Nissan Frontier 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Den nya generationen av Nissans mellanstora pickup är äntligen på väg. Efter mer än 15 år kommer den nuvarande andra generationens modell att bytas ut. Den helt nya modellen kommer att dyka upp under sommaren och föra en hel del nyheter med sig. Detta är oerhört viktigt när man tänker på att kompakta patroner blir allt mer populära. Vi har sett flera helt nya modeller på sistone, inklusive den helt nya Gladiator och återkomsten av Ford Ranger . Den nya generationen kommer att debutera som Nissan Frontier 2022 och förväntningarna är ganska höga.

Nissan Frontier 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Såvitt vi vet hittills kommer den nya modellen att finnas kvar på en känd plattform, som i det här fallet kommer att uppdateras avsevärt. Det finns en ny motor, design och förbättringar av bogsering och bogsering. Givetvis kan du räkna med ny estetik, ny inredning och mycket mer. När man tänker på att den tidigare modellen är 15 år gammal är det inte konstigt att vi kommer att se massor av nya funktioner när det gäller teknik och säkerhetsfunktioner.

Nissan Frontier 2022 restyling

Den kommande omdesignen kommer att ge massor av nya funktioner, vilket inte är konstigt när man tänker på att den nuvarande generationen har funnits sedan 2005. Intressant nog kommer Nissan inte att lansera en helt ny plattform. Istället kommer vi att se en välkänd F-Alpha-arkitektur som kommer med betydande uppdateringar. Intressant nog förblir även dimensionerna ganska lika, inklusive hjulbasen. Å andra sidan kommer en helt ny fjädringsuppsättning att göra en enorm skillnad när det gäller åkkvalitet och den totala upplevelsen.

Rent stilmässigt har den nya modellen redan presenterats. Den visar ett helt nytt utseende som ser milsvidt bättre ut jämfört med den tidigare modellen. Intressant nog valde företaget att inte följa varumärkets nuvarande formspråk. Så du kommer inte hitta för många likheter med andra modeller i sortimentet, inklusive den nyligen uppdaterade Titan  . Istället kommer Nissan Frontier 2022 att få ett ganska unikt utseende som kombinerar skarpa linjer med massor av futuristiska inslag.

✓ Du kan också kontrollera:

Inre

Denna aspekt kommer att medföra några av de viktigaste förändringarna. Den nuvarande stugan ser alldeles för gammal ut på alla sätt. Så det är inte svårt att dra slutsatsen att interiören i Nissan Frontier 2022 kommer att se betydligt bättre ut. Den nya instrumentbrädan ser mycket bättre ut, även om vi särskilt gillar det faktum att materialen är mycket bättre jämfört med den tidigare modellen.

Den nya instrumentbrädan håller lastbilens utseende, men innehåller också några billiknande element. Det här borde vara en av de snyggare stugorna i klassen. Dessutom kommer listan över standard- och tillgänglig utrustning att bli ganska lång och kommer att få denna hytt att se ännu bättre ut.

Nissan Frontier 2022: specifikationer, pris, releasedatum

I kupén tyder det faktum att måtten är desamma att vi kan räkna med samma innerutrymme. Den Nissan Frontier 2022 kommer att förbli som erbjuds med två bekanta kabin stilar – Extended Cab (Nissan kallar det King Cab) och Crew Cab Den nuvarande dubbelkabin modell rymmer vuxna ganska bekvämt i båda raderna av säten.. Å andra sidan kommer Kind Cab-modellen inte att vara särskilt generös när det gäller utrymme på andra raden.

Nissan Frontier 2022 motor

Motorn för nästa generations modell presenterades under 2021 års modell. Det är en ny 3,8-liters V6:a som ger cirka 310 hästkrafter och 280 pundfots vridmoment. Den kommer i par med en 9-växlad växellåda och siffrorna lovar bra prestanda. Förutom rejäl acceleration räknar vi även med en hyfsad maximal dragkapacitet. Det kommer att gå så lågt som £6 900 enligt de senaste rapporterna, vilket är okej men fortfarande långt under de klassledande betygen.

När det kommer till bränsleekonomi kan vi anta att recensionerna inte kommer att skilja sig mycket jämfört med den nuvarande modellen, som använder samma motor och har liknande proportioner. Det skulle vara cirka 18 mpg i staden och 24 mpg på motorvägen.

När det kommer till bränsleekonomi kan vi anta att recensionerna inte kommer att skilja sig mycket jämfört med den nuvarande modellen, som använder samma motor och har liknande proportioner. Det skulle vara cirka 18 mpg i staden och 24 mpg på motorvägen.

Nissan Frontier 2022: specifikationer, pris, releasedatum

säkerhet

Så vitt vi vet kommer alla modeller med Nissan Safety Shield 360-paketet, som inkluderar övervakning av döda vinkeln, bakre tvärtrafiklarm, automatiskt helljus, filbytesvarning och automatisk nödbromsning med fotgängardetektering. Dessutom kan du räkna med alternativ som adaptiv farthållare, igenkänning av trafikskyltar och en föraruppmärksamhetsmonitor.

Nissan Frontier 2022 releasedatum och pris

Enligt de senaste rapporterna borde Nissan Frontier 2022 komma ut på marknaden i sommar. Det ser ut som att grundpriset kommer att ligga runt 28 000 euro, vilket verkar ganska överkomligt med tanke på standard V6-motorn.