Nissan Altima 2022: priser och egenskaper

När du tävlar i segmentet som domineras av legender som Honda Accord och Toyota Camry behöver du något att sticka ut från om du vill vara relevant. I fallet med den nuvarande generationen Altima skulle det vara saker som bränsleförbrukning, en bekväm körupplevelse och en rymlig kabin. Räcker det för att slå de två klassledarna? Det är svårt att säga. I alla fall förväntar vi oss Nissan Altima 2022 under andra halvåret, och vissa källor föreslår till och med intressanta uppdateringar.

Nissan Altima 2022: priser och egenskaper

Den nuvarande generationen av denna medelstora sedan har funnits sedan 2018, så det är inte konstigt att vi hör rykten om uppdateringen i mitten av cykeln. Förmodligen skulle det bli en ansiktslyftning nästa år, men det fascinerande är att tjänstemännen fortfarande är tysta. Det kan också betyda att nästa års modell faktiskt bara är en typisk överföring. Vi förväntar oss att saker och ting blir klarare snart.

Redesign av Nissan Altima 2022

Oavsett om Nissan Altima får en ansiktslyftning 2022 , har vi inga tvivel om att den övergripande layouten kommer att förbli densamma. Den nuvarande generationen har funnits sedan 2018 och den är baserad på en gammal bra D-plattform. Med en axelavstånd på mer än 111 tum har den en storlek som är ganska typisk för segmentet, och standardlayouten fram är också typisk för klassen. Självklart finns även AWD.

✓ Du kan också kontrollera:

Stylingmässigt ser den nuvarande modellen riktigt bra ut. Den följer fortfarande varumärkets senaste designspråk, så det är svårt att säga vilka höjdpunkterna i det potentiella ansiktslyftet kan vara. Vi antar att det kan förekomma mindre ändringar av främre förkläde, stötfångare, galler etc. Naturligtvis skulle vi också se några typiska halvcykeluppdateringar som nya färgalternativ, nya hjuldesigner, etc.

Inre

Oavsett om uppdateringen sker eller inte, förväntar vi oss inga större förändringar inuti. Enkelt, den nuvarande kabinen ser fortfarande ganska bra ut och det finns inget större behov av förändring. Ja, det finns några hårdplastytor här och där, men större delen av kabinen är täckt av mjuka material och ser riktigt snyggt ut. Bearbetningskvaliteten är också på en hög nivå.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Nissan Altima 2022: priser och egenskaper

När det gäller innerutrymme erbjuder båda raderna gott om plats för passagerarna och rymmer vuxna. Framstolarna är särskilt imponerande. De är massiva och stöttande, förmodligen de bästa i sin klass. Vi gillar också verkligen förarställningen, både vad gäller ergonomi och synlighet.

Räkna med cirka 15,4 kubikfot i bagageutrymmet, vilket är ungefär genomsnittet för klassen. Dessutom kan baksätena fällas ner så att du även kan lasta längre saker.

funktioner

Några nya saker på listan över standardfunktioner är alltid möjliga. Vi tror dock inte att 2022 års Nissan Altima skulle kunna medföra några betydande förändringar i detta avseende. Sammanfattningen av listan bör förbli densamma, så vi antar att basmodellerna kommer som standard med extrafunktioner som en 7-tums pekskärm, sex högtalare, röstigenkänning, Bluetooth, två USB-portar och satellitradio, nyckelfri ingång, start med tryckknapp, etc. Alternativen inkluderar för närvarande saker som tvåzons klimatkontroll, en 8-tums pekskärm, Android Auto, Apple CarPlay, ett Bose-ljudsystem med nio högtalare och navigering.

Nissan Altima 2022: priser och egenskaper

Säkerhetsmässigt är den nuvarande modellen utrustad med godsaker som backkamera, frontkollisionsvarning, automatisk nödbroms framåt, fotgängardetektering och filbytesvarning. Du kan få uppgraderingar som automatisk nödbromsning bakåt, igenkänning av trafikmärken, övervakning av döda vinkeln, varning för tvärtrafik bak, ett 360 graders parkeringskamerasystem, parkeringssensorer bak, LED-strålkastare, dimljus och ProPilot Assist.

Nissan Altima 2022 motorer

Vi förväntar oss att se Nissan Altima 2022 med två populära motoralternativ. Basversionerna bör fortsätta med en 2,5-liters in-line quad som utvecklar 188 hästkrafter. Det är inte en enorm mängd kraft, men det verkar bra för den dagliga pendlingen. Om den är lite peppigare finns en 2,0-liters turbofyra som tillval som utvecklar runt 250 hk och levererar betydligt bättre acceleration.

Båda motorerna är ihopkopplade med en CVT-växellåda. Vad vi gillar med båda drivalternativen är ganska bra bränsleekonomi. Med basmotorn är det 28 mpg i staden och 39 mpg på motorvägen. Turbo-Four är lite törstig, men erbjuder också bra siffror för klassen. Det skulle vara cirka 26 mpg i staden och 36 mpg på motorvägen.

Nissan Altima 2022 releasedatum och pris

Vi förväntar oss att se Nissan Altima 2022 i höst. Stora prisförändringar bör inte ske, så basmodellerna kommer troligen att kosta runt 25 000 euro.

Volvo Grupp A