Nissan Sentra 2023: Inredning, priser, tekniska data

De Nissan Sentra 2023 är en del av den åttonde generationen som det japanska varumärket lanserar 2020 och den har mycket att erbjuda, även om den inte presterar så bra i praktiken. Sentras främsta överklagande är dess grundpris på under 22 000 €, och den är packad med säkerhetsfunktioner, en rymlig interiör för sin storlek och en ekonomisk drivlina.

Nissan Sentra 2023: vad är nytt?

Nissan har Sentra för det årsmodell 2023 revideras. Den bär nu design-DNA från sina bröder Maxima och Altima med omdesignade stötfångare, nya LED-belysningselement och en omdesignad instrumentbräda. Dessutom finns Sentra i tvåfärgad lack med svart tak, och interiören har nu en D-formad ratt och plyschiga Nissan nolltyngdkraftiga framsäten.

SV- och SR-utrustningsnivåerna erbjuder SiriusXM och ytterligare två USB-portar – en Type-C-port på framsidan och en Type-A-port som endast kan laddas i mittkonsolen.


Effektiv drivlina

Alla 2023 Nissan Sentras är utrustade med en 2,0-liters fyrcylindrig bensinmotor som ger 149 hk på full gas och skickar kraften till framhjulen via en steglös automatisk växellåda (CVT).

Uppsidan är dock den utmärkta bränsleekonomin från tanken på 12,4 gallon. 2023 Nissan Sentra erbjuder ett EPA-betyg på upp till 29 stadskörning, 39 landsvägskörning och en kombinerad 33 mpg. En annan fördel med Sentra är dess höga körkomfort tack vare oberoende hjulupphängning med dubbla rördämpare.


Nissan Sentra 2023 utrustningsnivåer och priser

Sentra 2023 finns i S, SV och SR trimnivåer. Nedan följer en uppdelning av standardutrustningen och rekommenderat pris för varje variant. I priserna ingår 1 095 euro för resor.

Sentra S

Till ett pris av 21 045 euro är instegsmodellen Sentra S en av de billigaste i sin klass. Listan över standardfunktioner är ändå imponerande: justerbar rattstång, startknapp, 16-tums stålhjul, 7-tums infotainmentpekskärm, Apple CarPlay och Android Auto, 4-högtalare ljudsystem och en 60:40 delad baksäte.

Sentra SV

Priserna för Sentra SV i medelklassen börjar på 22 265 euro. Den har förbättrad standardutrustning som 16-tums lättmetallfälgar, uppvärmda ytterbackspeglar, en lädertrimmad ratt, nyckellöst insteg, adaptiv farthållare och bakre skivbromsar. Den har också en 8-tums infotainmentpekskärm och ett ljudsystem med sex högtalare.

Allväderspaketet erbjuder även tvåzons automatisk luftkonditionering, uppvärmda säten och fjärrstart av motorn. SV Premium-paketet innehåller även större 17-tums lättmetallfälgar, ett kraftfullt soltak i glas, klädsel i quiltat nötskinn, växelspak i läder och mycket mer.

Sentra SR

Toppversionen Sentra SR börjar på 23 935 euro. Det är den sportigaste Sentra som erbjuds med 18-tums lättmetallfälgar, LED-strålkastare, LED-dimljus, svart V-Motion frontgrill, bakspoiler och bakre diffusor. Midnight Edition-paketet inkluderar svart emblem, 18-tums anpassade lättmetallfälgar, ett glas moonroof, Prima-Tex-säten, en sexvägs justerbar förarstol och ett Bose-ljudsystem med åtta högtalare.

Med alla SR:s tillval är den kombinerade EPA-bränsleekonomin en gallon bättre än S och SV.


Nissan Sentra 2023 säkerhetsutrustning

Alla Nissan Sentras levereras från fabrik med Nissan Safety Shield 360. Det avancerade förarassistanspaketet innehåller automatisk nödbromsning, kollisionsvarnare, döda vinkeln, varning för korsande trafik, filbytesvarning, bakre automatisk bromsassistans och helljusassistans.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar