Nissan Micra 2022: priser och egenskaper

Superminibilarnas värld är ganska trångt nuförtiden och konkurrensen är ganska tuff, särskilt i delar av världen som Europa eller Asien. På dessa marknader har Nissan Micra alltid varit en nyckelspelare och den nuvarande generationen är inget undantag. På tal om den nuvarande generationen så har denna modell funnits på marknaden sedan 2016, men tänk på uppdateringen från förra året. För att markera tillfället har vi sett många uppdateringar som börjar med den nya stilen, nya drivalternativ, nya funktioner etc. Alla dessa uppdateringar är en tydlig indikation på att Nissan Micra 2022 sannolikt inte kommer att ha några speciella förändringar.

Nissan Micra 2022: priser och egenskaper

Så vad vi förväntar oss är en välbekant design som fortfarande har mycket bra att erbjuda. Denna lilla halvkombi ser ganska attraktiv ut och har också ganska bra köregenskaper. Dessutom är lastutrymmet förvånansvärt stort för segmentet, samtidigt som instrumentbrädan ser relativt diskret ut. Å andra sidan skulle den definitivt använda mer el.

Med tanke på att stora förändringar sannolikt inte kommer att äga rum, är vår gissning att 2022 Nissan Micra kommer ut på marknaden någon gång senare i år.

Nissan Micra 2022 restyling

När det kommer till de grundläggande designfunktionerna kommer saker och ting definitivt inte att förändras. Den Nissan Micra 2022 fortsätter med samma övergripande design som ursprungligen infördes 2016. Så den mekaniska aspekten är ganska bekant. Den är baserad på en bra gammal V-plattform som också användes på den ursprungliga Nissan Juke . Det vi gillar med den här arkitekturen är chassiuppsättningen, eftersom denna halvkombi framgångsrikt kombinerar bra köregenskaper med en relativt mjuk körning.

Nissan Micra 2022: priser och egenskaper

När det kommer till estetik, tänk på förra årets uppfräschning. Det var en typisk mittcykeluppdatering som förde med sig ett antal visuella uppdateringar. De flesta ändringarna gjordes på framsidan, där vi såg en ny ram med en något omdesignad grill, samt en ny stötfångare. Vi såg också typiska uppdateringar, som nya hjul och färgalternativ. Nissan Micra 2022 bör därför fortsätta utan några särskilda förändringar.

Inre

Detsamma gäller inredningen. Du kan räkna med en välbekant kabinlayout som har mycket bra saker att erbjuda. När det gäller den övergripande kvaliteten på interiören är saker och ting mer än tillfredsställande. Ja, hårdplast finns i de flesta områden, men det är typiskt för segmentet. Instrumentpanelen har några vackra former och ser ganska attraktiv ut, särskilt när vi tänker på en snygg surfplatta-liknande pekskärm och andra tekniska godbitar.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

När det kommer till sittplatser ser den främre raden ganska bra ut. Det finns gott om plats medan sätena är massiva och stödjande. Tyvärr ser det inte så bra ut i andra raden, men du kan inte förvänta dig mer av en modell i den här storleken. Å andra sidan är lastytan förvånansvärt stor.

Nissan Micra 2022: priser och egenskaper

Nissan Micra 2022 motorer

Ingenting förändras under huven och du kan räkna med samma motorer som erbjuds. Så basmodellerna kommer att fortsätta med en gammal bra 1,0 liters enhet som bara ger 71 hk. Uppenbarligen är acceleration och övergripande prestanda patetiskt när vi räknar in priset, den här konfigurationen kan vara ett smart val för den dagliga pendlingen.

Å andra sidan är den valfria turbomotorn definitivt ett mer attraktivt val. Den har också 1,0 liters cylindervolym, men maxeffekten är 115 hästar. Det betyder betydligt bättre kördynamik, som faktiskt är mer än hyfsad.

✓ Du kan också kontrollera:

Vad gäller växellådan är båda motorerna ihopkopplade med en manuell växellåda som fungerar ganska bra.

Hybriddrift

En av de saker som vi kan se i framtiden är elektrifiering. Vid denna tidpunkt är tjänstemännen fortfarande lugna, så vi tror att den nya drivlinan sannolikt kommer att vänta på en fullständig omdesign. Det skulle ske inom ett par år och vi antar att Nissan skulle implementera sitt nya hybridsystem kallat E-Power.

Nissan Micra 2022: priser och egenskaper

Haken med denna teknik är att den fungerar lite annorlunda jämfört med andra hybridsystem på marknaden. Istället för att skicka kraften till hjulen via både bensin och elmotorer kommer kraften bara från elmotorn till hjulen. Å andra sidan fungerar en bensinmotor som en generator och laddar batteriet. Detta gör körkvaliteten densamma som ett elfordon, vilket innebär att du kan räkna med omedelbar acceleration utan att installera stora batterier. Tyvärr känner vi inte till några ytterligare detaljer.

Nissan Micra 2022 releasedatum och pris

Vi tror inte att Nissan Micra 2022 kan komma före årets sista kvartal. Det är bara inga större förändringar och det betyder också att vi inte borde se några större prisförändringar. Den nuvarande modellen börjar under £14 000 i Storbritannien och vi förväntar oss samma sak från nästa års modell.

Volvo Grupp A