Mercedes EQB 2024: Översikt, tekniska data, pris

Mercedes EQB är inte ens två år gammal, men Mercedes-Benz arbetar redan med dess ansiktslyftning och planerar att släppa denna uppdatering snart. Företaget kommer förmodligen att lansera en ny elektrisk SUV under nästa modellår.

Utformning

Spionmedia antyder att Mercedes EQB 2024 kommer att ha små designförändringar som är typiska för den uppdaterade Mercedes. Den svarta grillen kommer att vara i linje med strålkastarna på sidorna, utan några utskjutande linjer. Strålkastarna kan komma att bytas ut, även om testmodellerna ännu inte visar eller ens antyder några förändringar. Nya stötfångare och hjul kommer sannolikt också att vara en del av den nya EQB. Bakre halvljuset kommer att få en ny grafik.


Inomhus

Ny ratt och fingeravtrycksigenkänning

Inredningen i Mercedes EQB 2024 kommer inte att genomgå några globala förändringar, men det kommer att finnas tillräckligt för att skilja den från den nuvarande modellen. Den nya E-SUV kommer att vara utrustad med nästa generations ratt och ett fingeravtrycksigenkänningssystem.

Spionbilder av interiören från början av mars 2023 visar hur nya EQB testar nästa generations ratt som debuterade i den omdesignade E-Klassen 2020. Den nya ratten kräver inte en liten rörelse av ratten för att säkerställa att föraren håller i ratten när assistanssystem används. Kapacitiv avkänning via sensorer på rattkransen används för att avgöra om föraren har kontroll över ratten.

Ingen styrplatta

EQB 2024 sägs ha den senaste generationen av MBUX (NTG7), inklusive nya displaystilar: klassisk, sportig och subtil. Den nya designen och de förbättrade funktionerna förväntas göra EQB:s telematiksystem enklare att använda i den kommande uppdateringen. Dessutom förväntas trådlös drift av Apple CarPlay och Android Auto, en extra USB-C-port, ökad USB-laddningseffekt och bakgrundsbelysning av alla USB-portar ge köparna mer bekvämlighet i EQB. Den senaste generationen av MBUX kommer inte att ha någon pekplatta.

Med det nya telematiksystemet EQB 2024 kommer kunderna förmodligen att kunna spela minispel via pekskärmarna och rattknapparna. En sådan funktion kan vara användbar för att fördriva tiden när man väntar på någon eller väntar vid en laddstation. En annan uppgradering av underhållningen är Burmester surroundljudsystem med Dolby Atmos-stöd som tillval. När det gäller säkerhet kommer varningssystemet för filbyten att vara mycket bekvämare att använda.


Tekniska data

Inget är ännu känt om specifikationerna för Mercedes EQB 2024. Den nuvarande modellen är tillgänglig med 66,5 kWh och 70,5 kWh batteripaket, samt 188 hk/284 lb-ft enkelmotor, 225 hk/288 lb-ft dubbelmotor och 288 hk/384 lb-ft dubbelmotor.

Enligt EPA:s beräkningar kan räckvidden för basvarianten (250+) och mellanklassvarianten (300 4MATIC) öka till mer än 250 miles. Mercedes-Benz kan använda ett 70,5 kWh-batteripaket i varianterna 300 4MATIC och 350 4MATIC istället för ett 66,5 kWh-batteripaket.

Förutom den längre räckvidden kan även laddtiderna komma att förbättras något. I den nuvarande SUV:en tar det 7,75 timmar att ladda batteripaketet på 66,5 kWh från nivå 10 till 100 procent med AC-laddaren (9,6 kW). Att snabbladda samma batteripaket från nivå 10 till 80 procent med en DC-laddare (100 kW) tar 32 minuter.


Datum för utfärdande

Det har bekräftats att den uppdaterade Mercedes EQB kommer att göra sin debut på IAA 2023, som äger rum mellan den 4 och 10 september 2023. Den kan komma att presenteras officiellt två till tre dagar före mässan.

I början av 2024 kan den nya EQB finnas hos återförsäljarna som 2024-modellen. Produktionen av den uppdaterade modellen förväntas starta i mitten av december 2023. Priserna förväntas börja på cirka 53 550 euro.


Volvogrupp-a.se säger

Mercedes EQB är kanske inte den perfekta elbilen på grund av sin räckvidd, men den är den enda sjusitsiga bilen i sitt slag på marknaden. Med förbättrad räckvidd och laddning, bättre elektronik och stylingförändringar bör den elektriska SUV:en med tre rader bli ett ännu mer attraktivt val för stora familjer med barn.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar