Nissan Pathfinder 2022: priser och egenskaper

Nissan fortsätter sitt arbete med hela SUV -sortimentet och efter att ha introducerat flera ombyggda modeller är den fantastiska Pathfinder nästa modell som omformas helt. Efter att ha introducerat den helt nya Nissan Juke, globala Qashqai och kompakta Nissan Rogue, fokuserar varumärket på den nya generationen Nissan Pathfinder 2022 .

Nissan Pathfinder upptäcktes i prototypform, vilket indikerar ankomsten av den radikalt nya versionen. Baserat på spionbilderna och vad vi vet hittills, borde nästa Pathfinder slå ut på marknaden med den dramatiskt nya designen som påverkas av den senaste skurk. Modellen kan behålla samma V-6-slagvolym, med möjlighet att introducera de fyrcylindriga och hybridalternativen någon gång.

Nissan Pathfinder 2022: priser och egenskaper

Nya Pathfinder väntas också med en ombyggd kabin, som i sin tur är inspirerad av designen av märkets senaste SUV: er. Modellen kommer också att få de senaste tekniska och säkerhetsmässiga framstegen från märket.

Nissan Pathfinder 2022: design

Den nuvarande fjärde generationens Pathfinder kom 2013 baserat på Nissan D-plattformen och erbjöds till försäljning utan några väsentliga förbättringar. Som spionbilderna och tillgänglig information visar bör femte generationens Nissan Pathfinder komma ut på marknaden 2022 med en radikal design och några strukturella förbättringar.

Det är ännu inte klart på vilken plattform den nya versionen kommer att testas. Det finns två möjliga resultat i detta avseende. Den omdesignade Pathfinder kan hålla sig till den nuvarande D -plattformen för en annan generation. Nissan D -plattformen stödjer också den nuvarande Murano och Infiniti QX60 och kan med några uppgraderingar vara en lösning för nästa Pathfinder för femte generationen. Pathfinder för nästa iteration kan också byta till plattformen i Common Module Family speciellt för D-versioner för medelstora och stora crossover SUV-modeller. I detta fall skulle Pathfinder dra nytta av en betydande viktminskning.

Ur en visuell synpunkt verkar den helt nya Pathfinder ha ett liknande fotavtryck som den nuvarande versionen, men radikala stilförändringar kan ses på spionbilderna. Modellen var tänkt att använda ett liknande formspråk som den senaste Rogue med märkets nya stilistiska element och en mer kantig kroppskontur.

Den främre delen av modellen ska få märkets nya 3D V-Motion-gallerversion, som liknar den i den omdesignade Rogue. Den nya grillstilen erbjuds i kombination med den delade LED -strålkastaruppsättningen.

Till skillnad från den för närvarande mjukare beklädnaden är modellens profil mer upprätt och har starkare formade sidodelar.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Inredning, utrustning:

Hyttdesignen nya Nissan Pathfinder 2022 borde också få inspiration till den nyligen helt nya Rogue. Modellen kommer också att få märkets nya infotainment- och säkerhetsteknologi, tillgänglig i de bästa klasserna med premiumkomfortfunktioner.

Nya Pathfinder förväntas med den uppgraderade interiören och en lång rad komfortförbättringar. Modellen kommer att ha Zero Gravity -säten med utmärkt komfort fram och bak. Platinumversionen av hög kvalitet kommer också att lägga till perforerat läderklädsel.

Den omdesignade Pathfinder säljs också med märkets senaste infotainmentsystem med Apple Car Play och Android Auto. Varje version har minst en 8-tums pekskärm. Den version med den längsta räckvidden ska vara utrustad med en större 9-tums mittskärm. Modellen kommer också att finnas tillgänglig med ett 12,3-tums digitalt instrumentkluster och en stor head-up-display.

Varje Pathfinder kommer också att förlita sig på standardpaketet Safety Shield 360, som varning för framåtkollision, automatisk nödbromsning fram och bak, varning från körfält och blindpunktsövervakning. All beklädnad ovanför basen bör också vara utrustad med ProPilot Assist -systemet.

Nissan Pathfinder 2022: priser och egenskaper

Nissan Pathfinder 2022: Drivlinor

När det gäller möjliga drivlinelösningar bör Nissan Pathfinder återvända 2022 med samma V-6-förskjutning som den nuvarande versionen. Den nuvarande Pathfinder använder en 3,5 liters V-6 som utvecklar 284 hästkrafter och 259 lb-ft vridmoment. Motorn kommer igen att vara i kombination med en kontinuerligt variabel växellåda.

Modellen kommer igen att erbjuda både två- och fyrhjulsdrivna inställningar.

Vid något tillfälle bör femte generationens Nissan Pathfinder också få ett 4-cylindrat drivaggregat samt en hybridversion.

Nissan Pathfinder 2022: släpp, pris

Den renoverade Nissan Pathfinder 2022 är planerad att släppas under första halvåret 2021 och kommer att säljas senare under året. Prisklassen bör ha en högre utgångspunkt än den nuvarande versionen.