Mercedes-Benz GLA 2022: priser och egenskaper

Den minsta crossover-SUV i Tyskland, Mercedes-Benz GLA 2022 , kommer ut på marknaden någon gång under året. Denna prestigefyllda crossover ser uppdaterad ut och vi måste erkänna att detta är den enda tillverkaren som kan tillgodose sina kunders lyssningsbehov.

Till 2022 kommer tillverkaren att göra denna modell mer attraktiv med en bekväm inredning, imponerande dekorationskvalitet och dynamiska dragegenskaper. Dessutom kommer nya Mercedes-Benz GLA att utrustas med tre olika motorer, vilket är ett stort plus. I allmänhet erbjuder de flesta konkurrenter en eller högst två motorvarianter.

Mercedes-Benz GLA 2022: priser och egenskaper

Mercedes-Benz GLA 2022 förfriskningar

Den nya Mercedes-Benz GLA 2022 är den minsta crossover SUV från samma tillverkare. I allmänhet är den mycket kompakt och idealisk för användning på motorvägar och i staden. Visuellt kan nyheten, som skiljer sig från sin föregångare, främst ses fram och bak. Kylargrillen med företagets logotyp är mer attraktiv och tillverkaren har lagt till ytterligare svarta inlägg på dörren och hjulhusen. Nya Mercedes GLA ser mer prestigefylld ut tack vare sina kilformade xenonblock eller optiska lysdioder med en ljus DRL. Intressant nog använde Mercedes den här gången en snygg rektangulär spegel och ett dolt dörrhandtag.

Baksidan av denna lilla crossover är också attraktiv och omdesignad med modern grafik. Dessutom har GLA en bred stötfångare, ett par vertikala diffusorer och ett plant tak som förlängs med spoiler -toppar.

✓ Du kan också kontrollera:

Helt ny stuga

Den mest märkbara förändringen i Mercedes-Benz GLA 2022 är inuti. De första bilderna visar en omdesignad hytt och många nya element, varav de flesta har kopierats från senaste A-klass.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Först och främst har GLA en mycket informativ instrumentpanel och en ny uppsättning luftmunstycken. I en toppmodifiering lade Mercedes till en virtuell instrumentpanel som ser rymlig ut och fungerar i flera lägen. I princip har nya GLA ett långt sortiment av standardutrustning. Den innehåller det senaste MBUX-systemet som vi har sett i S-klassen, en elektrisk baklucka, tvåzons automatisk klimatkontroll, Apple CarPlay / Android Auto och en multifunktionell läderratt med touchkontrollknappar och växelpaddlar.

Mercedes-Benz GLA 2022: priser och egenskaper

Mercedes-Benz GLA 2022 motorspecifikationer

Liksom sin föregångare kommer nya Mercedes-Benz GLA 2022 också att fungera med samma motor. Denna modell har tre motoralternativ. Den första som driver GLA 250 är en 2,0-liters turbo i rad 4 med 221 hästkrafter och 258 lb-ft vridmoment. Denna kraft riktas till framhjulen (eller alla fyra) via en 8-växlad dubbelkopplad automatisk växellåda.

Nästa är också en 2,0-liters turbo i rad 4, men den här gången under huven på GLA 35-modellen. Denna motor kan producera 302 hästkrafter och 295 lb-ft vridmoment. Den sista motorn driver GLA 45 och levererar 382 hästkrafter och 354 lb-ft vridmoment.

Mercedes-Benz GLA 2022: priser och egenskaper

Hur mycket kommer Mercedes-Benz GLA 2022 att kosta?

De Mercedes-Benz GLA 2022 börjar vid 36,230 euro för basmodellen GLA 250. Ju mer kraftfulla Mercedes-AMG modell GLA 35 emellertid börjar vid 47,550 euro, medan GLA 45 kostnaderna 54,500 euro. När det gäller släppet bör vi förvänta oss att den här uppdaterade versionen kommer ut någon gång i år. Många tror att debuten kommer att ske under sommaren.

Volvo Grupp A