Nissan 400Z 2022: priser och egenskaper

Den nya versionen av de ikoniska Z Cars kommer äntligen och den nya modellen kommer ut på marknaden som Nissan 400Z 2022 . När man tänker på att den nuvarande generationen har funnits i hela 12 år så har vi utan tvekan väntat alldeles för länge på nästa generation. Det som är bra att veta är att den nya modellen har massor av bra saker för sig, medan alla dessa godsaker är tillgängliga för ett ganska överkomligt klistermärkespris.

Vid det här laget vet vi att den nya modellen kommer att komma ganska nära Z Proto-konceptet. Stylingen och proportionerna bör förbli i stort sett desamma, medan det nu ser ut som att den nya modellen definitivt kommer att ha den efterlängtade VR30DDTT-motorn som driver Infiniti Q60 Coupe. Naturligtvis kommer interiören att uppgraderas rejält och vi erbjuder även många uppgraderingsmöjligheter.

Nissan 400Z 2022: priser och egenskaper

Vi förväntar oss att se den helt nya Nissan 400Z 2022 någon gång under årets sista kvartal.

Nissan 400Z 2022 ny design

Nissan-designers har valt en ganska intressant strategi för nya Nissan 400Z 2022 . Istället för att bygga en helt ny plattform uppdaterade de den välbekanta FM-arkitekturen avsevärt. Även om den är gammal har den här plattformen fortfarande mycket för sig, särskilt när vi tittar på den utgående 370Z, som 12 år efter starten fortfarande är en relevant aktör när det gäller hantering och smidighet. Självklart kommer plattformen att genomgå betydande uppdateringar och uppgraderingar.

Vi kommer att se en helt ny upphängning samt nya bromsar. Dessutom utlovar företaget en massiv användning av lättviktsmaterial som borde göra denna coupé ännu lättare. Så vitt vi hittills vet ska den nya modellen komma ut på marknaden som både coupé och cabriolet.

Nissan 400Z 2022: priser och egenskaper

Styling och inredning

När det gäller styling tyder de senaste rapporterna på att produktionsversionen kommer att vara ganska lik Proto-konceptet. Detta är definitivt fantastiskt att höra eftersom vi snart kommer att se styling som liknar de ikoniska olika generationerna av denna ikon. Till exempel liknar den främre sektionen 270Z-modellen, medan den bakre sektionen har mycket gemensamt med 300ZX. Allt detta kommer naturligtvis i ett modernt paket, så den här sportbilen erbjuder faktiskt en trevlig blandning av futuristiska och retroelement.

✓ Du kan också kontrollera:

Interiören är en ganska liknande historia genom att den kombinerar klassiska designlösningar med många av de senaste tekniska funktionerna. Instrumentpanelen har till exempel en ganska enkel layout, men den innehåller också saker som ett digitalt instrumentkluster som kommer att vara standard över hela sortimentet. Vi gillar att mittkonsolen fortfarande är full av fysiska kontroller.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Nissan 400Z 2022: priser och egenskaper

Nissan 400Z 2022 motor

En av de mest intressanta delarna av nya Nissan 400Z 2022 kommer att vara motorn. Som ryktades för flera år sedan kommer den nya modellen att använda en välbekant 3,0-liters turbo V6 från Infiniti Q60. Den här versionen av motorn ger cirka 400 hästkrafter och 350 pund-fots vridmoment, vilket låter som ett bra mått på den nya Z-bilen. Vi förlitar oss förstås även på en Nismo-version, som bör komma med en liten ökning av prestanda och andra uppgraderingar. Vissa källor föreslår en maximal effekt på 450 hästkrafter.

All denna kraft riktas mot bakhjulen och det är bra att veta att det kommer att finnas både manuella och automatiska växellådor som erbjuds. Basmodellerna kommer att använda samma 6-växlade manuella växellåda som den utgående 370Z, medan en 9-växlad automat med momentomvandlare kommer att erbjudas som tillval.

Nissan 400Z 2022: priser och egenskaper

Nissan 400Z 2022 Releasedatum, pris och uppgraderingar

Som nämnts tidigare kommer Nissan 400Z sannolikt att komma ut på marknaden någon gång senare under året 2022. Vi väntar fortfarande på ett mer exakt datum från den japanska tillverkaren.

Med det förväntade utgångspriset på 35 000 euro råder det ingen tvekan om att nya Z-Car kommer att bli en mycket åtråvärd sportbil, speciellt när man tänker på vad man kan få för pengarna. Priset kommer definitivt att vara en stor fördel jämfört med mer raffinerade konkurrenter som Toyota Supra och BMW Z4 . Därför tror vi att denna coupe är mer benägen att konkurrera med muskelbilar som Mustang och Camaro .

Priset kommer att vara ganska billigt och du kommer att få massor av saker för pengarna. Nissan kommer dock även erbjuda några uppgraderingspaket. Typ S-paketet, till exempel, handlar om prestanda och det kommer att innehålla funktioner som Brembo-bromsar, tjockare stabilisatorer och mer kylning. På baksidan kommer Type-T-paketet att fokusera mer på komfort eftersom det inkluderar saker som läderklädsel, uppvärmda och kylda elektriskt justerbara säten, automatisk farthållare och döda vinklar. Varje paket kostar ytterligare 5 000 euro. Du kan också räkna med paketet Type ST, som kombinerar funktionerna hos dessa två och kostar ytterligare 10 000 euro.

Volvo Grupp A