Nissan Pathfinder 2024: Priser och funktioner

Den femte generationen Nissan Pathfinder, som lanseras som 2022 års modell 2021, kommer inte att finnas tillgänglig som en elektrifierad modell, som de flesta av sina konkurrenter. Nissan har flera nya elektrifierade modeller under utveckling, men det är osannolikt att en hybrid-Pathfinder finns i pipeline. Nissan Pathfinder 2024, som kommer till återförsäljarna i slutet av 2023, kommer att vara en ren bensinmodell precis som den nuvarande 2023-modellen.

Nissan Pathfinder 2024: Priser och funktioner

Observera att informationen och bilderna i denna artikel avser det aktuella modellåret. Vi kommer att uppdatera denna sida så snart nya detaljer finns tillgängliga.

Om Nissan Pathfinder Hybrid

Nissan har tillkännagivit planer på att lansera 27 elektrifierade modeller globalt fram till 2030, varav 19 kommer att vara elbilar och resten hybrider. Företaget har dock ännu inte lanserat en E-Power-variant, även om Versa Note, Rogue Sport och Rogue är utrustade med denna teknik utomlands.

Nissan Pathfinder 2024: Priser och funktioner

Dessutom går Pathfinder bra och Nissan kanske inte ser behovet av nya drivlinor.

Utformning

Den femte generationens Nissan Pathfinder är skarpare, kantigare och mer robust än den fjärde generationens modell. C-formade strålkastare, en större grill, en mer kantig silhuett, skarpt skurna, breda och smala bakljus och en boxig baklucka ger den uppdaterade SUV:en ett självsäkert och djärvt utseende som den fjärde generationens modell inte hade.

Nissan Pathfinder 2024: Priser och funktioner

Invändigt är Nissan Pathfinder rymligare och mer exklusiv efter den femte generationens redesign. En smalare instrumentpanel, en mer kompakt ratt, en helt digital instrumentgrupp, en mindre mittkonsol med betydligt färre knappar och ett fristående infotainmentsystem med pekskärm ger bilen ett mycket modernt utseende som helt klart är ett stort steg framåt jämfört med den fjärde generationen. Femte generationens Pathfinder har plats för upp till åtta personer och, till skillnad från den tidigare modellen, finns kaptenssäten i andra raden och en verktygslös, avtagbar mittkonsol mellan sätena som tillval.

Designen på Nissan Pathfinder 2024 förväntas likna den tidigare modellen, både invändigt och utvändigt. Även om det kommer att finnas nya färg- och utrustningsalternativ, bör det övergripande utseendet förbli oförändrat.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Funktioner

Nissan Pathfinder har LED-strålkastare med diskreta varselljus, tvåfärgad karosslack och lättmetallfälgar, LED-bakljus och Pathfinder-märket i blockbokstäver på bakluckan.

Nissan Pathfinder 2024: Priser och funktioner

Invändiga höjdpunkter inkluderar en helt digital 12,3-tums instrumentpanel, en 10,8-tums HUD, ett 9,0-tums infotainmentsystem med pekskärm, EZ FLEX flerveckssäten i andra raden som fälls och lutas med en knapptryckning, luftkonditionerade framsäten med 10-vägsjustering, ett lutande förarsäte, automatisk klimatanläggning med dubbla zoner och uppvärmda baksäten.

Standardutrustningen för Nissan Pathfinder 2024 kan variera beroende på utrustningslinje.

✓ Du kan också kontrollera:

Säkerhet

Tio krockkuddar, Intelligent Driver Alert System, Rear Door Alert System, Front Collision Alert och Nissan Safety Shield 360 förväntas vara standard på Pathfinder 2024. Nissan Safety Shield 360 omfattar följande säkerhetssystem

  • Automatisk nödbromsning med fotgängarigenkänning
  • Varning för döda vinkeln
  • Varning för korsande trafik bakifrån
  • Varning för avvikelse ur fil
  • Assistans för helljus
  • Automatisk bromsning bak

Ytterligare säkerhets- och förarassistanssystem som Traffic Sign Recognition, Blind Spot Monitoring, Intelligent Lane Keeping Assist och ProPILOT Assist med Navi-Link förväntas finnas tillgängliga som tillval.

Nissan Pathfinder 2024: Priser och funktioner

Aggregerad

Nissan Pathfinder 2024 kommer att utrustas med en konventionell 3,5-liters V6-bensinmotor med 9-växlad automatlåda och en effekt på 284 hk och ett vridmoment på 259 Nm. Ett fyrhjulsdrivningssystem med 7-växlad drivning och offroad-lägesbrytare kommer att erbjudas som tillval.

Pris och datum för utfärdande

Priserna för Nissan Pathfinder 2024 kan börja på 36 000 euro. Ett officiellt tillkännagivande förväntas under tredje kvartalet 2023.