Mercedes-Benz EQA 2022: priser och egenskaper

Den helt nya Mercedes-Benz EQA 2022 presenterades äntligen för allmänheten. Denna kompakta crossover-EV är en stabil partner till sin instegsmodell, GLA-klassen. Mercedes gjorde dock många ändringar för att se till att du kan skilja dem åt. Det är stilistiskt attraktivt, med en horisontell torkande front och en ljus remsa som speglas på baksidan.

I Europa erbjuds denna crossover med en frontmonterad asynkronmotor som kan producera 187 hästkrafter och 277 pund-fot vridmoment. Jämfört med den populära GLA250-modellen, som producerar 258 pundfot och 221 hästkrafter, är EQA en vinnare i denna kategori. EQA kan dock också erbjudas i USA, men med en kraftfullare motor som producerar 280 hk.

Mercedes-Benz EQA 2022: priser och egenskaper

Mercedes-Benz EQA 2022 design

Den nya Mercedes-Benz EQA 2022 är crossover SUV baserad på den populära GLA modell. Det ser futuristiskt ut och tillverkaren gjorde ett bra jobb den här gången. Förutom denna crossover kommer Mercedes också att introducera två nya modeller från samma linje, EQE och EQS.

Den nya kompakta crossover -EV -modellen dominerar sitt segment och delar mycket stilistiskt DNA med GLA -modellen. Sammantaget är designen bedårande, med en böjd front och en horisontell ljusstång som reflekteras på baksidan. Vi såg en liknande bakdel i den senaste Porsche Macan och dess syskon Cayenne.

Mercedes-Benz EQA 2022: priser och egenskaper

Futuristisk inredning

Inuti påminner Mercedes-Benz EQA 2022 starkt om sin bror GLA. I allmänhet är det bra, eftersom GLA har en av de mest avancerade hytterna på marknaden. EQA presenterar sig också som en tvåsitsig SUV och erbjuder gott om plats för alla passagerare. Lyckligtvis, till skillnad från GLA-modellen, kommer nya EQA med två större 10-tums skärmar som ser mycket trevligare ut.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

Dessutom presenterar det förbättrade röstkontrollsystemet sig som den bästa personliga assistenten. Mercedes-Benz har optimerade färger på insidan, och de mest populära är valfria roséguldapplikationer och blå tyger.

Drivsystemspecifikationer

I Europa kommer den kommande Mercedes-Benz EQA 2022 att finnas tillgänglig med en frontmonterad asynkronmotor som genererar 187 hästkrafter och 277 pundfot vridmoment. Men enligt många rapporter kommer Mercedes också att presentera en mer kraftfull version i USA

Enligt den information som finns tillgänglig levereras denna modell med fyrhjulsdrift som standard och bör producera minst 280 hk. Honda hävdar att EQA kommer att täcka en räckvidd på mer än 300 miles med ett 66,5 kWh batteri. Vi tycker dock att en räckvidd på 200 till 250 mil är mer realistisk.

Mercedes-Benz EQA 2022: priser och egenskaper

Mercedes-Benz EQA 2022 släppdatum och pris

Förutom ett attraktivt och modernt formspråk kommer nya Mercedes-Benz EQA 2022 att introducera mycket avancerad teknik. Dessutom har denna elektriska crossover de mest avancerade användargränssnitten på marknaden. Som tidigare nämnts kommer den initialt att finnas tillgänglig i Europa och kan senare även nå USA: s mark.

Mercedes avslöjade ingen information om priset, men vi lyckades komma med några siffror. Enligt caranddriver -webbplatsen kommer den kommande EQA att kosta lite mindre än 58 000 euro. Modeller med mer utrustning och kraftfullare batterier kostar naturligtvis betydligt mer.

Volvo Grupp A