Nissan Juke 2022: priser och egenskaper

Den andra generationen av Nissans minsta crossover har funnits ett tag och vi kan säga att mottagandet är ganska bra. Jämfört med originalmodellen är den nya större, mer attraktiv, mer praktisk och bättre utrustad. Konkurrensen i detta segment är dock ganska tuff och det är därför många tror att 2022 års Nissan Juke kan ge några uppdateringar. Vid det här laget är tjänstemännen fortfarande tysta, men våra insiders spekulerar om det nya motoralternativet som erbjuds.

Nissan Juke 2022: priser och egenskaper

Trots möjligheten till en ny motor och andra uppdateringar tvivlar vi inte på att den övergripande designen kommer att förbli densamma. Så du kan lita på välkända designfunktioner som har mycket att erbjuda. Det vi gillar med den här modellen är dess styling såväl som interiören, som ser riktigt stilig ut. Plus att det finns en lång lista över lager och tillgängliga enheter, medan infotainmentsystemet är mycket bättre jämfört med originalet.

Trots de potentiella nyheterna tror vi inte att Nissan Juke 2022 skulle kunna komma mycket tidigare än vanligt, vilket betyder att den bör komma ut i utställningslokalerna under det sista kvartalet 2021.

Nissan Juke 2022 restyling

Den övergripande designen av Nissan Juke 2022 kommer definitivt inte att förändras. Du kan räkna med samma mekanik baserad på Nissans berömda CMF-plattform, som har uppdaterats avsevärt för nya Juke. Även hjulbasen är fyra tum längre, vilket är ett ganska stort steg upp för det här segmentet.

Stylingen har alltid varit ett starkt försäljningsargument för denna crossover och det råder ingen tvekan om att nästa års modell kommer att fortsätta på samma sätt. Naturligtvis finns det alltid chansen att se några mindre uppdateringar, till exempel nya färgalternativ. Allt annat skulle vara en riktig överraskning.

Nissan Juke 2022: priser och egenskaper

Inre

Detsamma gäller inredningen. Vi förväntar oss att se samma stuga som ser riktigt snygg ut. Jämfört med föregående generation är den totala byggkvaliteten på en mycket högre nivå, samtidigt som materialen också är mycket finare. Dessutom finns det många tekniska godsaker som får allt att se ännu mer exklusivt ut. Detta inkluderar även den största head-up-displayen i sin klass.

Som redan nämnts är den nya generationen cirka tio centimeter längre. Detta har förstås stor påverkan på inredningen. Lastutrymmet har blivit märkbart större och vi gillar även den andra stolsraden som nu också rymmer vuxna ganska fint.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Nissan Juke 2022: priser och egenskaper

Nissan Juke 2022 kan få en ny motor

Den nuvarande modellen ser väldigt attraktiv ut och den är riktigt skön att köra. Motorn följer dock inte crossoverns estetiska karaktär och erbjuder ganska mediokra prestanda. Vi pratar såklart om en liten 1,0-liters trecylindrig som utvecklar runt 115 hk. Det räcker inte till något annat än medelprestanda, men det som är bra är att du kan välja mellan manuell och DCT-växellåda samt mellan olika körlägen.

✓ Du kan också kontrollera:

Till nästa år kan vi se ett nytt, kraftfullare motoralternativ. Men tjänstemännen är fortfarande tysta, så vi kan bara spekulera om drivlinan. Vissa källor föreslår en ny hybridversion som använder en 1,2 liters motor, har en elmotor och ett 1,57 kWh batteri med en maximal effekt på 127 hästkrafter och 191 pundfots vridmoment. Å andra sidan spekulerar en del rykten om möjligheten att se en dieselversion på erbjudandet igen.

Nissan Juke 2022: priser och egenskaper

Utrustningsvarianter

Vi förväntar oss inte att organisationen av utrustningslinjen kan vara mycket annorlunda, så Nissan Juke 2022 bör erbjudas med kända varianter. Därför skulle Visia förbli den billigaste utrustningsvarianten som erbjuds med en ganska kort standardutrustning. Detta är en ganska basversion som är utrustad med stålhjul, infotainment utan pekskärm, radio, USB och Bluetooth. Trots det får du saker som farthållare och LED-strålkastare.

Om du vill ha mer men inte vill spendera betydligt mer pengar verkar Acenta vara ett bra val. Denna utrustning lägger till standardfunktioner som pekskärmsgränssnitt, backkamera, lättmetallfälgar, etc.

N-Connecta tillför mycket mer till standardutrustningen. Lita på navigering, läderratt och växelspak, omgivande interiörbelysning, etc.

Tekna ser redan ganska lyxigt ut då den kommer med 19-tumshjul och läderklädsel. Till standardutrustningen hör även adaptiv farthållare, uppvärmda framsäten, Bose ljudsystem m.m.

Nissan Juke 2022: priser och egenskaper

Slutligen finns Enigma-utrustningen med svarta hjul, svart tak, dimljus och flera andra uppgraderingar.

Nissan Juke 2022 releasedatum och pris

Vi förväntar oss att Nissan Juke 2022 kommer att ses någon gång senare i år, troligen under det sista kvartalet. Dessutom bör priset förbli ganska likt den nuvarande modellen, som börjar på cirka 16 809 £ i Storbritannien. Den europeiska versionen börjar på cirka 17 500 euro.

Volvo Grupp A