Opel Astra 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Den helt nya 2022 års Opel Astra är bland de första modellerna att anamma märkets utvecklade designfilosofi, som också kommer att delas med kommande Opel-modeller. För första gången kommer sjätte generationens Opel Astra-modell att ha en laddhybriddrivlina i två steg. Den sitter på den senaste versionen av EMP2 multi-energy-plattformen, som påstås vara 14 procent mer vridstyvhet än den tidigare iterationen.

Opel Astra 2022: specifikationer, pris, releasedatum

En ny Blitz är född med den helt nya Opel Astra! Nya Astra går in i en ny era med sensationell design och klassledande teknik med nya hybriddrifter. Astra visar högsta precision i uppmärksamhet på detaljer. På Opel är vi övertygade om att nästa generations Astra är välsignad med de rätta ingredienserna för att bli en storsäljare och locka nya köpare till varumärket.

Michael Lohscheller, VD, Opel

Opel Astra 2022 exteriör

Ansiktet av Opel Astra 2022 är den senaste tolkningen av Opel Vizor-frontförklädekonceptet, som först sågs på nya Mokka och kommer att finnas och vidareutvecklas i alla framtida Opel-modeller.

Opel Astra 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Bilen har eleganta IntelliLux LED-strålkastare, inklusive två LED-projektorer och inverterade L-formade varselljus – något som också syns på den engångsföretecken Manta GSe elektriska mod. Nya Astra kommer med sin typskylt placerad centralt på den skarpkantade bakluckan.

Andra höjdpunkter i nya Astra inkluderar mörklagda backspeglar, strålkastare och en A-stolpe, varav den sista bidrar till att ge den en flytande takeffekt.

Inre

Inuti kommer nya Opel Astra att ha nästa generations digitala cockpit Pure Panel, designad i linje med Opel Vizor och först tillgänglig på Mokka.

Pure Panels digitala cockpit har två 10-tums widescreen-skärmar som visar information i ett horisontellt tema. Medan skärmen bakom styrningen fungerar som en helt digital instrumentkonsol, fungerar den andra skärmen mot föraren som det centrala infotainmentsystemet, som som standard levereras med trådlöst Apple Carplay och Android Auto.

Opel Astra 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Under denna skärm finns pianotangentliknande kontroller för andra funktioner, inklusive automatisk klimatkontroll. Den nya ratten är ett treekrat hjul med accenter av pianolack.

Kabinen har även försetts med nya sportiga AGR-stolar, som sitter 12 mm lägre än sätena på den tidigare modellen. Dessa säten erbjuder ett brett utbud av valfria inställningar och finns även med ventilation (framtill), massage (för föraren) och värme (både fram och bak), samt nappaläder och Alcantara-detaljer.

✓ Du kan också kontrollera:

specifikationer

Nya Astra som laddhybrid finns i två prestandanivåer och i sin kraftfullaste version med en total effekt på upp till 225 hk. En 8-växlad automatlåda finns som standard i hybridvarianterna.

Opel specificerade inte drivlinorna, men hade rapporterat att laddhybridvarianten av nya Astra skulle vara VXR-märkt (som en Vauxhall-modell) och i den högpresterande 296 hk (220,7 kW) fyrhjulsdrivna versionen . Denna version skulle vara Vauxhall Astra OPC 2022 i Europa. En vanlig framhjulsdriven modell skulle också erbjudas, enligt Autocar UK, för att tilltala köpare med lägre budget.

Opel Astra 2022: specifikationer, pris, releasedatum

När det gäller dimensioner har nya Opel Astra vuxit med 4 mm i längd och 13 mm i hjulbas, vilket gör den till en större bil än den tidigare modellen.

Opel Astra 2022 Mått
längd 4 374 mm
bred 1 860 mm
hjulbas 2 675 mm
trunk 422 liter

säkerhet

Nya Opel Astra har utrustats med en ny uppsättning automatiska förarassistanssystem som använder fyra kroppskameror, fem radarsensorer och två ultraljudssensorer. Alla dessa kameror och sensorer fungerar i synk med e-Horizon-anslutningen i Intelli-Drive 2.0, vilket hjälper till att utöka räckvidden för dessa kameror och sensorer.

De förarassistanssystem som finns tillgängliga i nya Opel Astra är korsande trafikvarning bak, aktiv körfältsstyrning, döda vinklar med stort räckvidd, adaptiv farthållare med stop-and-go-funktion, head-up display.

Opel Astra 2022 utveckling

Prototypfordon av nya Opel Astra togs till svenska Lappland i polcirkeln, där fordonets prestanda, inklusive HVAC-systemet, mättes under extrema klimatförhållanden med temperaturer så låga som -30 grader Celsius.

Dessutom kördes fordonet i Dudenhofens testcenter och validerades på allmänna vägar i Rhen-Main-området och testades slutligen i Opels EMC-laboratorium i Rüsselsheim. Medan tester i polcirkeln fastställde Astras uppvärmningsbeteende under några av de kallaste förhållanden i världen, fokuserade tester som genomfördes i Dudenhofen-centret på fordonets komfort och säkerhet.

Opel Astra 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Produktion & lansering

För närvarande har nya Opel Astra endast presenterats som en femdörrars halvkombi. Opel kommer att börja ta beställningar på nya Astra under hösten och leveranserna är planerade att starta i början av 2022.

Den nya Astra designades och konstruerades i Rüsselsheim, Tyskland och kommer att börja produceras vid Rüsselsheim-fabriken i år. Bilen kommer med Renault Megane och VW Golf tävlar.

Vanliga frågor om Opel Astra 2022

När kommer nya Opel Astra Hybrid att lanseras?

Bokningen av nya Astra börjar hösten 2021, med leveranser som börjar i början av 2022.

Vilka är de främsta konkurrenterna till Opel Astra Hybrid?

Den nya Astra Hybrid kommer att ta sig an bilar som VW Golf eHybrid och Renault Megane Hybrid.

Vilken är den maximala effekten för Opel Astra Hybrid?

Den nya Astra Hybrid erbjuds i två effektnivåer, med maximal effekt på upp till 225 hk.

0 Kommentarer
Intertextuell återkoppling
Visa alla kommentarer