Mercedes-Benz EQB 2023: Interiör, motor och modifieringar

Mercedes-Benz EQB 2023 är den helelektriska versionen av den vackra GLB, den kompakta crossovern med stjärnan. Det är också den andra medlemmen i Mercedes-Benz växande EQ-sortiment i USA. Om märkets första elbil, EQS, avskräcker dig på grund av dess oöverkomliga tresiffriga baspris, kommer EQB att få dig att le från öra till öra.

Mercedes-Benz EQB 2023: vad är nytt?

Den senaste Mercedes-Benz EQB är ett helt nytt elfordon. EQB är baserad på GLB-klassens crossover och behåller sin bensindrivna brors långa hjulbas och låga profil. Däremot har den EV-specifika stylingsignaler som en svart grill (med en centralt placerad Mercedes-stjärnlogotyp), LED-ljusbalkar fram och bak och blå accenter som låter alla veta att du kör en Mercedes-Benz EV.

Standard är nästa generations MBUX infotainment- och multimediasystem med en 10,25-tums förardisplay och en 10,25-tums pekskärm i mitten. Avancerade säkerhetsfunktioner inkluderar Active Lane Keeping Assist, Blind Spot Assist och Active Brake Assist, för att bara nämna några.

Mercedes-Benz EQB 2023 finns i två varianter med fyrhjulsdrift som standard. EQB 300 4MATIC är klassad till 225 hk och 288 lb-ft vridmoment. Den mer kraftfulla EQB 350 4MATIC har två elmotorer klassade till 288 hk och 324 lb-ft. leverera vridmoment. Båda varianterna finns i två trimnivåer: Exclusive och Pinnacle.


Mercedes EQB-priser: Otroligt prisvärda

Kommer du ihåg när vi sa att EQB 2023 skulle få dig att flina som en Cheshire-katt? Allt har med priset att göra. Grundversionen av Mercedes-Benz EQB 300 4MATIC Exclusive börjar på 56 800 EUR (inklusive 1 050 EUR destinationsavgift). Den har fantastiska funktioner som ett avancerat ljudsystem, induktiv trådlös laddning, ett keyless go-paket och alla ringklockor och visselpipor du kan förvänta dig av en modern Mercedes EV.

Grundversionen av EQB 300 skulle kosta cirka 49 300 euro, med hänsyn tagen till skattelättnader på upp till 7 500 euro. Det gör den till en snatta i den helelektriska crossover-nischen med sju säten. Om man ser sig omkring är EQB den enda kompakta sjusitsiga crossovern på marknaden som inte kommer att bryta banken. Som jämförelse skulle Tesla Model Y kosta cirka 19 000 € mer om du väljer sjusitsig alternativet, och du kommer fortfarande att betala mindre om du väljer EQB 350 4MATIC Exclusive, som börjar på 60 350 €.

EQB 300 Pinnacle börjar på 59 350 € och EQB 350 Pinnacle kostar 61 400 €. Den förstklassiga utrustningen Pinnacle erbjuder andra bekvämligheter som en surroundkamera, ett panoramatak och ett Burmester-ljudsystem.


Batterikapacitet och laddning

Oavsett utrustningsvariant har Mercedes-Benz EQB 2023 ett litiumjonbatteri med en kapacitet på 66,5 kWh, vilket räcker för en räckvidd på runt 260 miles (WLTP-värde). Officiella U.S. EPA-siffror har ännu inte offentliggjorts, men du kan förvänta dig cirka 220-230 miles räckvidd på en full laddning. Alla Mercedes EQB-varianter kommer som standard med två års gratis laddning genom ett program med Electrify America.

Detta tvååriga kostnadsfria laddningspaket inkluderar obegränsade 30-minutersladdningar vid mer än 2 600 ultrasnabba DC-laddningsstationer över hela Electrify America-nätverket i USA.

Volvogrupp-a