Nissan Navara 2022: priser och egenskaper

Pickup-marknaden är ganska tuff nuförtiden, men Navara är fortfarande relevant även om den nuvarande generationen har funnits på marknaden i nästan sju år. Saker och ting förändras helt enkelt inte så snabbt på lastbilsmarknaden, medan den här lastbilen alltid har haft några klassexklusiva funktioner. Efter förra årets uppdatering är vi ganska säkra på att den nuvarande generationen kommer att vara kvar i produktion några år till. Vi räknar också med att Nissan Navara inte kommer att ha några större förändringar under 2022 .

Nissan Navara 2022: priser och egenskaper

Du kan räkna med en pickup som har några fler fantastiska saker att erbjuda. Vi gillar dess effektiva motor och vi gillar särskilt dess åkkvalitet, som främst är produkten av bakfjädringen. Samtidigt är denna lastbil lika kraftfull som alla andra lastbilar på marknaden.

Utan några större förändringar på gång under nästa år, antar vi att Nissan Navara 2022 kommer ut på marknaden någon gång i slutet av året.

Redesign av Nissan Navara 2022

Som redan nämnts har den nuvarande generationen funnits i cirka sju år. Det känns dock fortfarande konkurrenskraftigt på alla sätt. En av anledningarna är att använda en bra ol ’F-Alpha-plattform som har en bra balans mellan åkkvalitet och prestanda. Trots sin ålder har den här lastbilen en ganska avancerad bakre fjädring med flera länkar som ger en riktigt smidig körning, vilket du inte kan förvänta dig av en pickup. Samtidigt är lastbilen lika kraftfull som alla andra konkurrenter och kan dra upp till 3,5 ton.

✓ Du kan också kontrollera:

Stylingmässigt förde förra årets uppdatering en del nya saker med sig, så Nissan Navara bör fortsätta att göra detsamma 2022 . Vi såg ett nytt ansikte, med ett nytt galler och stötfångare som nu ser djärvare ut än tidigare. Utöver det finns det lite mer uppdaterade detaljer också, så vi är ganska säkra på att nästa års modell inte kommer att ge något av intresse.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Inre

Detsamma gäller inredningen. Den senaste uppdateringen har tagit med ett nytt infotainmentsystem med en större 8-tums pekskärm och smarttelefonintegration som Android Auto och Apple CarPlay. I övrigt har saker och ting förblivit detsamma, så vi antar att Nissan Navara kommer att fortsätta med en välbekant kabinlayout även 2022 .

Nissan Navara 2022: priser och egenskaper

Den här interiören verkar ganska typisk för en pickup. Instrumentbrädan hålls enkel och består huvudsakligen av hårdplast. Å andra sidan är den perfekt funktionell och verkar vara riktigt hållbar. Du kan välja mellan olika kabinstilar och modeller med en eller två stolsrader.

Nissan Navara 2022 motor

Saker under huven kommer definitivt inte att förändras under nästa år. Den Nissan Navara 2022 kommer att fortsätta med ett välkänt 2,3-liters turbodiesel från Renault, som är tillgänglig i två effektvarianter. Basmodellerna använder en 160hk version, som du även kan välja för en uppgraderad 190hk version. I båda fallen är prestationerna ganska bra och den maximala dragkapaciteten är upp till 3,5 ton.

Körningen av denna pickup är otroligt smidig. En av anledningarna är förstås bakfjädringen, medan en annan anledning vi bör nämna är växellådan. Vi pratar om en 7-växlad automat som växlar smidigt och hyfsat punktligt. Om du föredrar manualer finns det även en 6-växlad enhet som erbjuds.

Nissan Navara 2022: priser och egenskaper

I vissa delar av världen finns även en version med en gammal bra 2,5-liters fyrcylindrig bensinmotor som utvecklar runt 150 hk.

Nissan Navara 2022 releasedatum och pris

Vi förväntar oss att Nissan Navara 2022 kommer att ses någon gång under årets sista kvartal. Baspriset i Europa ska ligga på cirka 33 000 euro, medan den australiensiska modellen ska börja på cirka 27 150 dollar.

Volvo Grupp A