MG ZS EV 2022: priser och egenskaper

Den MG ZS EV 2022 presenterades med ett nytt utseende och kördynamik. MG, det historiska brittiska företaget inom den kinesiska koncernen SAIC, har haft en intressant framgång när de återvände till stora världsmarknader. Företaget, som har blivit spjutspetsen för sitt moderbolag (Australien, Europa, Indien …), konsoliderar sin expansion främst tack vare den goda acceptansen av en viss modell: ZS EV.

Denna kompakta SUV är ansvarig för den framgångsrika återintroduktionen av MG på den gamla kontinenten efter ett och ett halvt decennium borta, som tack vare sin goda valuta för pengarna trotsar de redan etablerade förslagen från andra tillverkare och har gjort det möjligt för den att attrahera ett stort antal av köpare på de nordeuropeiska marknaderna.

MG ZS EV 2022: priser och egenskaper

Vid tidpunkten för sin marknadslansering hade den anglo-kinesiska modellen en elektrisk drivning med 143 hk (105 kW) och 353 Nm vridmoment kopplat till framaxeln, vilket möjliggjorde den från 0 till 100 km/h på 8,2 sekunder. Dessa siffror liknar de hos konkurrenter som Nissan LEAF eller Volkswagen ID.3 Pure Performance.

Dess batteripaket på 44,5 kWh kapacitet med original-CATL-celler och vätskekylning gav den en maximal räckvidd på 263 km under den europeiska WLTP-homologeringscykeln. I förhållande till belastningen kunde SUV:en uppnå en maximal effekt på drygt 50 kW i likström och återta cirka 80 % av sin räckvidd på cirka 43 minuter.

MG ZS EV 2022: priser och egenskaper

MG ZS EV 2022 vill befästa sin dominans

Även om fördelarna med ZS EV 2022 liknar konkurrenternas, förblir dess autonomi lite distanserad jämfört med många av förslagen som lades fram i den sista omgången i segmenten B (nytta) och C (kompakt). För att behålla sin främsta ambassadörs konkurrenskraft har MG gett den en ny design som inte bara ökar utbudet, utan också för en ny estetik med sig.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

Från och med nu kommer ZS EV att finnas tillgänglig med två batteripaket: ett med 50,3 kWh (standard räckvidd) i samband med en 177 PS (130 kW) motor, vilket gör det möjligt att uppnå 320 km WLTP, och ett annat med 70 kWh ( Lång räckvidd) kopplad till en 204 PS (150 kW) motor, med vilken den når 440 km WLTP. Prestandan kommer att vara identisk i båda fallen (0 till 100 km/h på 8,6 sekunder, toppfart 175 km/h). Dessutom har det engelska märket också förbättrat sitt laddningssystem, eftersom långdistansvarianten kommer att ha en trefasladdare med 11 kW som standard (standardsortimentet förblir enfas på 6,6 kW). Den mest kraftfulla versionen når maximalt 90 kW likström.

MG ZS EV 2022: priser och egenskaper

Ljusklustren och stötfångarna är omgjorda, medan blindgallret ger vika för en front i ett stycke i samma färg som resten av karossen, men med en serie upphöjda skåror som efterliknar ramen. från ett traditionellt rutnät. I kupén är den digitala panelen, pekskärmen och luftkonditioneringsmodulen nya; Dessutom finns MG Smart Connectivity System. Den förnyade modellen kommer ut på den europeiska marknaden i oktober och kommer att börja med priser på   30 990 EUR   för standardsortimentet och  34 990 EUR   för det långa sortimentet. Den kommer även fortsättningsvis att finnas i två versioner: Comfort och Luxury.

Volvo Grupp A