Nissan Sentra 2022: priser och egenskaper

Även om crossovers går om marknaden, föredrar många köpare fortfarande mer prisvärda och bränslesnåla kompakta halvkombi och sedaner. Så det är inte konstigt att Sentra fortfarande är en viktig aktör på marknaden. Efter det förödande fjolåret där försäljningen sjönk med 50 procent har första kvartalet i år gett betydligt bättre siffror. Det är den främsta anledningen till att vi tror att Nissan Sentra 2022 kommer att fortsätta på samma sätt, utan några större förändringar, vare sig det gäller design eller utrustning.

Det betyder att du kan lita på en kompakt sedan som fortfarande har mycket bra att göra. Vi gillar särskilt hans stuga, som är rymlig och ser riktigt stilren ut. Listan över standardutrustning är också imponerande, särskilt vad gäller säkerhetsdetaljerna. Å andra sidan är den största nackdelen prestanda. Motorn är underdriven, samtidigt som hanteringen inte är särskilt lyhörd.

Nissan Sentra 2022: priser och egenskaper

Med tanke på att stora förändringar sannolikt inte kommer att ske, förväntar vi oss att Nissan Sentra 2022 kommer ut på marknaden någon gång under årets sista kvartal.

Nissan Sentra 2022 restyling

Den nuvarande generationen har funnits i några år. Den ser fräsch ut på alla sätt, så vi förväntar oss inga förändringar i 2022 års Nissan Sentra . Denna modell är baserad på företagets välkända CMF-plattform och är med 106,8 tums hjulbas en av de största modellerna i sin klass. Att köra är dock inte speciellt roligt. Inställningen av chassi och fjädring handlar mer om komfort. Så om du letar efter något mer tilltalande är modeller som Mazda 3 och Honda Civic mycket bättre val.

När det kommer till estetik verkar det vara för tidigt för någon form av uppdateringar. Den nuvarande modellen följer bara märkets senaste designspråk och ser fortfarande ganska fräsch ut. Som sagt, vi kommer inte att utesluta chansen att se nya färgalternativ som erbjuds och liknande mindre uppdateringar.

Nissan Sentra 2022: priser och egenskaper

Inre

Som tidigare nämnt är detta bilens starkaste sida. För det första gillar vi särskilt hur instrumentpanelen ser ut. Materialen är väldigt fina och de flesta ytorna är mjuka att ta på. Dessutom är bearbetningskvaliteten mycket bra. Vi gillar även körställningen som ger bra sikt åt alla håll. Sätena är bekväma och stödjande.

Tack vare den ganska långa hjulbasen är båda raderna ganska generösa med benutrymme och rymmer enkelt vuxna. Men längre passagerare kan ha svårt på andra raden eftersom den attraktiva taklinjen äventyrar takhöjden.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Nissan Sentra 2022: priser och egenskaper

Medan kupén är på en ganska hög nivå är bagageutrymmet en helt motsatt historia. Du kan räkna med endast 14,3 kubikfot. Det är under genomsnittet för klassen och även bland vissa subkompakta sedaner, inklusive  Nissan Versa .

funktioner

Naturligtvis kunde vi se några tillägg till listan över standardfunktioner för nästa år. Ändå förväntar vi oss inte att se för många av dem. De viktigaste sakerna förblir desamma, vilket innebär att du kan förvänta dig ett ganska generöst utbud i grundversionerna. Höjdpunkterna inkluderar saker som start med en knapptryckning, en 7-tums pekskärm, Android Auto, Apple CarPlay, ett stereosystem med fyra högtalare, Bluetooth och en USB-port. I högre utrustningsvarianter får du även extrafunktioner som nyckelfri tvåzons automatisk luftkonditionering, skjuttak, en 8-tums pekskärm, en WLAN-hotspot, ytterligare två USB-portar, satellitradio och ett stereosystem med sex eller åtta högtalare.

✓ Du kan också kontrollera:

Säkerhetsmässigt är alla modeller utrustade som standard med backkamera, dödvinkelövervakning, korsande trafikvarning bak, kollisionsvarning fram, automatisk nödbromsning framåt och bakåt, fotgängardetektering och en föraruppmärksamhetsmonitor. Bland alternativen hittar du saker som adaptiv farthållare, surroundkamera osv.

Nissan Sentra 2022 motor

Den Nissan Sentra 2022 kommer att fortsätta med samma 2,0-liters rak fyrcylindrig motor. Den har en maximal effekt på 149 hästkrafter och 146 pund-fots vridmoment. Lägg till detta en CVT-växellåda och det blir tydligt att denna bil inte var designad för att prestera bra. Accelerationen är långsam medan överföringen kan vara ganska hög ibland. Hanteringen är definitivt inte heller tilltalande.

Nissan Sentra 2022: priser och egenskaper

Vanligtvis skulle du förvänta dig att denna brist på karaktär skulle kompenseras när det gäller bränsleekonomi. När det gäller effektivitet är dock denna sedan inte mer än genomsnittlig. I siffror skulle det vara cirka 29 mpg i staden och 39 mpg på motorvägen.

Nissan Sentra 2022 releasedatum och pris

Medan tjänstemännen fortfarande är lugna är vi ganska säkra på att Nissan Sentra 2022 inte kommer förrän under årets sista kvartal. Det är helt enkelt inga större förändringar och av samma anledning bör priset inte förändras för mycket. Som referens börjar den nuvarande modellen på cirka 19 500 euro, vilket är något lägre än konkurrenter som Hyundai Elantra, Toyota Corolla och betydligt lägre jämfört med Mazda 3 och Honda Civic.

Volvo Grupp A