Mitsubishi Colt 2022: priser och egenskaper

Äldre generationer vet mycket väl vilken legend denna namnskylt är. Det var en av de första Mitsubishi-modellerna som fick popularitet över hela världen. Förarna uppskattade det faktum att detta var en av de sällsynta stadsbilarna som faktiskt var roliga. Mycket har dock förändrats under åren och den nuvarande situationen är inte alls så stor. Ändå kan saker och ting förändras snart när vi hör alla möjliga rykten om Mitsubishi Colt 2022 .

Det största problemet med den nuvarande modellen är att den nuvarande modellen är alldeles för gammal för att konkurrera på mer krävande marknader. Det är förmodligen därför det bara erbjuds på ett fåtal marknader, som Taiwan. Det kan dock ändras snart, eftersom vi hör rapporter om omdesignen för nästa år. Ändå ska du veta att om den nya modellen kommer ut på marknaden snart är det osannolikt att den har för många saker gemensamt med sina föregångare.

Mitsubishi Colt 2022: priser och egenskaper

Omdesign av Mitsubishi Colt 2022

Denna omdesign är mer än nödvändigt. Enkelt uttryckt har den nuvarande generationen funnits sedan 2007 och trots uppdateringarna är den fortfarande långt inaktuell jämfört med konkurrenterna. Så vad kan vi förvänta oss av Mitsubishi Colt 2022 ? Det är svårt att säga något mer just nu, men vi är ganska säkra på att den nya modellen skulle se betydligt annorlunda ut.

Det första som slår mig är att Mitsubishi nu orienterar sig mot stadsjeepar och crossovers. Länge borta är de dagar då denna biltillverkare producerade fantastiska sportbilar. Så vi antar att nya Mitsubishi Colt kan komma som en liten crossover 2022 . Dessutom är Mitsubishi inte en del av Renault Nissan Alliance, så det råder ingen tvekan om att den skulle dela många delar med dessa två bilmärken. Vi antar att det är en liten stadscrossover medan elektrifiering är en annan sak som kommer att tänka på.

Mitsubishi Colt 2022: priser och egenskaper

Helt elektrisk Mitsubishi Colt 2022

Detta är en av de saker som kommer att tänka på. Det är bara din fråga när Mitsubishi kommer att lansera ett helt nytt helelektriskt fordon och denna namnskylt skulle vara perfekt för tillfället. Vi förväntar oss också att tekniken kommer att delas med några av de nuvarande elbilarna som erbjuds från Alliance. Den första modellen som kommer att tänka på är Renault Zoe.

Anledningen till att vi tycker att detta är ett bra tillvägagångssätt är det faktum att Zoe är ett ganska likt fordon som Colt, en liten stadsbil. Så Colt kunde använda samma teknik, speciellt den som introducerades för två år sedan. Detta inkluderar en relativt kraftfull 100 kW (136 hk) elmotor kombinerat med ett 52 kWh batteri som bör färdas lite under 300 miles på en enda laddning.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Bladbaserad design

Vissa källor tyder på att Mitsubishi Colt 2022 kan vara betydligt större och ta ett mer exklusivt tillvägagångssätt. Detta leder oss till den ikoniska Nissan Leaf, som har funnits i ett decennium. Naturligtvis är den nuvarande generationen mycket yngre och erbjuder ganska respektabel prestanda och teknik. Så vi kunde se samma tillvägagångssätt som med nya  Outlander ,  dela mekanik med nya Rogue .

Mitsubishi Colt 2022: priser och egenskaper

Den Mitsubishi Colt 2022 i detta fall skulle funktionen samma teknik som Leaf, men sannolikt i en något annorlunda layout. Vi skulle inte förvänta oss att se en femdörrars halvkombi. Istället förväntar vi oss hellre en typisk crossover, liknande den kommande  Nissan Ariya  . Vid det här laget är poliserna fortfarande lugna, så du bör vara försiktig med detta scenario.

Design och funktioner

De tidigare generationerna av Cold var fantastiska på två sätt. De var väldigt pålitliga och jätteroliga att köra. Vi förväntar oss inget mindre av nya Mitsubishi Colt 2022 . När det gäller exteriördesignen är vi mycket närmare det första scenariot att se en liten stadsrunabout. Givetvis utifrån varumärkets samtida formspråk, men även många exklusiva detaljer är en självklarhet. När allt kommer omkring behöver Mitsubishi en iögonfallande design som kan ta tillbaka en del av berömmelse som har utmärkt detta märke tidigare.

Den japanska tillverkaren måste också erbjuda en genomtänkt interiör. Det har aldrig varit Mitsubishis starka sida, men saker och ting måste förändras. Vi förlitar oss på ädla material, bra utförande och framför allt på tillräckligt med utrymme och god ergonomi.

Mitsubishi Colt 2022: priser och egenskaper

Mitsubishi Colt 2022 releasedatum och pris

Som tidigare nämnt finns det olika rapporter som tyder på att Mitsubishi Colt 2022 kan vara helt ny på marknaden redan nästa år. Tjänstemännen är dock tysta om allt detta, så vi rekommenderar att du förblir reserverad. Å andra sidan finns det inga rapporter som tyder på att den nuvarande modellen som är tillgänglig i vissa delar av världen kommer att upphöra. Så vi kan lätt sluta utan några förändringar jämfört med 2021-modellen.