Nissan Maxima 2022: priser och egenskaper

Den nuvarande generationen av Nissans flaggskeppssedan har funnits sedan 2015, så det är inte svårt att dra slutsatsen att den närmar sig slutet av sin produktionscykel. Omdesignen kommer dock inte att ske någon gång snart, och det är ganska säkert att 2022 års Nissan Maxima kommer att fortsätta på samma sätt, med välbekant design och funktioner. Mindre uppdateringar är naturligtvis alltid möjliga, men vi är ganska säkra på att det mesta kommer att förbli orört.

Därför kan du räkna med en stor limousine som har mycket att erbjuda. Vi gillar dess kraftfulla motor, den långa standardutrustningen och det användarvänliga infotainmentsystemet. Däremot gillar vi inte att de flesta av konkurrenterna erbjuder mer utrymme i andra raden, samtidigt som lastutrymmet också är under genomsnittet.

Med tanke på att det inte kommer att ske några större förändringar är vi ganska säkra på att Nissan Maxima 2022 kommer ut på marknaden vid en typisk tid på året, någon gång under sista kvartalet 2021.

Redesign av Nissan Maxima 2022

Som tidigare nämnts förväntas den nuvarande generationen vara kvar i produktion under en tid. Därför kan du förvänta dig att se 2022 års Nissan Maxima med en välbekant design. Den här sedanen åker förstås på en gammal bra D-plattform och är med en hjulbas på 109,3 tum betydligt mindre än de flesta av sina konkurrenter. Detta märks särskilt inuti, men vi kommer till det senare.

När det gäller styling har denna modell inte förändrats så mycket sedan den först lanserades. Det fanns 2019 års uppdatering, men de uppdateringarna var inte så stora. Logiskt sett borde 2022 års Nissan Maxima medföra stora förändringar också, även om vi inte bör utesluta möjligheten att se nya färgalternativ som erbjuds och liknande mindre uppdateringar.

✓ Du kan också kontrollera:

Inre

Som tidigare nämnt är detta en av de minsta modellerna i klassen. Så det är inte konstigt att baksätena inte är speciellt imponerande. Den kan bara ta emot två vuxna, även om längre personer sannolikt skulle ha problem med takhöjd. Å andra sidan är första raden mycket rymlig och bekväm, samtidigt som vi gillar de massiva och stödjande sätena. Du kan förvänta dig cirka 14,3 kubikfot lastutrymme, vilket är under genomsnittet för klassen.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

På minussidan är det svårt att hitta stora klagomål på inomhuskvaliteten. Materialen runt kabinen är riktigt snygga samtidigt som instrumentbrädan ser modern och stilren ut. Dyrare versioner erbjuder till och med saker som träpaneler som gör att kabinen ser ganska lyxig ut. Listan över standardutrustning är också ganska lång, men vi kommer till det om ett ögonblick.

funktioner

Vi skulle kunna se några tillägg till standardutrustningen för nästa år, men vi är ganska säkra på att Nissan Maxima 2022 kommer att fortsätta med det mesta oförändrat. Som en referens kommer den aktuella modellen som standard med extrafunktioner som tvåzons automatisk luftkonditionering, nyckelfri ingång, en 8-tums pekskärm, Apple CarPlay, Android Auto, ett stereosystem med åtta högtalare, satellitradio, navigering, röstigenkänning, Bluetooth, två USB-portar på framsidan och en Wi-Fi-hotspot. När du är villig att betala mer får du saker som ett premiumljudsystem, extra USB-portar, ett panoramasoltak med två paneler och ett elektriskt justerbart solskydd för bakrutan.

Säkerhetsmässigt kommer den nuvarande modellen som standard med funktioner som backkamera, dödvinkelövervakning, korsande trafikvarning bak, adaptiv farthållare, kollisionsvarnare fram, automatisk nödbromsning framåt och bakåt, fotgängardetektering, filbytesvarning, trafik teckenigenkänning och övervakning av förarens uppmärksamhet. Dessutom får du ett surround view parkeringskamerasystem, parkeringssensorer fram och bak samt vindrutetorkare med regnsensorer.

Nissan Maxima 2022 motor

Ingenting kommer att förändras under huven. Därför kan du räkna med en bra 3,5-liters V6:a som har en maximal effekt på 300 hästkrafter. Motorn levereras i kombination med en CVT-transmission och levererar mer än tillräckligt med kraft. Accelerationen är ganska bra, men samtidigt verkar bränsleekonomin vara ganska hyfsad också. Du kan förvänta dig cirka 20 mpg i staden och 30 mpg på motorvägen. Det är ungefär genomsnittet för klassen.

Nissan Maxima 2022 releasedatum och pris

Med tanke på att det inte kommer att ske några större förändringar under nästa år, förväntar vi oss att Nissan Maxima 2022 kommer ut på marknaden någon gång senare i år. Priset bör också förbli ungefär detsamma, så att grundversioner bör ligga på runt 37 000 euro.

Volvo Grupp A