Nissan Ariya 2023: Förbrukning, tekniska data, pris

De Nissan Ariya 2023 ansluter sig till det växande antalet helelektriska stadsjeepar efter att Nissan för mer än tio år sedan lanserade en av de första moderna elbilarna med LEAF halvkombi. Till skillnad från LEAF är Ariya en elegant fyrdörrars crossover med fem säten och en lastyta på upp till 5,5 meter. Den är också utrustad med den senaste Nissan förarassistans och säkerhetsteknik som elbilsköpare har kommit att förvänta sig.

“Nissan Ariya är en viktig del av våra Ambition 2030-mål om att köra elektrifierad mobilitet för alla”, säger Aditya Jairaj, EV Marketing and Sales Director på Nissan US. våra kunder kan uppleva en sömlös övergång till eldrift.”

Ariya möter hård konkurrens från vadställe Mustang Mach-E, dem VW ID.4 och tvillingarna Toyota bZ4X och Subaru Solterra . Ändå har den mycket att erbjuda när det gäller stil, teknik och variation.

Nissan Ariya 2023: vad är nytt?

Nissan Ariya är ett helt nytt elfordon med tidlös japansk futurism, kännetecknad av en nydesignad V-Motion 3D-frontgrill, smala LED-strålkastare (med fyra 20 mm ministrålkastare), en sluttande taklinje med brant sluttande C-stolpar och böjda stänkskärmar.

Ariya finns i sex trimnivåer, två batterikapaciteter och ett urval av enmotors framhjulsdrift (FWD) eller dubbelmotors fyrhjulsdrift (AWD). Med ett utgångspris på 43 000 euro till 60 000 euro är Nissan precis i trenden med Ariya EV.


Drivlina, räckvidd och laddning

Basversionen av 2023 Nissan Ariya har ett 62 kWh batteri kopplat till en enkel 214 hk elmotor framtill eller två 335 hk elmotorer med fyrhjulsdrift. Nissan uppger räckvidden till 216 mil för den framhjulsdrivna versionen och 205 mil för den fyrhjulsdrivna versionen. Räckvidden är i bästa fall genomsnittliga, eftersom andra elbilar av samma storlek har en räckvidd på cirka 240 mil.

Ariya är dock även tillgänglig med ett utökat räckvidd på 87 kWh batteri kombinerat med kraftfullare elmotorer. Med det större batteriet är Ariya FWD klassad till 238 hk, medan AWD-varianterna har 389 hk. Räckvidden har också ökat till 304 miles per full laddning, vilket är utmärkt för ett enmotorigt elfordon.

Dessutom har Nissan Ariya 2023 en DC snabbladdningsstation CCS (Combined Charging System) med en effekt på upp till 130 kW. Det räcker för att ladda Ariyas 87 kWh-batteri med utökad räckvidd från 20 till 80 procent på cirka 40 minuter.


Nissan Ariya 2023: priser och funktioner

2023 Nissan Ariya finns i utrustningsnivåerna Engage, Venture+, Evolve+, Empower+, Premiere och Platinum+. Nedan finner du en kort översikt över standardutrustningen och priserna på de enskilda utrustningsvarianterna. Alla priser inkluderar överföringskostnader på 1 295 EUR.

förlova sig

Engage har ett 63 kWh batteri och börjar på 44 495 € (FWD) eller 48 495 € (AWD). Ariya Engage+ e-4ORCE har ett 87 kWh batteri med utökad räckvidd, fyrhjulsdrift och ett grundpris på 52 485 euro. Den har ett brett utbud av standardutrustning såsom LED-strålkastare, 19-tums hjul, nyckelfri insteg, elförarstol, uppvärmda säten i främre och andra raden, automatisk klimatkontroll med dubbla zoner, konstläderinteriör och elstyrd mittkonsol.

Dessutom har Engage ett digitalt instrumentkluster, head-up display (HUD) och 12,3-tums infotainmentpekskärm med trådlös Apple CarPlay och Android bil .

Venture+ AWD

Venture+ AWD börjar på 48 485 € och har ett 87 kWh batteri. Den har alla standardfunktioner för säkerhet och komfort i Engage med undantag för head-up-displayen och de elektriskt justerbara och uppvärmda framsätena.

Evolve+

Priserna för Evolve+ börjar på 51 485 € (FWD) eller 55 485 € (AWD) med 87 kWh-batteriet med utökad räckvidd. Standardutrustningen inkluderar en konstläderinteriör, en head-up display och elektriskt justerbara och uppvärmda framsäten. Det finns även LED-dimljus, panoramasoltak, automatiska vindrutetorkare, eldriven baklucka, trådlös laddning och en digital backspegel med surroundkamera.

Empower+ FWD

Empower+ kombinerar fyrhjulsdrift med 87 kWh-batteriet. Det börjar på €54 985 och erbjuder alla bekvämligheter i Evolve+. Dessutom har den andra teknologier som Nissan ProPILOT Assist 2.0 (handsfree-funktion) och ProPILOT Park (automatisk parkering).

Premiär FWD

Ariya Premiere har fyrhjulsdrift och ett 87 kWh batteri. Den har alla funktioner i Evolve+ och Empower+, men med tillägg av unika 19″ hjul och upplysta löpbrädor.

Platina+

Toppmodellen Nissan Ariya Platinum+ har två elmotorer, fyrhjulsdrift, ett 87 kWh batteri och kostar från 61 485 euro RRP. På utrustningslistan finns bland annat omgivande interiörbelysning, klädsel i äkta nötläder, ventilerade framsäten, aktiv brusreducering, en handsfree baklucka och ett premiumljudsystem från Bose med tio högtalare.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar