Nissan Maxima 2023: priser och egenskaper

Nissan Maxima 2023 är svanesången för den japanska biltillverkarens pseudo-lyxsportsedan. För 42 år sedan kom första generationens Maxima in på den nordamerikanska marknaden som JDM Datsun Bluebird med lång axelbas. Den fjärde generationen av A32, tillverkad från 1994 till 1999, var den sista stora Maxima, som erbjöd mer innerutrymme och en mjukare körupplevelse än den ikoniska Lexus LS – mycket beröm för en fyradörrars japansk familjebil.

Nissan Maxima 2023: priser och egenskaper

Nissan har ännu inte avslöjat om nästa generations Maxima kommer att göra comeback som elbil eller möjligen som hybridcrossover i samma skepnad som den finurliga stilen Toyota Crown. Men som det ser ut kommer Maxima 2023 inte att göra dig besviken om du gillar en rymlig, sportig, snygg och kraftfull vagn som inte är en crossover.

Nissan Maxima 2023: vad är nytt?

Som varumärkets sista hurra förväntade vi oss att Nissan skulle göra några minnesvärda rosa-rosa stylingar och inredningsjusteringar för 2023 års Maxima. Men biltillverkaren spelade det säkert och begränsade ändringarna till nya Nissan-logotyper. Dessutom får Maxima Platinum upplysta glidplattor och klädsel i semi-anilin kohud, och det är ungefär det. Sammantaget är Maxima 2023 nästan identisk med 2022 års modell.

Under huven på alla Nissan Maximas finns en 3,5-liters V6-motor som ger 300 hk och 261 lb-ft. av vridmoment, pumpar tillräckligt mycket kraft för att överträffa liknande bilar som Dodge Charger V6 och VW Arteon. Det hade varit bättre om Maxima kom med en konventionell automatisk eller en högteknologisk dubbelkopplingsväxellåda, men Nissans Xtronic CVT ger en kombinerad bränsleekonomi på 24 mpg med en standard framhjulsdrift.

Djärv exteriördesign

Nissan Maxima 2023 är baserad på en åldrande plattform, men den lyckas ändå sticka ut med sin kraftigt tecknade siluett. De mörklagda D-stolparna ger intrycket av ett flytande tak, medan V-Motion frontgrillen och LED-strålkastare med varselljus håller bilen fräsch trots den senaste ansiktslyftet 2019.

Nissan Maxima 2023: priser och egenskaper

Inuti bjuder Maxima på ren sportlyx med satinkromlister, högkvalitativa kontrastsömmar och en ratt med platt undersida. NissanConnect infotainmentsystem med Wi-Fi-anslutning och dörr-till-dörr-navigering är standard. Den har en 8-tums infotainmentskärm med standard Apple CarPlay och Android Auto-anslutning, dubbla USB-portar och en Display Commander med vridreglage för att komplettera pekskärmen i mitten.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Nissan Safety Shield 360

Nissan Safety Shield 360 är standard i varje Maxima 2023. Säkerhetspaketet innehåller en rad avancerade körhjälpmedel som automatisk nödbromsning, dödvinkelvarning, korstrafikvarning, filbytesvarning, helljusassistent och automatisk bakbromsning. Maxima SR och Platinum trim har också en 360-graders kamera.

✓ Du kan också kontrollera:

Utrustningsnivåer & priser

Nissan Maxima 2023 finns i tre välutrustade utrustningsnivåer: SV, SR och Platinum. Nedan finns en uppdelning av varje trimnivå och vad du får för pengarna. RRP-siffrorna inkluderar destinationsavgiften på 1 095 euro.

Max 3,5 SV

Nissan Maxima SV börjar på €39 235. Den har 18-tumshjul, klimatkontroll med dubbla zoner, lädersäten, nyckellöst insteg, LED-strålkastare och ett ljudsystem med åtta högtalare.

Max 3,5 SR

Maxima SR har ett grundpris på 44 395 euro, vilket är betydligt högre än för Maxima SV, som kostar mindre än 40 000 euro. Men han får också mer standardutrustning. SR är den sportigaste Maxima i sortimentet, med ett sportavstämt chassi, större krängningshämmare bak, bakspoiler, 19-tums blanksvarta fälgar, taklucka, paddelväxlingar och ett aktivt ljudförstärkningssystem.

Den har också ett högkvalitativt Bose-ljudsystem med 11 högtalare, interiör omgivande belysning, en Ascot-läderratt, en innertak i antracit och satin mörk krom.

Max 3,5 platina

Topputrustningen Nissan Maxima Platinum börjar på 45 345 euro. Den har alla funktioner i SR-trimmet (förutom paddelväxlarna och sportfjädringen). Det finns även diamantkvattade semianilinläderstolar, uppvärmda baksäten, automatiska torkare, 19-tums lättmetallfälgar och ett bakre solskydd, för att nämna några.

Nissan Maxima fabriksgaranti

Varje 2023 års Nissan Maxima lämnar monteringsfabriken i Smyrna, Tennessee med en treårig, 36 000 mils stötfångargaranti och en femårig 60 000 mils garanti på drivlinan. En utökad garanti kan vara fördelaktig om du kör fler mil än genomsnittet.

Volvo Grupp A