Mitsubishi Outlander 2023: priser och egenskaper

Den japanska biljätten Mitsubishi firade nyligen sitt fyraårsjubileum i Nordamerika. För att fira denna anmärkningsvärda milstolpe finns det exklusiva 40th Anniversary Edition-paket för den extraordinära Outlandern och den helt nya Outlander PHEV. Mitsubishi har ett rikt racingarv, varav höjdpunkter inkluderar dominans i världsmästerskapet i rally och seger i Paris-Dakar-rallyt.

Mitsubishi Outlander 2023: priser och egenskaper

Biltillverkaren försöker återuppliva det en gång dominerande varumärket efter decennier i dunkel. Lite jubileumsmagi i de bästa fordonen är en bra början, men vi väntar fortfarande på att namnen VR-4, GTi och Evolution ska dyka upp igen som märkets flaggskepp.

Mitsubishi Outlander 2023: priser och egenskaper

“Mer än bara en hyllning till vårt varumärkes arv, vår 40-årsjubileum Special Edition Outlander och Outlander PHEV är ett avgörande steg under de kommande 40 åren av vår framgång i USA”, säger Mark Chaffin, VD och koncernchef för Mitsubishi Motors North America. (MMNA). “Under de senaste 40 åren har Mitsubishi byggt upp ett rykte i USA för att erbjuda pålitliga, kraftfulla och bekväma fordon som har ett högt värde och som lockar många återkommande kunder.

Mitsubishi Outlander 2023 40-årsjubileum

40-årsjubileumspaketet för Mitsubishi Outlander 2023 och Outlander 2023 PHEV börjar med utrustningsfunktionerna för den högsta trimnivån SEL Premium. Den inkluderar en semianilinläderinteriör, quiltade dörrinsatser, en premiumsvart innertak kombinerat med unika dörrtrösklingsplattor, en upplyst Dynamic Shield-logotyp, anpassade jubileumsplattor och svart lack med bronstak.

Mitsubishi Outlander 2023: priser och egenskaper

Standardutrustning inkluderar bland annat interiör omgivande belysning, en 9-tums infotainmentpekskärm, ett 12,3-tums digitalt instrumentpanel, trezons automatisk klimatanläggning, uppvärmda baksäten, ett panoramasoltak, en 10,8-tums head-up display (HUD) och ett Bose-ljudsystem med tio högtalare.

✓ Du kan också kontrollera:

motor och växlar

Ingenting har förändrats under huven på Mitsubishi Outlander 2023 och Outlander 2023 PHEV. Den förstnämnda har en naturligt aspirerad 2,5-liters fyrcylindrig motor som producerar 181 hk och 181 lb-ft vridmoment. Outlander 2023 PHEV har en 2,4-liters bensinmotor, två elmotorer och ett 20 kWh litiumjonbatteri som tillsammans producerar 248 hk, 332 lb-ft vridmoment och helelektrisk räckvidd på upp till 58 miles. Alla Outlander och Outlander PHEV har en CVT-växellåda och Mitsubishis ikoniska Super All-Wheel Control (S-AWC).

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Mitsubishi Outlander 2023: priser och egenskaper

Medan 181 hk låter som mycket på pappret, kan den bensin-bara Outlandern vara som sin plattformskompis Nissan Rogue tolererade en uppgradering med forcerad fyllning. Å andra sidan är Outlander PHEV helt ny för 2023.

Mitsubishi Outlander 2023 säkerhetsrecensioner

Mitsubishi Outlander godkändes av IIHS för årsmodell 2023 betygsatt “Bra”. Ett NHTSA-krocktest pågick dock fortfarande när denna artikel skrevs. Alla Outlanders levereras med fabriksavancerade förarassistanssystem som döda vinkeln, varning för filbyte, varning för kollision framåt, automatisk bakbroms, parkeringssensorer, uppmärksamhetsvarning och backkamera.

Mitsubishi Outlander 2023 garanti

Outlander levereras med en garanti på 10 år/100 000 mil för drivlinan, en 5-årig/60 000 mil stötfångargaranti, en 7-årig/100 000 mil antiperforeringsgaranti och ett 5-årigt -/obegränsat vägassistansprogram levererat . Mitsubishis utökade garanti kallas Diamond Care Protection Plan och utökar fabrikens stötfångargaranti till sju år eller 100 000 miles.

Mitsubishi Outlander 2023: priser och egenskaper

Priser & Tillgänglighet

Mitsubishi Outlander 2023 40th Anniversary Edition börjar på 41 715 euro, Outlander PHEV kostar 51 340 euro inklusive 1 345 euro destinationsavgift.