Nissan GT-R 2022: priser och egenskaper

GT-R är utan tvekan en av 2000-talets mest ikoniska sportbilar. Även om det är fantastiskt på många sätt, men det som imponerar mest är att det fortfarande är relevant på marknaden även om det har funnits på marknaden i nästan 14 år. Han erbjuder fortfarande imponerande prestationer och därför har Nissan inte bråttom med efterträdaren. Den Nissan GT-R 2022 är inget undantag. Det fortsätter på samma sätt, även om vi måste nämna den nya Special Edition-modellen som kommer som en uppgradering från NISMO-versionen. Annars borde saker och ting vara detsamma.

Allt detta gör att du kan räkna med bekanta fastigheter. Detta är fortfarande en av de snabbast accelererande modellerna i segmentet, och hanteringen är också på en superimponerande nivå. Det finns förstås den omisskännliga stylingen som fortfarande sticker ut från mängden. Naturligtvis har dess ålder också några nackdelar, och en av de mest anmärkningsvärda är inredningen, som ser lite daterad ut.

Nissan GT-R 2022: priser och egenskaper

Med tanke på att det inte kommer att ske några betydande förändringar förväntar vi oss att Nissan GT-R 2022 kommer ut på marknaden under andra halvan av året.

Nissan GT-R 2022 restyling

När det gäller grundläggande designegenskaper är detta fortfarande samma fordon som vi först såg för 14 år sedan. Det har dock skett många uppdateringar sedan dess, så att fordonets faktiska karaktär har förändrats avsevärt. Självklart, även med dagens standarder, talar vi fortfarande om en riktig supersportbil som erbjuder imponerande prestanda. Glöm inte att den här modellen konkurrerar med mycket yngre konkurrenter som Porsche 911 , Audi R8, Chevy Corvette, etc.

För nästa år kommer den största nyheten att vara tillägget av det nya paketet som heter Special Edition. Den kommer som en uppgradering av NISMO-modellen och kommer med några mekaniska uppgraderingar, men mestadels estetiska nyheter. Höjdpunkterna inkluderar svartmålade 20-tumshjul med röda accenter, en kolfibermotorhuv och en speciell exteriörlack i Stealth Grey.

✓ Du kan också kontrollera:

Nissan GT-R 2022 motor och kraft

Detta har alltid varit den mest intressanta delen av bilen och inte mycket kommer att förändras med 2022 Nissan GT-R . Även här kommer standardmodellerna med en gammal bra 3,8-liters dubbelturbo V6:a som utvecklar runt 565 hk. Kraften skickas till alla hjul via en sexväxlad dubbelkopplingsväxellåda. Som ett resultat får du en imponerande 0-60-tid som är under tre sekunder. Samtidigt är bränsleekonomin ganska anständig, går upp runt 16 mpg i staden och runt 22 mpg på motorvägen.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Nissan GT-R 2022: priser och egenskaper

NISMO-versionen kommer med en förbättrad variant av motorn, där maxeffekten är upp till 600 hk. Det är ännu snabbare, samtidigt som hanteringen också förbättras, med tanke på alla uppgraderingar som kommer i form av styvare fjädrar, kolkeramiska bromsar och massor av kolfiber runt kroppen.

Inre

Inuti kan du räkna med en välbekant layout. Trots uppdateringarna är den övergripande kabinlayouten fortfarande densamma som den var 2007, vilket gör att den ser lite gammal ut jämfört med konkurrenterna. Men ständiga uppdateringar har medfört många förbättringar när det gäller materialen, samtidigt som byggkvaliteten är imponerande. Alla dessa saker gör denna kabin till en riktigt trevlig plats som passar perfekt med karaktären hos GT-R.

Vi gillar också stolarna väldigt mycket eftersom de är massiva och stödjande. Glöm inte heller att det är en fyrsitsig. GT-R sticker ut från konkurrenterna, även om den andra raden inte är särskilt användbar. Lastutrymmet erbjuder cirka 8,8 kubikfot, vilket är typiskt för klassen.

Nissan GT-R 2022: priser och egenskaper

funktioner

Vi kanske ser några tillägg till listan över standardutrustning, men det mesta kommer säkert att förbli oförändrat. Därför bör alla modeller som standard komma med godsaker som 8-tums pekskärm, navigering, Apple CarPlay, två USB-portar, Bluetooth, HD-radio, satellitradio och ett Bose-stereosystem med 11 högtalare. I standardutrustningen ingår även nyckelfritt insteg, start med en knapptryckning och tvåzonsautomatisk luftkonditionering.

När det kommer till uppgraderingar lägger NISMO-versionen till godsaker som en Alcantara-läderratt samt alla möjliga unika stylingdetaljer.

Nissan GT-R 2022 priser

Basen på Nissan GT-R 2022 ska kosta runt 115 000 euro. Den första uppgraderingen kommer i form av Track Edition, som kommer med några anmärkningsvärda uppgraderingar och kostar runt 150 000 euro. Att gå in i NISMO-området skulle kosta dig mycket mer. Vi räknar inte med några större förändringar under det kommande året, så i det här fallet bör priset ligga runt 215 000 euro. Den kommande Special Edition väntas trots allt kosta runt 220 000 euro.

Vi förväntar oss att den här modellen kommer ut på marknaden någon gång under andra halvåret. Ett exakt datum för läget kommer att meddelas.

Volvo Grupp A