Nissan Silvia S16 2022: priser och egenskaper

Tro det eller ej, det har gått nästan två decennier sedan vi senast såg den här ikonen komma från fabriken. I hela 19 år har vi hört rykten om comebacken av denna drivande legend och det ser ut som att något äntligen händer. Om vi ​​kan lita på de senaste rapporterna jobbar den japanska tillverkaren faktiskt på den nya generationen som kommer att utöka företagets utbud av prestandabilar, som för närvarande är baserad på bara två GT-R och Z Car-modeller. Detta skulle vara ett mer prisvärt alternativ, som något designat för en älskare av medelhastighet. Vi antar att den kommer som Nissan Silvia S16 2022 .

Nissan Silvia S16 2022: priser och egenskaper

Det är svårt att gå in på detaljer just nu, men vi kan definitivt förutsäga några av de grundläggande designfunktionerna hos den nya modellen. Vi antar att det grundläggande tillvägagångssättet skulle vara detsamma som den tidigare generationen, vilket innebär en lätt RWD-sportbil som kan vara snabb, pålitlig och jävligt driftig. Än en gång är tjänstemännen tysta om detta, så ta följande stycken med stor motvilja.

Nissan Silvia S16 2022 restyling

Med tanke på att den senaste generationen vi såg hade kodnamnet S15, skulle den nya modellen komma ut som Nissan Silvia S16 2022 . Med tanke på det 19-åriga gapet råder det ingen tvekan om att den nya modellen inte kommer att ha mycket gemensamt med sin föregångare. Enligt uppgift arbetar Nissan på en helt ny plattform som kommer att debutera i denna modell och senare kommer att användas på en mängd olika Infiniti-modeller.

En av de saker som är säkra är den grundläggande layouten. Trots åldersskillnaden kommer den nya modellen att fortsätta med samma tillvägagångssätt, som inkluderar en frontmonterad motor och bakhjulsdrift. Det är en perfekt kombination för drifting medan en annan nödvändig komponent är lätt. Därför förväntar vi oss att 2022 års Nissan Silvia S16 kommer att använda många lätta material, främst aluminium och kolfiber.

Nissan Silvia S16 2022: priser och egenskaper

Utanför

Vi förväntar oss inga överraskningar när det kommer till exteriördesignen. Vi förväntar oss en välbekant layout av vad en typisk 2-dörrars coupéstil skulle innebära. En cabriolet är också möjlig. Dessutom förväntar vi oss inte att Nissan Silvia S16 2022 ska vara mycket större än tidigare generationer. Därför bör hjulbasen vara runt 100 tum.

Rent stilmässigt skulle Nissan Silvia S16 2022 baseras på Nissans senaste formspråk. Detta inkluderar givetvis även den berömda V-Motion-grillen, men denna gång i en sportigare version. Givetvis finns det gott om plats för exklusiva detaljer, med början på bodykit, hjul, massiva bromsar och liknande. Dessutom förväntas ”Silvia”-märken och logotyper i olika delar av fordonet.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

Inre

Den aspekten är fortfarande ett absolut mysterium. Bortsett från tvåsitsiga konfigurationen vet vi ingenting om comeback-modellen. Ändå antar vi att instrumentbrädan hämtar mycket inspiration från andra sportbilar från denna tillverkare, speciellt  Nissan GT-R  . Tänk dock på att den legendariska superbilen är ganska gammal och att dess kabin inte är den fräschaste på marknaden. Det är därför vi också förlitar oss på många helt nya designlösningar.

Som redan nämnts bör den nya modellen utrustas med två säten. Vi räknar med både coupé- och cabrioletmodeller som erbjuds. Förutom en attraktiv design på instrumentbrädan förväntar vi oss även mycket standard och tillgänglig utrustning från denna modell. Det gäller inte bara avancerad teknik och de senaste förarassistansfunktionerna, utan även många bekvämlighetsfunktioner.

Nissan Silvia S16 2022: priser och egenskaper

Nissan Silvia S16 2022 motor

Även här förväntar vi oss att den nya modellen respekterar sin tradition. Det är därför vi, förutom bakhjulsdriften, även använder en fyrcylindrig monterad fram. Vi är dock ganska säkra på att nya Nissan Silvia S16 kommer att behöva byta till turbo 2022 . Så vårt val skulle vara en 2,0 liters turbofyra med variabel kompression, som skulle vara speciellt inställd vid detta tillfälle. Cirka 300 hk låter rimligt nog.

Motorn ska vara ganska potent och vi tror också att den japanska tillverkaren kommer att tänka på riktiga körentusiaster och att den manuella växellådan säkert kommer att erbjudas. Självklart ska även automatväxellåda erbjudas. Givetvis riktas kraften till bakhjulen och vi förväntar oss inte att se AWD på erbjudande.

Nissan Silvia S16 2022: priser och egenskaper

Nissan Silvia S16 2022 releasedatum och pris

Som nämnts tidigare är Nissan Silvia S16 2022 bara ett rykte för tillfället. Tjänstemännen är fortfarande lugna, så de faktiska chanserna att se denna modell är minimala, speciellt när man betänker att dagens marknad mest domineras av crossovers och efterfrågan på riktiga sportbilar inte är särskilt stor. Därför kommer vi inte att ge några uppskattningar angående pris och startdatum. Ta den här artikeln igen med stor motvilja.

Volvo Grupp A