Mercedes-Benz GLC-Klass 2022: priser och egenskaper

Efter den omdesignade C-klass sedan skulle den berömda tyska biltillverkaren göra om Mercedes-Benz GLC-klass på ett liknande sätt år 2022 . Den nya SUV ser bedårande ut och kan få samma tekniska uppgraderingar som C-klass. Som sagt, vi borde förvänta oss ännu mer bekvämlighet och samma stora vertikalt orienterade pekskärm infotainment display. Dessutom kommer GLC-klassen att utrustas med avancerade förarassistansfunktioner och biometriska autentiseringssystem.

Mekaniskt lik C-klass sedan, kommer den senaste GLC sannolikt att drivas av samma 2,0-liters fyrcylindriga turbomotor, 48-volts hybridsystem och nioväxlad automatlåda. Förvänta dig dock mer lyx och sportiga detaljer från de högpresterande AMG-varianterna.

Mercedes-Benz GLC-Klass 2022: priser och egenskaper

Mercedes-Benz GLC 2022-klass exteriör

Mercedes-Benz publicerade ett foto på en teaser av den senaste SUV: n GLS 2022 för två dagar sedan . Bilden visar en mycket smal profil och de nyformade LED -strålkastarna. Intressant nog kan vi också se att nästa GLC kommer att ha nya linjer på huven och den nya grafiken på bakljusen.

Men eftersom denna modell fortfarande är i utvecklingsfasen bör vi förvänta oss ytterligare förändringar. I grund och botten måste vi vänta lite längre för att se slutprodukten. Kraftfulla AMG -varianter har också bekräftats, och vi kan förvänta oss mycket sportigare styling.

Inredning uppgraderingar

Vid denna tidpunkt har vi ännu inte sett några interiörbilder av Mercedes GLC 2022 . Enligt vissa rykten ska vi dock förvänta oss att den nya GLC kommer att påverkas starkt av den nya C-klassen. Detta innebär att GLC -hytten kommer att uppfinnas helt av Mercedes. Mercedes flaggskeppssedan har för närvarande en storformat infotainment-skärm i porträttformat, som är integrerad i mittkonsolen.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

Liknande infotainment såg vi på den nyligen lanserade Tesla S -modellen. Du kan säkert anta att den nya GLC kommer att hämta inspiration från detta, om än med mindre skärmar på sämre modeller. Dessutom kommer GLC att innehålla utökade förarassistansfunktioner och ett biometriskt autentiseringssystem.

Mercedes-Benz GLC-Klass 2022: priser och egenskaper

Tekniska data för drivlinan för Mercedes-Benz GLC-klass 2022

Den senaste Mercedes-Benz GLC-klass 2022 kommer endast att erbjudas med en elektrifierad motor som har förts över från nya C-klass. Den milda hybridvarianten består av en 2,0-liters fyrcylindrig turbomotor, 48-volts hybridsystem och en mild nioväxlad automatlåda.

C-klassen med samma motor utvecklar en effekt på 255 hk. Baserat på den information vi har fått, förvänta dig dock minst 300 hästar på SUV -versionen. Tyvärr väntar vi fortfarande på siffrorna för den högpresterande AMG-versionen.

Mercedes-Benz GLC-Klass 2022: priser och egenskaper

Utgivningsdatum, pris

Den kommande Mercedes-Benz GLC-Klass 2022 kommer säkert att dela många tips med den nyligen lanserade C-klassen. Den har nästan samma tekniska hytt och använder samma milda hybridsystem. Mercedes bekräftade att den nya GLC -klassen skulle komma senare under året med många förbättringar.

Priset har ännu inte fastställts, men den nya GLC kommer definitivt att kosta mer än den nuvarande, som börjar på 40 000 euro.

Volvo Grupp A