt annorlunda: han är idrottaren i de 508 familjerna och det återspeglas också i hans utseende. Ett tillvägagångssätt som även borde fungera för Opel Astra OPC (2022) eller GSi. Tillvägagångssättet på PSE är helt annorlunda: han är idrottaren i de 508 familjerna och visar detta optiskt. Ett tillvägagångssätt som även borde fungera för Opel Astra OPC (2022) eller GSi.

Opel Astra OPC 2022: priser och egenskaper

Opel Astra OPC 2022 pris

Låt oss gå tillbaka specifikt till den potentiella tekniken hos Opel Astra OPC (2022) eller Astra GSi: Grunden är en 1,6-liters turbo fyrcylindrig som ger 180 hk och utstrålar lite känslor i sig själv. Smaken kommer från elmotorerna som är placerade direkt på respektive axel och ökar systemets prestanda.

Även om PSA förlitar sig på en åttaväxlad automatlåda i hybridmodellerna: paddelväxlingar på ratten plockar också upp ambitiösa förare. Även Astra med sin Vizor-grill är ett riktigt blickfång. I kombination med ett större luftintag, spoilermekanism och större fälgar ser det väldigt sammanhängande ut framför det tänkta ögat. Förhoppningsvis kommer Opel att känna igen tidens tecken och återuppliva en av de legendariska förkortningarna med Opel Astra OPC eller GSi från 2022. Till vilket pris? Tyvärr är det fortfarande för tidigt att svara på denna fråga.

Volvo Grupp A