MINI Cooper SE 2022: priser och egenskaper

MINI Cooper SE Electric Hatchback fick en omgång mindre uppdateringar i februari i år, med försäljningsstart i mars. Den stegvisa uppdateringen, en sorts ansiktslyftning, ger Honda e rival en omdesignad front för en sportigare look.

MINI Cooper SE 2022: priser och egenskaper

För USA

till am MINI Cooper SE 2022 Förbättringar som gjorts inkluderar uppdaterade främre och bakre stötfångare, sidovinklar och galler, Piano Black MINI-emblem och modellskyltar och flertonstaket. Cooper Electric får det gula ”S” och det stängda gallret. Andra hjulalternativ inkluderar 16″ Victory Spoke Black, 17″ Scissor Spoke 2 Tone Wheel och 17″ Tentacle Spoke Black. Enligt MINI får 2022-modellerna luftridåer på stötfångaren och utelämnandet av dimljusen förbättrar frontens klarhet och underlättar aerodynamiken.

MINI Cooper SE 2022: priser och egenskaper

Interiöruppgraderingar inkluderar en ny rattdesign, en ny centerinstrumentdesign med en 8,8-tumsskärm, filbytesvarning, uppvärmd ratt och Sirius satellitradio som standard.

Lite bättre räckvidd

Det finns inga mekaniska uppdateringar för märkets första elfordon i denna uppdatering, så elmotorn på 181 hk/199 lb-ft fortsätter att starta den elektriska luckan från 0-100 km/h (0-62 mph) på 6,9 sekunder. Det blygsamma batteripaketet på 28,9 kWh/32,6 kWh netto/brutto ger en marginellt bättre räckvidd i 2022-modellen. EPA:s kombinerade räckvidd är 183 km, 4 miles eller 3,6 % högre än tidigare. Eftersom MINI Cooper SE är en urban runabout, är den betydande siffran 122,4 miles (197 km) EPA stadsräckvidd (en 4,7 % förbättring). I Europa har Cooper SE en räckvidd på 203 till 234 km i WLTP-cykeln.

pris

MINI Cooper 2022 variant pris i USA
MINI Cooper SE Classic $29 900
MINI Cooper SE signatur $33 900
MINI Cooper SE kult $36 900

Priserna inkluderar inte ytterligare 850 $ destination och hanteringsavgift.

Trots ändringarna har MINI Cooper SE 2022 billigt. Det är den billigaste nya elbilen du kan köpa i USA. Vid 30 750 USD (inklusive destinationsavgiften) sänks priset till 23 250 USD efter att den federala skattelättnaden på 7 500 USD tillämpas på köp eller leasing av det lilla elfordonet.

Cooper SE börjar på 32 500 € i Tyskland innan krediten på 9 000 € sänker priset till 23 500 €. Tyvärr kan den inte bära samma titel som sin amerikanska motsvarighet över dammen, eftersom Dacia Spring EV finns på den tyska marknaden till ett efterkreditpris på 11 490 euro.

✓ Du kan också kontrollera:

individualisering

När det gäller anpassning lägger en specialutgåva Electric Collection till möjligheten till en ny exteriörfärg – Island Blue Metallic. Svarta spegelkåpor, 17-tums lättmetallfälgar i ”Electric”-utgåvan och blanka inlägg i pianosvart på kylargrillen, strålkastar- och bakljusramar, MINI-logotyper och dörrhandtag avrundar de yttre uppdateringarna.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Köpare som väljer Electric Collection-varianten av MINI Cooper SE kommer att få adaptiva LED-strålkastare, sportstolar, en innertak i antracit, uppvärmd ratt och ett uppkopplat navigationspaket med möjlighet att beställa en head-up display och trådlös laddning.

Flerfärgat takalternativ.

I Europa har Mini introducerat anpassningsalternativet ”Multitone Roof” för Cooper SE. Tack vare en unik vått-i-vått målningsprocess kan köpare få taket designat i tre färger. Anpassningsalternativet ”Multitone Roof” var tidigare endast tillgängligt på ICE-modellerna.

MINI Cooper SE 2022: priser och egenskaper

Taket är avslutat med tre olika nyanser av mörk San Marino Blue, Pearly Aqua och Jet Black, som skapar intrycket av flödande färggradienter. Denna speciella målningsteknik, utvecklad vid Minis Oxford-fabrik, målar först taket i Pearly Aqua, applicerar San Marino Blue på den främre delen av taket och Jet Black på den bakre delen.

Taktält alternativ.

Köpare i Europa kan nu få Mini Cooper SE med ett skräddarsytt taktältsystem. Tältet är designat för dem som har en förmåga att campa utomhus. Tältet kan monteras på takräcke på taket av Mini Cooper SE med hjälp av ett takräcke som finns i tillbehörslistan.

MINI Cooper SE 2022: priser och egenskaper

Efter montering på taket öppnas hela höljet till taktältet genom att dess säkerhetslås släpps, vilket gör att tältkonstruktionen höjs – en uppgift som utförs av gasfjädrarna. Hela tältet välkomnar då med två sovplatser och fönster i. Den senare kan vid behov öppnas och ha extra myggnät framför sig. Strukturen kommer också med en vikbar aluminiumstege med åtta stegpinnar.

MINI Electric 2022 får cabriolet-tillval

Och medan nuvarande MINI Cooper SE endast är tillgänglig som hårddisk, har MINI bekräftat att nästa generations modell med eldrift kommer att presenteras 2025.

”Framgångssagan för MINI Cabriolet kommer att fortsätta”, sa märkets överraskande tillkännagivande den 12 maj. Utvecklingen av en efterträdare till den öppna fyrsitsiga är en klar affär, stod det. Bernd Körber, chef för varumärket MINI, konstaterar att cabriolet har en trogen anhängare, vilket övertygar företaget om den framtida framgången för cabrioletkonceptet.

Även i kalla klimat som Tyskland var nästan var femte såld MINI en cabriolet (försäljning 2020). Dessutom har MINI meddelat att det kommer att vara ett helelektriskt märke 2030. Att lägga till cabrioletvarianten till sin elportfölj är ett sätt att behålla märkets roliga faktor.

Försäljning över hela världen

Den lanserade Mini Cooper SE har visat sig vara en rimlig framgång för biltillverkaren, inte bara i USA utan på alla marknader där den finns och inte bara är en provballong. Hittills har Mini sålt 30 000 enheter av Cooper SE över hela världen. Under det första halvåret av innevarande år bidrog Mini med mer än 15 procent till försäljningen av elektriska modeller.

Volvo Grupp A