Mitsubishi Pajero 2022: specifikationer, pris, lanseringsdatum

Den kommande Mitsubishi Pajero 2022 närmar sig slutet av produktionen. Detta är officiellt och Mitsubishi kommer att leverera den sista upplagan senare i år. Denna variant leder till Australien och möjligen till andra delar av världen. 800 enheter säljs dock under.

Oavsett vilken utrustningsvariant du väljer, erbjuder Pajero en turbodiesel med mer än tillräckligt med kraft. Hybriddriften var helt klart bara ett rykte då Mitsu inte har några planer på att elektrifiera sin berömda SUV. Den legendariska Pajero är på väg att gå i pension, så här är allt du behöver veta om den här sista upplagan.

Mitsubishi Pajero 2022: specifikationer, pris, lanseringsdatum

Pajero 2022 design

Den Mitsubishi Pajero 2022 kommer inte att införa en yttre redesign. Detta är vettigt eftersom Mitsubishi har slutat producera sin berömda namnskylt. På grund av detta får Pajero små visuella uppgraderingar och lite mer lyx. Vissa saker kommer att fastna så att du enkelt kan se Pajeros igenkännbara lådform och robusta design.

Stylingen, å andra sidan, ser uppfräschad och uppenbarligen mer samtida ut. Vi vet inte alla detaljer, men Pajero kommer förmodligen att använda några tips som du kan hitta på den nuvarande Outlander SUV. Sist men inte minst kommer tillverkaren att lägga till ett helt nytt huvskydd, gummiladdning och många Final Edition -logotyper.

Mitsubishi Pajero 2022: specifikationer, pris, lanseringsdatum

Interiören blir mer lyxig

Interiören i Mitsubishi Pajero 2022 får också en slags uppdatering i mitten av cykeln. Återigen, Pajero går i pension så inga större förändringar krävs. Istället kommer Mitsubishi att introducera nya och fina detaljer, men det mesta av interiören kommer att finnas kvar. Till exempel erbjuder Pajero nu nya mattgolvmattor och en läderklädd service och manual.

✓ Du kan också kontrollera:

Exceed -trimnivån kommer med nytt läderklädsel, borstade aluminiumpedaler och det nya soltaket. Vi vet det än så länge. Pajero kunde dock få fler standardfunktioner och nya säkerhetshjälpmedel. Tillverkaren planerar att avslöja ytterligare detaljer under de kommande veckorna.

Mitsubishi Pajero 2022: specifikationer, pris, lanseringsdatum

Pajero erbjuder turbodieselmotorer

Många rapporter förutspådde hybrid drivlinan för nästa generation Pajero. Tyvärr pågår ingen ny generation. I stället kommer Mitsubishi Pajero 2022 Final Edition med en 3,2-liters motor. Det är en fyrcylindrig turbodieselmotor som finns i alla utrustningsvarianter. Denna drivlina utvecklar 189 hästkrafter och vridmoment på upp till 325 lb-ft. Mitsubishi erbjuder en femväxlad automatlåda.

En hybriddrift kan följa inom en snar framtid då den mindre Pajero Sport -modellen kommer att fortsätta produktionen. Spekulationerna är att Pajero Sport kommer att låna en hybriduppställning från Outlander SUV. Det är en 2,4-liters fyrcylindrig som fungerar med en elmotor. Denna version sägs ge upp till 30 miles av helelektrisk räckvidd.

Mitsubishi Pajero 2022 pris, släppdatum

Priset är för närvarande inte tillgängligt, men Mitsubishi Pajero 2022 kommer sannolikt att kosta cirka 33 000 euro. Som jag sa så säljs 800 enheter i Australien och förhoppningsvis kommer Pajero att nå några andra marknader också.

Försäljningen börjar senare 2021 eller första kvartalet 2022. Pajero är en ikonisk 4 × 4 SUV och den här modellen har funnits i 40 år. Nu är Pajero Sport den enda Pajero som finns. Det är en mindre version baserad på Triton / L200 pickup.