Nissan Quest 2022: priser och egenskaper

För inte så länge sedan trodde många att minibussar skulle försvinna från marknaden inom en snar framtid. Köpare var helt enkelt mycket mer entusiastiska över överutbudet av crossovers och det förväntades att treradiga stadsjeepar skulle ta rollen som familjebilar. De senaste versionerna av modeller som Chrysler Pacifica och Toyota Sienna har dock visat att minibussar kan vara väldigt engagerande, inte bara praktiska. Med design som denna är minibussar tillbaka på kartan så många tror att Nissan också kan ha en chans. Det skulle förstås innebära en comeback av den välkända namnskylten, denna gång i form av Nissan Quest 2022 .

Nissan Quest 2022: priser och egenskaper

Detta är dock bara ett rykte för tillfället. Den tidigare generationen lades ner för fyra år sedan och vi har inte hört något från tjänstemännen om den möjliga efterträdaren sedan dess. Därför är allt vi kommer att läsa i följande stycken baserat på rykten och våra förutsägelser. Så se till att ta dem med dig med en reserv.

Nissan Quest 2022 restyling

Nissan har en ganska lång historia av att tillverka minibussar. Denna speciella namnskylt var fördelad över fyra generationer. Den sista var i produktion mellan 2010 och 2017, så chansen är stor att den nya Nissan Quest 2022 har några saker gemensamt med den tidigare modellen. Tidsfördröjningen är inte så stor och med tanke på att den japanska tillverkaren fortsätter att uppdatera den välkända D-plattformen så förväntar vi oss att den syns även under den nya modellen.

✓ Du kan också kontrollera:

Det skulle innebära en välbekant FF-layout, även om fyrhjulsdrift troligen också skulle erbjudas. Naturligtvis skulle många delar delas med fordon av liknande storlek, till exempel nya Pathfinder  . Vi antar också att den nya modellen skulle vara lite större jämfört med sin föregångare. Den tidigare modellen var bra för runt 118 tum, medan dagens segmentstandard är över 120 tum mellan axlarna.

Styling och exteriördesign

Som vi nyss nämnde kan Nissan Quest 2022 dela vissa delar med modeller av liknande storlek, och detta kan också återspeglas i stylingen. Så en av de möjliga riktningarna är att anta det senaste designspråket som etablerats av nya Armada och bekräftats av den kommande Pathfinder. Det skulle innebära en front som kombinerar futuristiska och djärva stylingelement och som därmed skulle kunna sticka ut från mängden.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Nissan Quest 2022: priser och egenskaper

Dessutom skulle Nissan Quest 2022 behöva följa de senaste trenderna inom bilindustrin. Dessa bilar har inte en tråkig skåpbilsliknande form som de hade tidigare. Om man tittar på nya Pacifica hittar man många SUV-typiska designlösningar som starkare linjer, högre markfrigång etc. Nissan skulle behöva gå tillväga på liknande sätt för att kunna erbjuda ett tilltalande utseende.

Inre

Allt låter bra än så länge, men tänk på att dessa fordon främst är familjebilar. Därför skulle interiören förbli det viktigaste med den eventuella nya modellen. Vi förväntar oss därför en hög övergripande kvalitet med attraktiva designlösningar och vackra material. Den nya Pathfinder kan återigen tjäna som inspiration. Det skulle naturligtvis också innebära full last med standardutrustning. Detta inkluderar tekniska extrafunktioner som det senaste pekskärmsgränssnittet och många avancerade säkerhetsfunktioner. Dessutom räknar vi med en hel del praktiska saker, såsom många mugghållare, USB-anslutningar, WiFi-hotspot m.m.

Komforten spelar förstås också stor roll. Som sådan bör sätena i alla tre raderna vara massiva och stödjande, och alla bör ha gott om plats för passagerare att enkelt ta emot vuxna. Lastutrymmet borde också vara ett ganska imponerande antal om Nissan vill erbjuda ett konkurrenskraftigt fordon.

Nissan Quest 2022: priser och egenskaper

Nissan Quest 2022 motor

Med tanke på den här plattformen är saker under huven ganska lätta att förutse. Vi förväntar oss förstås en ny version av den välkända 3,5-liters V6-motorn. Den ger 284 hästkrafter och 259 pund-fots vridmoment. Dessutom förväntar vi oss att Nissan Quest 2022 kommer att anta det senaste inom växellådans nyhet. Till skillnad från tidigare generationer av Nissan-modeller som använder CVT-transmissioner har nya modeller bytts till en 9-växlad automatlåda. Denna förändring ger en mycket bättre körupplevelse, oavsett om det är komfort eller prestanda, utan att offra för mycket bränsleekonomi.

Vissa källor spekulerar också om hybridversionen. Detta låter inte särskilt troligt i våra öron när man betänker att Nissan för närvarande endast erbjuder elektrifierade drivlinor i mindre fordon. Vi kommer dock inte helt utesluta denna möjlighet.

Nissan Quest 2022: priser och egenskaper

Nissan Quest 2022 releasedatum och pris

Den Nissan Quest 2022 är bara ett rykte för nu. Medan vi hör rykten om hans ankomst så tidigt som nästa år, kommer det förmodligen inte att hända. När den anländer antar vi att priset är ganska typiskt för segmentet. I siffror betyder det runt 30 000 euro för grundversionen.

Volvo Grupp A