Nissan Titan 2022: priser och egenskaper

Konkurrensen inom segmentet halvtonspickuper är hård, även om det bara finns flera modeller som erbjuds. Medan de tre stora dominerar segmentet, kämpar Nissan fortfarande för en solid position på marknaden även jämfört med Toyota Tundra . Ändå kommer Nissan Titan 2022 inte att medföra för många förändringar. Den nuvarande generationen har funnits i cirka fem år, och efter uppdateringen förra året förväntar vi oss att den nuvarande generationen kommer att vara kvar i produktion några år till.

Nissan Titan 2022: priser och egenskaper

För alla som planerar att köpa Titan under nästa år betyder det att det inte kommer att bli några större överraskningar. Den Nissan Titan 2022 kommer att fortsätta med välbekanta designfunktioner. Denna lastbil har en av de mest bekväma hytterna i segmentet och erbjuder också ett mycket balanserat körbeteende. Vi gillar också dess kraftfulla V8-motor och ett intuitivt infotainmentsystem. Vi antar att startdatumet är planerat till slutet av 2021.

Restyling för Nissan Titan 2022

Den nuvarande generationen av Nissans fullstora pickuper förväntas vara kvar i produktion några år till. Så det är inte konstigt att ingen förväntar sig större modifieringar av Nissan Titan 2022 . Istället ser vi en välbekant layout baserad på den bra gamla F-Alpha-plattformen. Det är samma som kommer att undertrycka den kommande Frontier som får en omdesign efter hela 15 år.

Stylingförändringar är inte heller att vänta. Du kan räkna med en välbekant design som har uppdaterats för 2020 års modell. För den uppfräschningen har vi sett ett par intressanta nyheter, som en djärvare grill, nya stötfångare, mer distinkta strålkastare, etc. Nissan Titan 2022 fortsätter på samma sätt.

Nissan Titan 2022: priser och egenskaper

Dessutom kan du räkna med Pro 4X-versionen som kommer med några trevliga terränguppgraderingar. Några av höjdpunkterna är saker som elektroniska differentialer med begränsad slirning, assistans för backe, Bilstein coilovers, underkörningsskydd och terrängdäck.

Inre

Denna lastbil erbjuder en av de mest bekväma hytterna i segmentet och vi tvivlar inte på att modellen kommer att fortsätta så här nästa år. Förutom en utmärkt fjädringsuppsättning som framgångsrikt kombinerar responsiv hantering med en mjuk gång, finns det även utmärkta framsäten som förmodligen är de bästa i sin klass. Den andra raden med dubbelkabinmodeller är också mycket rymlig och erbjuder plats för vuxna.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Med kabin- och sängkonfigurationer kan du räkna med två varianter som erbjuds. Standard King Cab är en typisk långsträckt hyttmodell som kommer med en längre 6-fot-7-tums säng. Å andra sidan kommer Crew Cab-modellen med en något kortare 5-fot-7-tums säng.

Nissan Titan 2022: priser och egenskaper

funktioner

Ansiktslyftet 2020 medförde några innovationer, inklusive ett helt nytt infotainmentsystem. Så vi tvivlar på att för många saker kan förändras för 2022 års Nissan Titan . Det mesta förblir detsamma som med den nuvarande modellen, som som standard levereras med en 8-tums pekskärm, Android Auto, Apple CarPlay, Bluetooth, två USB-portar, satellitradio och ett stereosystem med sex högtalare. Dessutom får du saker som en 9-tums pekskärm, HD-radio, navigering, två USB-portar på baksidan och ett ljudsystem med 12 högtalare, ett taklucka, en tvåzons klimatanläggning, ett vanligt hushållsuttag m.m.

När det kommer till säkerhetsfunktioner bör alla modeller som standard vara utrustade med extrafunktioner som backkamera, bakre parkeringssensorer, förare dåsighetsövervakning, döda vinkeln, bakre korsande trafikvarning, filbytesvarning, frontkollisionsvarning, automatisk framåt och backning nödbromsning och fotgängardetektering. Du kan betala för ytterligare tillägg som adaptiv farthållare, trafikskyltsigenkänning, ett parkeringskamerasystem med sikt runtom och parkeringssensorer fram.

Nissan Titan 2022 motor

Den Nissan Titan 2022 kommer att fortsätta med en god gammal 5,6 liter V8. Denna motor har nyligen uppgraderats och har nu en maximal effekt på 400 hästkrafter och 413 pundfots vridmoment. Det räcker för en ganska solid kördynamik. Dessutom kommer motorn i kombination med en nio-växlad automatlåda som gör ett ganska bra jobb.

Nissan Titan 2022: priser och egenskaper

När det gäller bränsleekonomi kan du förvänta dig cirka 16 mpg i staden och 21 mpg på motorvägen. Detta är väldigt typiskt för en fullstor pickup med V8-motor. Inte lika typiskt för segmentet är den maximala dragkapaciteten på cirka 9 300 pund. Det är under genomsnittet för klassen. Den maximala nyttolasten är upp till 1 680 pund.

Nissan Titan 2022 releasedatum och pris

Med tanke på att inga större förändringar är nära förestående är vi ganska säkra på att den japanska tillverkaren inte kommer att skynda Nissan Titan 2022 . Istället är det mer sannolikt att det kommer ut på marknaden någon gång under årets sista kvartal. Utgångspriset ska inte skilja sig nämnvärt från den nuvarande modellen som är 38 000 euro. Även om de tre stora dominerar segmentet ser vi Toyota Tundra som Titans största konkurrent.

Volvo Grupp A