Mitsubishi ASX 2022: priser och egenskaper

Den Mitsubishi ASX 2022 är en liten crossover nätverk för begränsade marknader. Du kan hitta den under en annan namnskylt någon annanstans. Det är en del av Mitsubishi RVR-familjen såväl som Outlander Sport, det mer kända fordonet för köpare i Nordamerika. Fordonet har uppdaterats med ett par saker för den här säsongen. Den nuvarande generationen är över 10 år gammal. Den allra första RVR lanserades 1991 och sex år efter att vi såg den andra serien, som varade till 2010. Den fjärde generationen skulle därför kunna introduceras inom överskådlig framtid.

Mitsubishi ASX 2022: priser och egenskaper

Under tiden kommer 2022 YM oförändrad med mindre uppdateringar av färgpaletten och trimlinjerna. Vi såg Limited och Black Editions på Outlander Sport. Nu kommer Mitsubishi ASX 2022 och RVR också att ge några nya produkter till sina fans. Konkurrensen är hård och vi får se hur crossovern tävlar om sin plats med Suzuki Vitara, Ford Kuga , Nissan Qashqai , Peugeot 2008 …

Mitsubishi ASX 2022: priser och egenskaper

Specifikationer

Mitsubishi RVR, huvudnamnskylten som inkluderar både ASX och Outlander Sport, kommer att ha fyra bensin- och tre oljebrännare. Alla är turbodieslar. En 2,0 liters bensinmotor är den vanligaste drivlinan du hittar. Den Mitsubishi ASX 2022 kommer att leverera 148 hästkrafter och 145 Nm i vridmoment. Den finns även i grundversionen av Outlander Sport i USA. Motorn är kopplad till en CVT-transmission och överför kraften till framhjulen. Bränsleförbrukningen är inte imponerande för en så liten modell.

Den Mitsubishi ASX 2022 är tillval med 1,6-liters bensinmotor förskjutning, den billigaste versionen på marknaden. Tja, inte alltför många köpare kommer att vara nöjda med dess prestanda. Installationen är bra för 115 hk och 110 lb-ft. Ingenjörerna parade ihop den med en manuell växellåda och crossovern accelererar från 0 till 100 mph på 11,5 sekunder.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

När RVR kom in i den nya generationen fanns en 1,8 liters fyrcylindrig bensinkonfiguration tillgänglig. Företaget tappade dock motorn och kunde nu hämta den till Mitsubishi ASX 2022 . Med 150 hk är det ett bra alternativ. Den mest kraftfulla konfigurationen är centrerad kring en 2,4 liters kvarn. Med 170 hk och 170 lb-ft vridmoment erbjuder den en mjuk körning och kraftfull acceleration. I USA är detta motorn för Outlander Sport GT, som enbart fungerar med fyrhjulsdrift.

Mitsubishi ASX 2022: priser och egenskaper

Dieselmotorer

Utanför USA (ej tillgängligt för Outlander Sport) kan vi hitta några populära inställningar baserade på dieselgeneratorer. En 1,6-liters är instegskvarnen. Denna turbodiesel är bra för 110 hästkrafter och 200 lb-ft vridmoment. En sexväxlad manuell växellåda är en powerrouter. DI-D Cleartec-konfigurationen är mycket effektiv och använder bara 4,2 liter olja per 100 km på öppen väg. Det är 55 mpg i amerikanska enheter.

En 1,8 liters turbodiesel ökar effekten till 150 hk och 230 lb-ft. Den använder mer bränsle men minskar tiden från 0-60 mph till 9 sekunder. Den dieselmotor vi stöter på oftast är en 2,2 liters turbofyra. Den är kopplad till en sexväxlad automatlåda, överför kraften till alla hjul och förbrukar 6 liter bränsle var 100:e km (tillsammans). Det är ungefär 39 mpg.

Mitsubishi ASX 2022 Hybrid

Företaget överväger inte att lägga till en hybridmotor när som helst snart. Outlander är ett av de mest effektiva systemen i världen, men dess lillebror levererar fina resultat även i grundformen. På den kompakta crossovern förbättrar hybridupplägget både prestanda och bränsleförbrukning. Det krävs inte för den lilla bilen. Den som behöver mer kraft kan välja en större SUV samtidigt som förbrukningen redan är på en hög nivå. Den enda anledningen till att vi fick se Mitsubishi ASX 2022 Hybrid är på grund av utsläppen från dieselfabrikerna. Detta system skulle definitivt minska mängden gas som motorn avger.

Mitsubishi ASX 2022: priser och egenskaper

Var kan man köpa Mitsubishi ASX 2022?

Mitsubishi-fans har vant sig vid att se samma fordon under olika namnskyltar på olika marknader. RVR är grundmodellen som kom ut på marknaden 2010. Detta var varumärket för Japan, Korea och Kanada, medan köpare i andra asiatiska länder, Europa och Sydamerika kunde hitta det som ASX. Outlander Sport anslöt sig snart till USA:s laguppställning. Så om du letar efter Mitsubishi ASX 2022 hittar du den i Europa, Australien, Sydostasien och Nya Zeeland. De flesta enheterna för Sydamerika tillverkas i Brasilien. För resten av världen kommer ASX från Kina och Indonesien. Den amerikanska fabriken ligger i Illinois, medan den japanska marknaden betjänas av inhemska fabriker.

Volvo Grupp A