MG ZS EV 2024: Priser och egenskaper

Sedan pånyttfödelsen 2007 har MG sålt mer än en miljon fordon utomlands. ZS-modellen, som erbjuds som ett elfordon, har spelat en viktig roll för att uppnå denna milstolpe och har gett varumärket en välbehövlig image makeover. Vi förväntar oss mycket av nästa generations MG ZS EV 2024. De radikala förändringarna kan göra den nya modellen ännu mer populär än sin föregångare i Europa, där efterfrågan på eldrivna SUV:ar växer snabbt.

MG ZS EV 2024: Priser och egenskaper

Design och inredning

Nästa generations elbil MG ZS 2024 sägs ha en ren och distinkt design inspirerad av elbilen MG4, i motsats till den nuvarande modellen, som är enkel och påminner om Mazda CX-3 och CX-5. Inredningen skulle också kunna ta upp den elektriska kombins gener, vara minimalistisk och elegant och erbjuda mer utrymme och funktionalitet.

Nästa generations ZS EV kan få pilformade strålkastare med bakljus i form av sex vertikala glasfiberlister, vinklade vertikala blinkers, en slät yta i stället för den övre grillen, en kortare motorhuv, en högre nedre grill och nya 17-tums radiatorer. Vår rendering nedan visar de förväntade designelementen.

MG ZS EV 2024: Priser och egenskaper

18-tumshjul, infotainmentsystemet MG iSMART med 10,25-tums pekskärm, en 7-tums digital instrumentpanel, ett elektriskt justerbart förarsäte och ett 360-graders kamerasystem kan vara några av funktionerna i nästa generations MG ZS EV. MG Pilot ADAS-paketet kan innehålla nya funktioner som en varning för dörröppning och uppmärksamhetsvarnare för föraren.

Tekniska data

MSP-plattform

Nästa generations elbil MG ZS kommer att baseras på den modulära skalbara plattformen (MSP) från elbilen MG4. MSP är en ny bakhjulsdriven plattform som utvecklats av SAIC exklusivt för elfordon och som även möjliggör fyrhjulsdrift med en extra motor på framaxeln. Den är flexibel och lämplig för hjulbaser från 2 650 till 3 100 mm.

MG ZS EV 2024: Priser och egenskaper

Batteri och räckvidd

MG kan lansera ZS EV 2024 med ett 64 kWh-batteripaket (nominellt), vilket ger en WLTP-räckvidd på över 250 miles, och ett 77 kWh-batteripaket (nominellt), vilket ger en högre WLTP-räckvidd på cirka 300 miles. Medan den nuvarande modellen har en hjulbas på 2,6 meter, förväntas nästa generations ZS bli 2,7 till 2,8 meter lång. Batterierna ska vara tunnare och plattare. Med dessa förbättringar förväntas nästa generations elbil ZS erbjuda mer utrymme för baksätespassagerare och bagage.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

Motor och turboladdning

Nästa generations elbil ZS kommer att finnas tillgänglig med en eller två enkelmotorer med upp till 150 kW (201 hk) och 250 Nm (184 lb-ft) vridmoment. Om MG vill kan en prestandavariant med två motorer med en systemeffekt på 330 kW (443 hk) och ett vridmoment på 600 Nm (443 lb-ft) också erbjudas senare! Vi säger detta eftersom plattformen är högt specificerad och samma sak planeras för MG4 till 2024.

MG ZS EV 2024: Priser och egenskaper

Prestandavarianten kan komma att kallas MG ZS EV XPower. Namnet “XPower” representerar MG:s arv av prestanda och sportighet. Företaget återinförde XPower-namnet i maj 2021 med prestandaversionen av MG6. Nu försöker företaget få ett globalt erkännande genom att integrera MG6 XPower i det populära racingspelet Forza Horizon 5 med öppen värld.

Den maximala laddningseffekten är 11 kW (AC) eller 135 kW (DC), vilket är en betydande förbättring jämfört med dagens fordon. En typisk snabbladdning med 10-80% likström tar cirka 30 minuter.

Pris och publiceringsdatum

MG kommer att ersätta alla sina modeller utom den nyligen lanserade MG4 EV i slutet av 2024, säger Guy Pigounakis, försäljningschef för företagets lokala kontor. Nästa generations MG ZS EV kan finnas hos återförsäljarna under andra halvåret 2024. Den nya kompakta SUV:en, som är placerad ovanför elbilen MG4, kan kosta mellan 37 000 och 46 000 euro.

MG ZS EV 2024: Priser och egenskaper

Volvogrupp-a.se säger

Nästa generations MG ZS EV kommer att vara en djärvare, mer digital, säkrare och förmodligen billigare elektrisk SUV. Som ett specialiserat elfordon förväntas den erbjuda betydande förbättringar när det gäller prestanda, effektivitet och utrymme jämfört med dagens fordon. Med ett pris på cirka 37 000 euro kan den bli ett attraktivt alternativ för SUV-köpare som letar efter ett prisvärt och rymligt fordon, och ett allvarligt hot mot koreanska modeller.

Foton och källa: MG.