MG HS 2022: priser och egenskaper

MG HS 2022 är ett litet, lätt sportfordon designat med avsikten att erbjuda hög prestanda och effektivitet. MG HS togs emot väl av sina köpare eftersom den kunde uppfylla deras förväntningar på sportig körning. 

MG står för Morris Garages och grundades 1922 av William Morris. Företaget fanns under olika ägare fram till 1967 då Rover tog kontrollen. 

MG HS 2022: priser och egenskaper

Idag ägs företaget av SAIC men de är mest kända för sina mini- och smarta bilar. 2004 byggde SAIC en ny fabrik i Kina, som tillverkade SUV:n MG HS.

recension

Ursprungligen tänkt som en kompakt bil, gjorde MG HS 2022 sin offentliga debut på London Motor Show 1957, där den fick smeknamnet The City. 1961 döptes SUV:n MG HS om till ”The Sports” och ansågs nu vara en sportig liten bil. 

När bilen utvecklades var den tänkt att fylla gapet mellan Morris 1100 och Triumph TR2. När MG HS lanserades först kallades bilen ”The Sports”, ”Sports” blev namnet på bilen och MG HS SUV:ar såldes snart över hela Storbritannien. Tillverkningen av MG HS fortsatte från 1957 till 1964 i Storbritannien, Japan och Kina.

MG HS 2022: priser och egenskaper

Morris förvärvades av Rover Company 1967 och MG HS Review Top Gear fortsatte att byggas av Rover Company fram till 1981 då produktionen upphörde. Den första exklusiva MG HS gjordes 1954, den andra MG HS SUV tillverkades 1955 och den sista MG HS SUV tillverkades 1964.

motor

MG HS PHEV hade olika motorvarianter som användes. Den första MG HS använde en 1 450 cc sidoventilmotor. 

Denna motor designades av HE Simex, som var MG:s chefsingenjör. Nästa motor som användes var en 1 700 cc sidoventilmotor, medan den sista motorn var en 1 700 cc sidoventil överliggande kammotor.

bromsar

När den första MG HS tillverkades var den utrustad med trumbromsar. 1961 kom MG HS med ett fyrhjuligt hydrauliskt skivbromssystem. Bromsarna var dock inte gjorda för MG HS. MG HS-bromsarna tillverkades med ett bromssystem som användes i MG Midget. 

Bromssystemet var ett 4-hjuligt trumbromssystem och MG HS-bromsarna var de främre och bakre skivorna. Den första MG HS tillverkades av MG Company i Storbritannien, och den sista MG HS SUV tillverkades i Japan.

✓ Du kan också kontrollera:

säkerhet

MG HS 2022-specifikationerna hade olika varianter av säkerhetsfunktioner. Den andra MG HS hade ett lågt säkerhetsbälte, medan den tredje MG HS SUV använde ett högt säkerhetsbälte och var en bil av säkerhetsglas. 

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

MG HS 2022: priser och egenskaper

Den sista MG HS var en säkerhetsglasvagn.

Hjul

Den första MG HS Fuel Average hade 6,5 x 14-tums hjul med trumbromsar. Den andra MG HS använde 6,5 x 14 tums hjul med skivbromsar. 

Den sista MG HS använde 6,5 x 14 tums hjul med skivbromsar.

däck

Den första MG HS Automatic kom med Dunlop radialdäck. Den andra MG HS hästkraften använde Goodyear radialdäck. De sista MG HS-bilderna använde Dunlop radialdäck.

främre fjädring

Den första MG HS Top Speed ​​använde oberoende framfjädring. Den andra MG HS använde semi-oberoende fjädring. 

Med en halvoberoende fjädring kopplades den främre fjädringen till den bakre fjädringen. Den sista MG HS använde semi-oberoende fjädring.

bakre fjädring

Den första MG HS 2022 Mileage använde semi-oberoende bakhjulsupphängning. Med oberoende bakfjädring var bakfjädringen oberoende av framfjädringen. Den sista MG HS använde oberoende bakfjädring.

omborddator

Den första MG HS Fuel Average kom med en inbyggd dator på konsolen. Den andra MG HS kom med en omborddator monterad på förarsidans instrumentbräda. 

Den tredje MG HS innehöll både en färddator monterad på instrumentbrädan på förarsidan och en konsolmonterad färddator. 

Den första MG HS och den andra MG HS var utrustade med elfönsterhissar. Den sista MG HS kom med manuella fönster.

överföring

Den första MG HS var utrustad med en 4-växlad manuell växellåda. Den andra MG HS var utrustad med en 4-växlad manuell växellåda. Den sista MG HS var utrustad med en 4-växlad automatlåda.

inre utrymme

Den första MG HS och den andra MG HS var utrustade med bänkar. Den sista MG HS kom med hinkstolar.

MG HS 2022: priser och egenskaper

säkerhetsfunktioner

Den första MG HS var utrustad med säkerhetsbälten. Den andra MG HS kom med säkerhetsbälten. 

Den sista MG HS SUV:n var utrustad med säkerhetsbälten för fram- och baksätet. Den första MG HS drevs av en 1,8-liters, 2,0-liters och 2,0-liters bensinmotor. Den andra MG HS drevs av en 1,8-liters, 1,8-liters och 2,0-liters bensinmotor. Den sista MG HS SUV:n drevs av en 1,8-liters, 1,8-liters och 2,0-liters bensinmotor.

Volvo Grupp A