Nissan Versa 2022: priser och egenskaper

För många förare används en bil för att ta sig från A till B, och för dem är det en extremt rationell process att köpa en ny bil. De bryr sig inte om inredning eller prestanda. Allt de vill ha är mycket bil för pengarna, och modeller som Versa passar en sådan här historia perfekt. Så det är inte konstigt att Nissan Versa kommer att fortsätta att vara en av de mest populära modellerna i småbilssegmentet 2022 .

Det finns så många anledningar att köpa den här bilen, men det första man tänker på är priset. Detta är ett av de billigaste fordonen du kan köpa. Den är inte speciellt rolig att köra men den har hyfsat last- och passagerarutrymme samtidigt som standardutrustningen är mer än okej. Dessutom gör den enkla designen att du kan räkna med lång livslängd och låga underhållskostnader.

Nissan Versa 2022: priser och egenskaper

Den nuvarande generationen har funnits sedan förra året, så det är ganska säkert att 2022 års Nissan Versa bara kommer att vara en fraktmodell utan några större förändringar. Därför förväntar vi oss att den inte kommer att säljas förrän under årets sista kvartal.

Nissan Versa 2022 restyling

Som vi nyss nämnde kommer Nissan Versa 2022 att vara dess tredje tillverkningsår och det betyder att inga större förändringar är nära förestående. Den senaste omdesignen medförde många intressanta innovationer och den nuvarande generationen ser riktigt bra ut trots fyndpriset. Den följer märkets senaste designspråk, som har den välbekanta V-Motion-grillen och ser ganska attraktiv ut, särskilt jämfört med konkurrenter som Chevrolet Sonic eller Hyundai Accent.

En annan sak vi gillar med den här bilen är dess storlek. Trots att den klassas som en liten bil har den en hjulbas på mer än 103 tum, vilket gör den ganska nära det kompakta segmentet. På grund av detta är det förvånansvärt bra inuti och vi kommer in på det om ett ögonblick.

Nissan Versa 2022: priser och egenskaper

Inre

Med tanke på priset är det uppenbart att denna stuga till största delen är gjord av billiga material. Billiga plastfinish är det gott om, men instrumentbrädan ser faktiskt mer än anständig ut. En annan bra sak är att en 7-växlad pekskärm kommer som standard, vilket har stor inverkan på det övergripande utseendet på instrumentbrädan. Byggkvaliteten är bra, medan framsätena är förvånansvärt bekväma för segmentet.

Nissan Versa 2022: priser och egenskaper

Som vi sa tidigare är detta ett ganska stort fordon för segmentet. Så det är inte konstigt att den andra raden också erbjuder gott om plats och enkelt rymmer vuxna. Dessutom är stammen också ganska generös. Den erbjuder cirka 15 kubikfot, vilket faktiskt är mer än du får i en större Sentra .

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

funktioner

Vi förväntar oss inte för många innovationer i detta avseende nästa år. Det mesta ska vara detsamma, vilket gör att grundmodellen är välutrustad. Saker som start med tryckknapp, en 7-tums pekskärm, en stereo med fyra högtalare, Bluetooth och en USB-port är standard. Tyvärr måste du betala extra för Apple CarPlay och Android Auto. Listan över alternativ bör också innehålla saker som närhet, nyckelfri ingång, fjärrstart, klimatkontroll, satellitradio, ljudsystem med 6 högtalare, etc.

✓ Du kan också kontrollera:

Detsamma förväntas när det gäller säkerhetsfunktionerna. Vi förväntar oss inga större förändringar, så basmodellerna bör komma som standard med godsaker som en backkamera, kollisionsvarning framåt, automatisk nödbromsning framåt och bakåt, fotgängardetektering och filbytesvarning, vilket låter ganska imponerande med tanke på klistermärkespriset . Dessutom kan du få uppgraderingar som adaptiv farthållare, övervakning av döda vinkeln, varning för korsande trafik bak, en föraruppmärksamhetsmonitor, etc.

Nissan Versa 2022: priser och egenskaper

Nissan Versa 2022 motor

Saker under huven kommer definitivt inte att förändras och Nissan Versa 2022 kommer att fortsätta att erbjudas med samma drivlina. Det betyder en bra ol ‘naturligt aspirerad 1,6-liters radfyra som bara ger cirka 122 hästkrafter och 114 pund-fots vridmoment. Naturligtvis räcker det inte för ambitiösa förare, men de som letar efter en daglig pendlare har inget emot det. Du kan också välja mellan en 5-växlad manuell växellåda och en CVT-växellåda.

Även om manualen är roligare att köra, erbjuder den också lägre mpg-tal. Du kan förvänta dig cirka 27 mpg i staden och 35 mpg på motorvägen. Lägg till detta avsaknaden av 6:e växeln och det blir uppenbart att CVT är ett bättre val. Nissan Versa utrustad med en CVT returnerar cirka 32 mpg i staden och 40 mpg på motorvägen.

Nissan Versa 2022 releasedatum och pris

Vi förväntar oss att se Nissan Versa 2022 någon gång under årets sista kvartal. Med tanke på att det inte blir några större förändringar bör priset vara i stort sett detsamma också. Detta innebär att grundversionerna bör förbli under 15 000 euro.