Mercedes EQT 2022: priser och egenskaper

I maj 2021 presenterade Daimler Mercedes EQT, den rent elektriska varianten av Mercedes T-klass i ett serieorienterat koncept. Den slutliga produkten förväntas komma till återförsäljares utställningslokaler i Europa under andra halvan av detta år.

Vi har skapat en realistisk återgivning av den slutliga versionen av Mercedes EQT, med input från konceptet, nyligen introducerade EQ-modeller, Renault Kangoo E-Tech Electric, den nya Citan och nuvarande elektriska skåpbilsdesigner som EQV. Lagerfordonselement som den främre radioantennen, traditionella dörrhandtag, sidospegelplacering, traditionella takrelingar, skärmmärken, vindrutetorkare, lagerstrålkastare och stötfångare och en realistisk design av lättmetallfälgar läggs till i vår illustration.

Mercedes EQT 2022: priser och egenskaper

Här är allt du behöver veta om Mercedes EQT 2022 behöver veta, en liten skåpbil riktad till familjer som älskar weekendresor och packar mycket bagage.

Design och funktioner hos Mercedes EQT 2022

Med EQT tar Daimler upp formeln för V-klassen i det mindre segmentet och lovar en ny kvalitet. Interiören är rymlig och flexibel, säger Daimler, och köpare kan förvänta sig de vanliga standarderna för säkerhet, värde, anslutningsmöjligheter och komfort.

Mercedes EQT 2022: priser och egenskaper

Mercedes EQT har som väntat en kompakt och kurvig design. Den nya folkbäraren förkroppsligar designelementen i Sensual Purity, säger Gorden Wagener, Chief Design Officer på Daimler. Höjdpunkten i den sinnliga ytdesignen är framför allt den svängda frontdelen, som ger den en känslomässig look. En enorm V-formad svart panel (slutet galler) kopplad till tunna LED-strålkastare flyter sömlöst från huven.

Mercedes Concept EQT är 4 945 mm lång, 1 863 mm bred och 1 826 mm hög och har skjutdörrar. Den lyxiga elektriska skåpbilen har tre sätesrader, och kabinen är väl upplyst med naturligt ljus under dagen tack vare ett panoramasoltak. Den tredje sätesraden kan fällas ner eller helt tas bort.

Mercedes EQT 2022: priser och egenskaper
Mercedes EQT 2022: priser och egenskaper

Inredningen i den sjusitsiga elbilen är välkänd och påminner om de kompakta Mercedes-personbilarna. Instrumentklustret, luftkonditioneringsventilerna och instrumentbrädan har fått en rundad design för att matcha den böjda exteriören.

Mercedes EQT specifikationer

Vi antar att specifikationerna för Mercedes EQT skulle likna 2022 Renault Kangoo Van E-Tech Electric.

Mercedes EQT 2022: priser och egenskaper

När Renault tillkännagav Kangoo Van E-Tech Electric i mars 2021, innebar det att utrusta den helt nya elbilen med en 75 kW/245 Nm motor. En mer kraftfull motor med 90 kW / 245 Nm bekräftades dock senare. Dessutom reviderade företaget batteripaketet till 45 kWh istället för den tidigare enheten på 44 kWh.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Kangoo Van E-Tech Electric på 45 kWh erbjuder en räckvidd på upp till 300 km (186 miles) i WLTP-cykeln. En trefas 11 kW Chameleon-laddare är standard, med en valfri 22 kW Chameleon-laddare tillgänglig. Att ladda från 15 till 100 % SoC med en 7,4kW wallbox-laddare tar nästan 6 timmar, medan en 11kW wallbox-laddare gör samma sak på 3 timmar och 50 minuter. På en DC-snabbladdningsstation är det möjligt att ladda batteripaketet med 80 kW och återhämta en räckvidd på 170 km på bara 30 minuter.

Med Renault EV kan föraren välja mellan tre regenerativa lägen. “B1” är ett begränsat regenerativt läge lämpligt för motorvägar och snabba körfält. Sedan finns det ett maximalt regenerativt läge som kallas “B3”, avsett för användning i bilköer och på bergsvägar. Det tredje läget är standard “B2” och erbjuder en mellanväg mellan de andra två lägena. Räkna med att samma värden är tillgängliga för Mercedes EQT.

✓ Du kan också kontrollera:

positionering

Född i Mercedes-Benz Vans-divisionen kommer Mercedes EQT att utöka utbudet av elbilar från den tyska biltillverkaren ytterligare. EQT ska positioneras som en instegsmodell för familjer och fritidsbilsköpare i Mercedes-Benz-familjen.

Mercedes EQT 2022: priser och egenskaper

T-Klass och EQT kommer från Citan-plattformen och skulle vara relativt bättre utrustade och livsstilsorienterade, inriktade på VW Caddy-sortimentet i Europa.

tillverkning

Mercedes T-Klass, inklusive Mercedes EQT, tillsammans med nya Citan, Nissan Townstar och tredje generationens Kangoo, kommer att tillverkas vid Renault-Nissan-Mitsubishi Alliances fabrik i Maubeuge, Frankrike, med skåpbilarna som delar CMF-C dela /D-plattform. I november 2018 tillkännagav Renault-koncernen att de skulle investera 450 miljoner euro i Maubeuge-fabriken under de kommande fem åren (2019-2023) i syfte att göra den till ett Allianz “center of excellence” för lätta nyttofordon. Fabriken kommer också att använda denna investering för att tillverka Mercedes skåpbilar.

Vi förväntar oss att EQT kommer att gå i produktion under andra halvåret. En konkurrent som Mercedes EQT kommer att leta efter är VW ID. Buzz som har premiär i mars.

Försäljningen av Mercedes-Benz Vans kommer att förbättras något under 2021

Ett pressmeddelande från Mercedes-Benz daterat den 7 januari 2022 informerade om att den totala försäljningen av Mercedes-Benz kommersiella skåpbilar 2021 nådde 334 210 enheter, en ökning med 2,6 %. De främsta bidragsgivarna kommer från USA och Kina, som noterade en tillväxt på 4,8 % respektive 11,3 %. I Europa noterade Spanien en 23,2 % ökning av leveranserna 2021. Pressmeddelandet uppger att mer än 9 000 Mercedes kommersiella elbilar såldes 2021. Detta antal är dubbelt så många elektriska skåpbilar som Mercedes-Benz sålde 2020.

Vanliga frågor om Mercedes T-klass och Mercedes EQT

Vad är Mercedes T Class?

En lyxbil baserad på Renault-Nissan-Mitsubishi CMF-C/D-plattformen, riktad till privata köpare med ny komfort, bekvämlighet och säkerhetsfunktioner.

Vilket är släppdatumet för Mercedes EQT?

Räkna med att Mercedes EQT kommer att lanseras under andra halvåret.

Vad är det uppskattade priset på Mercedes EQT?

Prismässigt skulle Mercedes-Benz Vans kunna erbjuda EQT från cirka 35 000 euro.