Nissan Versa 2023: Priser, ändringar, tekniska data

De Nissan Versa 2023 är en prisvärd liten kryssare och ett bra alternativ om du inte är övertygad om en crossover. Versa sedan utsågs till “Bäst i klassen” i JD Powers APEAL 2022-studie. Denna studie avgör hur ägarna betygsätter sitt nya fordon efter tre månader. Respondenterna tillfrågas om sina erfarenheter av bland annat interiör, bränsleförbrukning och säkerhet.

Versa kommer att erbjudas i tre förenklade utrustningsnivåer för 2023: S, SV och SR. Här är en snabb översikt.

Nissan Versa 2023: vad är nytt

2023 års Versa får en handfull stylingjusteringar, inklusive en ny frontpanel och uppdaterade Nissan-logotyper. SR-modellerna har nya 17-tums lättmetallfälgar och ny exteriörfärg i Grey Sky Pearl (finns även för SV).


motor och bränsleförbrukning

Under huven på 2023 Nissan Versa finns en 1,6-liters fyrcylindrig som producerar 122 hk och 114 lb-ft vridmoment. Den naturligt aspirerade motorn använder Nissans kontinuerligt variabla ventiltidssystem för att säkerställa en bra balans mellan prestanda och effektivitet. Alla Versa-modeller är framhjulsdrivna (fyrhjulsdrift finns inte). Traction control är standard på alla modeller.

Motorn är kopplad till Nissan Xtronic CVT automatisk växellåda. En manuell växellåda finns även för S-versionen, men det ökar bränsleförbrukningen. EPA uppskattade kombinerad bränsleekonomi är 30 mpg för manuell växellåda och 35 mpg för CVT automatisk växellåda. Versas bränsletank har en kapacitet på 10,8 liter.


Inredning och mått

2023 Nissan Versa levereras som standard med farthållare, elfönster och lås, nyckelfri ingång (inklusive bagageutrymme), belyst ingång, framdörrsfickor, flaskhållare, förarens fotstöd, 12-volts eluttag, USB- och AUX-portar och Bluetooth-funktion för telefon och ljudströmning utrustad. Den högre trimnivån SR levereras som standard med intelligent farthållare, en startknapp och en 8-tums färgpekskärm.

Huvudutrymmet och benutrymmet fram är 39,5 respektive 44,5 centimeter. Huvudutrymmet i andra raden är 36,3 centimeter, benutrymmet i andra raden är 31 centimeter. Versaens bagageutrymme rymmer 15 kubikmeter. SV och SR har ett 60:40 delat fällbart baksäte som standard (S-modeller tillval).


Nissan Versa 2023 säkerhet och specifikationer

Nissan Versa fick för det årsmodell 2023 5-stjärnigt övergripande säkerhetsbetyg från NHTSA och bra betyg från IIHS.

Varje Versa är utrustad med främre och sidokrockkuddar, främre och bakre skrynkliga zoner, en energiabsorberande rattstång, skrynkliga zoner för motorhuven och sidodörrslister. Dessa element säkerställer att stötenergin absorberas och förs bort från de åkande.

Likaså kommer varje Versa som standard med barnsäkerhetslås på bakdörrarna, LATCH-systemet (Lower Anchors and Tethers for Children) och en nödöppning i bagageutrymmet.


Nissan Versa 2023 inträde MSRP

Versa finns i tre utrustningsnivåer: S, SV och SR. Alla rekommenderade försäljningspriser som anges nedan inkluderar redan 1 095 EUR för resan.

S

S-modellen på ingångsnivå har en sjutums pekskärm, ljudsystem med fyra högtalare, automatisk nödbromsning och filbytesvarning. S Plus-paketet (1 190 euro) erbjuder även Apple CarPlay, Android Auto, ett 60:40 delat fällbart baksäte och 16-tumshjul.

Det rekommenderade försäljningspriset för S är 16 825 euro (manuell växellåda) eller 18 496 euro (automatisk).

SV

Mellanstor SV kommer som standard med 16-tums lättmetallfälgar, automatiska strålkastare, karossfärgade dörrhandtag och ytterbackspeglar, startknapp, SiriusXM, trådlös laddningsplatta, döda vinkeln och varning för tvärtrafik bak. Det rekommenderade försäljningspriset är 20 115 euro.

SR

SR har alla funktioner från S och SV, plus en fjärrstyrd startmotor, 17-tums lättmetallfälgar, en läderklädd ratt, en 8-tums pekskärm, klimatkontroll, uppvärmda framsäten och ett ljudsystem med sex högtalare . SR-modellerna har även intelligent farthållare, en WiFi-hotspot och NissanConnect-tjänster som låter ägare styra utvalda funktioner via kompatibla smartphones eller smartklockor.

Det rekommenderade försäljningspriset är 20 815 euro.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar