Mercedes-AMG GT Coupe 2024: Interiör, motor och modifieringar

Mercedes-AMG GT Coupé 2024 är den andra generationen av det tyska bilföretagets favoritvapen i kampen mot den helt dominerande Porsche 911. Den har nu samma bas som Mercedes-AMG SL Roadster, är cirka sju centimeter längre, 1,6 centimeter bredare och har en hjulbas som är 2,8 centimeter längre än den tidigare GT Coupé.

Tillväxtspurten leder till en 2+2-säteskonfiguration, ett ganska rymligt bagageutrymme (som Mercedes säger rymmer upp till två golfbagar), bakhjulsstyrning och standard fyrhjulsdrift, vilket är bilens varumärke. Grand Tourer, även om AMG GT är en fullfjädrad sportbil.

“Den nya AMG GT Coupé kombinerar hög dynamisk prestanda och karakteristisk sportighet med en hög nivå av vardaglig komfort”, säger Michael Schiebe, styrelseordförande för Mercedes-AMG GmbH. “Med det nya storlekskonceptet och de extra 2+2 sätena svarar vi direkt på våra kunders önskemål.”

Mercedes-AMG GT Coupé 2024: Vad är nytt?

Mercedes-AMG GT Coupé 2024 är inte bara en större sportbil än tidigare, utan också snyggare och mer tilltalande för ögat. Trots den dramatiska tillväxten är den längre hjulbasen, de kortare överhängen och den svepande taklinjen en perfekt match för de släta karosspanelerna, de skålade hjulhusen, de digitala LED-strålkastarna och de distinkta 20-tums AMG-hjulen som enligt Mercedes “nästan är i linje med karossen”. -AMG.

Förbättrad aerodynamik tillhandahålls av aktiva louvres fram och en aktiv bakspoiler. Och när Mercedes-AMG talar om ett “dimensionellt koncept”, betyder det en tillgänglig 2+2 sedan och en “easypack” bagageutrymme som erbjuder handsfree-åtkomst för maximal komfort.

Det låter som om Mercedes-AMG GT Coupé har förlorat sin hardcore-själ till förmån för vardaglig funktionalitet, men förändring är bra på sportbilsmarknaden, där konsumenttrenden går mot att vilja ha mer av allt i utbyte mot kalla, hårda pengar.


V8-motorn med bi-turbo är handbyggd.

Om det fortfarande finns några tvivel om att den nya Mercedes-AMG GT Coupé kan konkurrera med supersportbilar, kommer en titt under motorhuven att dämpa alla farhågor. Amerikanska köpare kommer att få två varianter av AMG GT Coupé: GT 55 och GT 63. Mercedes-AMG-entusiaster kommer att finna denna modellserie bekant, eftersom den är densamma som Mercedes-AMG SL Roadster. Alla drivs av en 4,0-liters dubbelturboladdad V8-motor i två inställningsvarianter. GT 55 har 469 hk och ett vridmoment på 516 Nm, medan GT 63 har 577 hk och ett vridmoment på 590 Nm.

Mercedes-AMG V8 monteras för hand enligt företagets egen princip “One Man, One Engine”. “Det låter inte bara coolt, utan den avancerade digitala monteringsprocessen säkerställer maximal effektivitet och kvalitet”, säger Mercedes-AMG.


Hur snabb kommer Mercedes-AMG GT Coupé att vara år 2024?

Mercedes-AMG uppger att GT 55 accelererar till 100 km/h på 3,8 sekunder och har en topphastighet på 183 km/h. Å andra sidan accelererar GT 63 till noll på 3,1 sekunder och har en högre topphastighet på 300 mph. Detta stöds av en nioväxlad AMG-automatväxellåda med en våtstartskoppling istället för en momentomvandlare. Mercedes-AMG hävdar att denna inställning minskar vikten samtidigt som bilens tröghet minskar vid acceleration eller kurvtagning.

Kraften överförs till alla fyra hjulen via den fullt justerbara AMG Performance 4MATIC+ fyrhjulsdrivna växellådan med elektromekanisk koppling och självlåsande bakre differential. Beroende på scenariot kan drivlinan växla från en 50:50 momentfördelning mellan fram- och bakaxlarna till 100 procent bakhjulsdrift eller något däremellan.


Aktiv mjukgångsreglering och bakhjulsstyrning

Mercedes-AMG GT Coupé 2024 har en arkitektur i aluminium, stål, magnesium och kolfiber som stöds av en aluminiumaxel med fem wishbones och AMG Active Ride Control med aktiv rullningsstabilisering. Även om den är ganska skrymmande har den aktiva dämpare och en hydraulisk torsionsstång som ger en bekväm eller sportig körning, beroende på körprogrammet.

Dessutom har alla Mercedes-AMG GT Coupéer bakhjulsstyrning för snabbare kurvtagning och bättre manövrerbarhet i låga hastigheter. Bromsningen underlättas av gjutjärnsbromsskivor som standard och kolfiberkeramiska bromsar med riktad perforering för effektivare kylning som tillval.


Lastad hytt

Interiören i Mercedes-AMG GT Coupé påminner om SL, inklusive ett 11,9-tums MBUX infotainmentsystem med pekskärm (med anpassningsbara menyalternativ) och en 12,3-tums digital instrumentpanel. Andra funktioner är en AMG Performance-ratt med platt botten, touchsensor och växelpaddlar i aluminium, AMG-elstolar, klädsel i Nappa-läder och 64-färgad omgivningsbelysning.


Tillgänglighet för Mercedes-AMG GT Coupé 2024

Mercedes-AMG GT Coupé 2024 kommer till återförsäljarna i mitten av 2024. Officiella priser och rekommenderade försäljningspriser har ännu inte meddelats, men du kommer att få betala mellan 150 000 och 190 000 euro för att njuta av privilegiet.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar