Mercedes G-klass 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Mercedes-företaget uppdaterar regelbundet sina ikoniska modeller. Den här gången bestämde sig tyskarna för att presentera en högprofilerad och elegant 2022 Mercedes G-klass (Gelandewagen) på Automobile Forum i Detroit. Förändringar i utseendet på den nya modellen är inte så betydande, men egenskaperna hos interiören och motorrummet har förbättrats avsevärt. Tillverkarna förväntar sig rimligen att SUV:s försäljningssiffror kommer att kunna bibehållas, trots den solida kostnaden och ”för en amatör” design: fans av märket värdesätter fortfarande dess tillförlitlighet, status och brutalitet, vilket kan förstås bara genom att titta på bilen är.

Mercedes G-klass 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Utanför

Ljust, men inte obestridligt, att döma av bilden, kommer utseendet på nyheten säkert att skilja sig från strömmen. Kombinationen av kantiga kroppspaneler, muskulösa kroppssatser och märkeslooker skapar en känsla av pålitlighet, medan lätt uppdaterade reliefer och glasering ger fräschör till utseendet.

Mercedes G-klass 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Ganska iögonfallande restyling manifesteras i bilens front. Den kännetecknas av kvadratiska former, stora dimensioner och är ganska högt satt. Vindrutan i en strikt ram, belägen något lutande, förvandlas till en rak huva, runt vilken det finns triangulära övre delar av fendrar med indikatorer. Själva locket har nästan ingen lutning och har en upphöjd central del. Strax nedanför finns en något omdesignad och lite större grill i företagsstil med en stor varumärkessymbol i mitten och chica runda strålkastare med varselljus och högkvalitativ LED-fyllning på sidorna.

✓ Du kan också kontrollera:

Body kit av Mercedes G klass 2022 utstrålar verkligen kraft, den har rundade kanter, djärva reliefövergångar och en stor central del med plattform för registreringsskylt och luftintag, dimljus och ett massivt skydd på undersidan.

Mercedes G-klass 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Den laterala projektionen av den nya kroppen ser edgy men stilig ut. Takets massivitet betonas genom prägling längs hela omkretsen, och under det finns enorma fönster med rätt form, inbyggda rakt in i kroppspanelernas plan. Reliefen här är övervägande räfflad, den framhävs av tre horisontella åsar som går genom vingarna och dörrarna längs hela längden. Längst ner går reliefen över i trapetsformade hjulhusförlängningar och ett förkromat, ej infällbart fotstöd. Och utseendet kompletteras av små rundade speglar, biffiga dörrhandtag och enkla men intressanta lättmetallfälgar.

Mercedes G-klass 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Bilens bakdel är nästan genomskinlig, där en rad bromsljus sitter ovanför ett litet fyrkantigt glas och ett reservdäcksskydd i plast strax under. Bakluckan öppnas till vänster och små LED-positionsljus är placerade nära dess underkant. När det gäller kroppssatsen är den här relativt liten, men visuellt stark, eftersom den också fungerar som ett steg för tillgång till salongen. På den finns dimremsor, en plattform för numret, samt en förstärkt metallplatta med terränganordningar.

Inre

Mercedes G-klass 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Interiören i nya Mercedes Gelendvagen årsmodell 2022 har ändrats avsevärt jämfört med föregångaren. Efterbehandlingsmaterial: tunna men slitstarka läder-, trä- och metallinsatser har blivit ännu bättre, multimediasystemet och sätena har också designats om. I allmänhet har designen av nyheten blivit mer modern och intressant.

kontroll- och ledningsorgan

Vid landning möts föraren av en tjock treekrad ratt med utbuktningar vid grepppunkterna, läderklädsel och en uppsjö av hjälpknappar på sidorna. Omedelbart bakom finns en 12,3-tums digital instrumentpanel kombinerad med ett kommando- och underhållningscenter. Lite lägre, omgiven av runda, snygga deflektorer, finns en luftkonditioneringsenhet, samt flera fysiska knappar.

Den breda och fria mitttunneln består av en teknisk panel med en ovanlig växelväljare på huvudet, en organizer och ett fällbart armstöd med ett kylfack inuti.

säten och bagageutrymme

Mercedes G-klass 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Bilen innehåller fem säten, och var och en får en elegant läderinteriör, plyschfyllning och massor av ytterligare alternativ, inklusive elektriska justeringar på främre raden, utökade kurvtagningar och uppvärmning. Passagerare bak kan använda den autonoma klimatkontrollen och luta ryggen något. Den största fördelen med bilen är att det, som provkörningen visade, det finns tillräckligt med utrymme i den för varje passagerare oavsett höjd. Och i avancerade utrustningsnivåer har även baksätespassagerare tillgång till uppvärmda säten och ventilation.

Bagageutrymmets volym varierar från 500 till 2250 liter.

Tekniska egenskaper

Mercedes G-klass 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Enligt insiderinformation kommer det inte att finnas fler dieselmotorer under huven på Mercedes G-klass (Gelandewagen) 2022. Utbudet av bensinmotorer representeras av ett enda turbokraftverk med en volym på 4 liter för 422 eller 585 – i forcerad version – krafter. Fyrhjulsdrift och en nio-växlad automat gör att du snabbt kan accelerera bilen och klara de flesta on-road- och terrängsituationer. Det är sant att den genomsnittliga bränsleförbrukningen varierar från 11,3 till 13 liter per ”hundra”, vilket är en allvarlig indikator.

alternativ och priser

Utgångspriset för nya föremål är cirka 15 000 euro.

tävlingsmodeller

Den snygga SUV:n har ett antal konkurrenter, inklusive Porsche Cayenne Turbo det Toyota Land Cruiser Prado, Nissan Patrol, den Volvo XC90 och den Land Rover Discovery .

0 Kommentarer
Intertextuell återkoppling
Visa alla kommentarer