Nissan Xterra 2022: priser och egenskaper

Om du letar efter en SUV med ett iögonfallande utseende är den kommande Nissan Xterra 2022 värd att överväga. Enligt många rykten kommer den populära SUVn att göra comeback nästa år. Några renderingar är tillgängliga och den senaste Xterra har en snygg och kompakt design följt av en bekväm och teknisk hytt.

Generellt sett är denna modell baserad på Nissan Frontier pickup och delar många tips. Till skillnad från den tidigare generationen kommer dock den nya fyrdörrars, tvåradiga SUV: n att få några mekaniska förändringar. Enligt uppgift ska den drivas av en ny 3,8-liters V-6-motor som sägs producera cirka 310 hk med en nioväxlad automatlåda.

Nissan Xterra 2022: priser och egenskaper

Nissan Xterra 2022 design

Utsidan på nya Nissan Xterra 2022 ser attraktiv och modern ut, åtminstone på framsidan. Faktum är att den kommande SUV: n delar samma formspråk som den senaste Nissan Frontier -pickupen. Den kommer med en djärv kropp, ett futuristiskt ansikte och massor av teknik för att göra den här modellen het. Vi gillar också dess distinkta kylargrill och en ny mejslad motorhuv.

För närvarande har vi ingen aning om Nissan Xterra rullar på samma plattform som Frontier -pickupen. Den övergripande designen är dock bättre än tidigare, och den har samma Boulder Grey Pearl som den är på pickupen. Andra Frontier -färger som kan överföra är Glacier White, Gun Metallic, Super Black, Red Alert, Cardinal Red Metallic TriCoat, Deep Blue Pearl och Baja Storm.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Inomhus rykten

Den nya Nissan Xterra 2022 kommer sannolikt har samma teknik som den berömda Frontier. Som sagt, vi borde förvänta oss en mycket rymlig hytt och åtminstone några av de mjuka detaljerna. Vi hoppas också att basmodellen kommer att använda en 8,0-tums pekskärm som standard, men en 9,0-tums skärm bör också finnas tillgänglig.

Standardanslutningen måste inkludera integration av Apple CarPlay och Android Auto samt flera laddningsuttag. Men i allmänhet varierar allt beroende på trimnivån. Och köpare kommer sannolikt att ha möjlighet att välja fler ytterligare funktioner från toppen.

Nissan Xterra 2022: priser och egenskaper

Nissan Xterra 2022 drivlina

När den tidigare generationen Xterra introducerades, drivs den av en kraftfull 4,0 liters V-6-motor. Den nya modellen tömmer dock motorn och får den nya. Enligt de senaste nyheterna kommer samma motor som driver Frontier -pickupen att driva den senaste Xterra.

Denna motor består av en 3,8 liters V-6-enhet som ger 310 hästkrafter och 281 lb-ft vridmoment. Dessutom sägs det använda en ny nioväxlad automatisk växellåda speciellt utformad för denna SUV. Under Frontier -modellen levererar samma motor EPA stads-/motorvägsbränsleekonomi: 18/24 mpg (RWD), 17/23 mpg (AWD).

Nissan Xterra 2022: priser och egenskaper

Utgivningsdatum, pris

Framställningen Nissan Xterra 2022 har allt som krävs för att få tillbaka SUV: en. Denna modell ser attraktiv ut och har en mycket bekväm hytt. Vi välkomnar en ny Xterra och tävling som Jeep Wrangler och Ford Bronco kan äntligen få en riktig rival.

Enligt en berömd autotidning kommer nya Nissan Xterra att komma ut på marknaden någon gång nästa år, från mindre än 30 000 euro.

Volvo Grupp A