Mercedes-Benz EQS 2022: priser och egenskaper

Efter en rad preliminära teasers har Mercedes äntligen presenterat den helt elektriska lyxlyftbacken, Mercedes EQS 2022 . Nyheten fick exakt en femdörrars design med ett stort bagagelucka, medan den vanliga S-klassen är en traditionell sedan. Elbilens styrka är det senaste modulchassit, en kaross som är optimalt optimerad vad gäller aerodynamik, avancerad elektronik och två drivkonfigurationer. Monteringen av seriekopior av Mercedes EQS 2022 organiseras på Sindelfingen-fabriken.

Mercedes-Benz EQS 2022: priser och egenskaper

Utförande och dimensioner

För att uppnå bästa möjliga strömlinjeformade kroppsform gav utvecklarna liftbacken en kilformad profil. De utrustade även bilen med ramlösa dörrar, infällbara handtag, aerodynamiskt och akustiskt optimerade spegelhus och speciella 19-21-tumsfälgar. Bilens underrede gjordes så slät som möjligt för att undvika turbulens. Som ett resultat möjliggjorde dessa och andra optimeringar en otroligt låg luftmotståndskoefficient på 0,20 (i S-klass sedan är det 0,22).

Mercedes-Benz EQS 2022: priser och egenskaper

Ett centralt designelement på framsidan är den svarta panelgrillen med en stor treuddig stjärna i mitten. På sidorna finns huvudoptikblocken, som är förbundna med en tunn remsa av navigationsljus. Kraftfulla LED-strålkastare är standard på denna modell, och den innovativa Digital Light-tekniken med miljontals mikrospeglar som kan projicera ytterligare information på vägen finns som tillval.

Mercedes-Benz EQS 2022: priser och egenskaper

Baksidan av nya Mercedes-Benz EQS kännetecknas av sina rundade konturer och den ursprungliga grafiken av lyktorna i form av en tredimensionell spiral. Analogt med framsidan sträcker sig den bakre optiken i ett kontinuerligt band över hela kroppens bredd.

Mercedes-Benz EQS 2022: priser och egenskaper

Den elektriska Mercedes Liftback är 5216 mm lång, 1926 mm bred och 1512 mm hög. Storleksskillnaderna till den traditionella fyrdörrars S-klassen är minimala.

✓ Du kan också kontrollera:

Inredning och utrustning

Layouten på frontpanelen på Mercedes EQS i grund- och tillvalsversionen är mycket olika. Som standard används samma konfiguration som med den vanliga ”eski” – en digitalt snygg 12,3″ tum framför föraren och en högformat 12,8″ pekskärm på mittkonsolen. Denna konfiguration möjliggör närvaron av fysiska knappar för snabb åtkomst till grundläggande funktioner.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Mercedes-Benz EQS 2022: priser och egenskaper

En självlärande komplex MBUX-hyperskärm är tillgänglig mot en extra kostnad, som kombinerar tre displayer under ett glas: en instrumentbräda (12,3 tum), ett mediacenter (17,7 tum) och ett infotainmentsystem för främre passageraren (12,3 tum). De två sista skärmarna är gjorda med OLED-teknik, vilket ger hög kontrast oavsett betraktningsvinkel och belysning. En åttakärnig processor är ansvarig för att styra ”hyperskärmen”; varje beröring av sensorn åtföljs av en reaktion (klick eller vibration).

Mercedes-Benz EQS 2022: priser och egenskaper
Mercedes-Benz EQS 2022: priser och egenskaper

I elbilens utrustning ingår även head-up display, elektriska dörrdrifter med fjärrkontrollfunktion, tvådelat panoramatak, 710 watt Burmester-akustik med 15 högtalare. Två skärmar på 11,6 tum (fästa på baksidan av framsätena) och en egen avtagbar surfplatta har förberetts för baksätespassagerare. Värme, ventilation och massageprogram finns på alla säten. Jo, Liftback har en hel rad elektroniska assistenter, inklusive den andra nivån Autopilot Drive Pilot och Intelligent Park Pilot automatisk parkeringsplats. Bagageutrymmet på en bil rymmer mellan 610 och 1770 liter last.

Mercedes-Benz EQS 2022: priser och egenskaper

Specifikationer Mercedes EQS 2022

Mercedes elektriska flaggskepp debuterar i två versioner:

  • Mercedes-Benz EQS 450+: elmotor med 333 hk och 568 Nm på bakaxeln, dragbatteri med en kapacitet på 107,8 kWh, kraftreserv i WLTP-cykeln – 530 km, accelerationstid till ”hundratals” – 6,2 sekunder, topp hastighet – 210 km / h;
  • Mercedes-Benz EQS 580 4Matic: två elmotorer (en på varje axel) med en total effekt på 523 hk. och 855 Nm, batteri 107,8 kWh, körsträcka utan laddning – ca 500 km, acceleration från stillastående till 100 km/h – 4,3 sekunder, toppfart – 210 km/h.

Liftbacken är utrustad med ett 400-volts elsystem. Med en standardladdare kan du ladda batterienergin från konventionella enfas- och trefasuttag. Den kan även anslutas till DC-uttag med en effekt på upp till 200 kW – i det här fallet ökar körsträckan med 300 km på bara 15 minuter.

Mercedes-Benz EQS 2022: priser och egenskaper

Elbilen är som standard försedd med Airmatic luftfjädring, med golvfrigång som kan justeras i intervallet 35 mm (karossen höjs 25 mm eller sänks 10 mm från utgångsläget). I grundpaketet ingår även ett fullt styrt chassi med bakhjul som roterar 4,5 grader (vinkeln kan ökas till 10 grader mot en extra kostnad).

Mercedes EQS 2022 releasedatum och pris

Modellen kommer ut på den europeiska marknaden under hösten. Priser och konfigurationer kommer att dyka upp senare.

Volvo Grupp A