Nissan Ariya 2022: priser och egenskaper

De flesta experter är överens om att Nissan var pionjär inom elbilssegmentet, åtminstone när det kommer till modeller som är prisvärda. Nissan Leaf var det första vanliga elfordonet som kom att tänka på på länge. Men saker och ting har förändrats och dagens elfordonsmarknad växer snabbt. Nissan sitter förstås inte och väntar. Det finns en helt ny modell som heter Nissan Ariya 2022 .

Jämfört med Leaf kommer denna modell att ha ett lite annorlunda tillvägagångssätt. Istället för en halvkombi-kaross kommer den som en crossover. Dessutom blir den mer exklusiv, med en mycket finare hytt och en lång rad funktioner, oavsett om det är tekniska godsaker eller komfort. Fokus ligger såklart återigen på den rent elektriska prestandan. Vid det här laget vet vi att den nya crossovern kommer i två smaker när det gäller batteristorlek.

Nissan Ariya 2022: priser och egenskaper

Vi förväntar oss att Nissan Ariya 2022 kommer ut på den nordamerikanska marknaden någon gång under andra halvåret.

Nissan Ariya 2022 prestanda

Det viktiga först! Även om stilen och interiören definitivt ser bra ut, låt oss börja med det som kanske är den mest intressanta aspekten. Vi pratar såklart om prestanda och det ser ut att bli två smaker när det kommer till prestanda. Standardmodeller kommer med en enda elmotor monterad på framaxeln. Max hästkrafter bör vara 215 hästkrafter och 221 pund-fots vridmoment, vilket lovar anständiga hästkrafter.

Men Nissan Ariya 2022 kommer att vara mycket mer ambitiös än Leaf i form av prestanda. Därför kommer den japanska tillverkaren även att erbjuda en dubbelmotorversion med fyrhjulsdrift. Den här versionen kommer att vara bra för cirka 389 hästkrafter och 443 pund-fots vridmoment, och dessa siffror lovar några ganska solida prestanda. Enligt uppgift kommer denna modell att slå sextio på cirka fem sekunder.

Nissan Ariya 2022: priser och egenskaper

Batteri och räckvidd

Såvitt vi vet hittills kommer Nissan Ariya 2022 att finnas i två varianter vad gäller batterikapacitet. Grundmodellerna har ett batteri på 63 kWh medan dubbelmotorversionen är utrustad med en betydligt större enhet på 87 kWh. Den senare sägs kunna klara runt 300 mil på en laddning. På baksidan bör grundversionen ligga i Leaf-området, vilket innebär en maximal räckvidd på runt 220 miles, vilket också är ett hyfsat antal.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Självklart förlitar vi oss på alla typer av laddningsmöjligheter i vårt erbjudande. Självklart kan du även ladda med en DC-snabbladdare på allmänna stationer. Dessutom stöder denna crossover laddning hemma, oavsett om det är 110 eller 240 volts uttag.

Nissan Ariya 2022: priser och egenskaper

Redesign av Nissan Ariya 2022

Förutom sin solida prestanda kommer Nissan Ariya 2022 också att sticka ut för sin exteriördesign. En titt på renderingsbilden och du kan tydligt se att detta kommer att bli en av de mest attraktiva modellerna i sin klass. Förresten, denna crossover kommer att konkurrera med ett brett utbud av elfordon, inklusive Hyundai Kona Electric, Tesla Model Y , etc.

Produktionsmodellen hämtar mycket inspiration från 2019 års koncept och en bra sak att veta är att produktionsmodellen inte kommer att se mycket annorlunda ut. Detta gäller både framsidan och den övergripande formen. Den senaste versionen av den välkända V-Motion-grillen är här, men har modifierats för att framhäva modellens helelektriska karaktär. Måtten är också desamma som i konceptet, så att du kan räkna med en axelavstånd på 109,3 tum och en total längd på nästan 181 tum. Detta är mycket typiska siffror för segmentet kompakta crossovers.

Inre

Även om elfordon är allmänt tillgängliga på marknaden, har de fortfarande en stor nackdel. De är dyra och för att göra dem billigare brukar tillverkarna spara på inredningen. För Nissan Ariya 2022detta kommer dock inte att vara fallet. Denna crossover kommer att se väldigt elegant ut och ett av de bästa bevisen på att Nissan tar denna aspekt på stort allvar är listan över standardutrustning. Både infotainmentskärmen och det digitala instrumentklustret kommer att vara standard och båda har en 12,3-tums diagonal. I standardutrustningen ingår även ProPilot Assist 2.0. Denna svit innehåller alla typer av avancerade förarassistanssystem, från filcentrering och avancerad adaptiv farthållare till automatisk nödbromsning.

Nissan Ariya 2022: priser och egenskaper

Detaljer om passagerar- och lastutrymmet är fortfarande oavgjorda, men vi tvivlar inte på att denna modell kommer att ha plats för vuxna i båda sätesraderna.

Nissan Ariya 2022 releasedatum och pris

Som nämnts tidigare kommer Nissan Ariya 2022 någon gång under andra halvåret. Grundmodeller bör prissättas till 40 000 euro. Modeller med ett större batteri på 87 kWh bör börja på cirka 45 000 euro.

Volvo Grupp A