Mercedes-AMG GLE 2024: priser och egenskaper

Mercedes-AMG GLE SUV och GLE Coupé kommer att få en liknande uppfräschning som den vanliga GLE-klassen 2024. Närmare bestämt är AMG GLE 53 och AMG GLE 63 S, liksom icke-AMG-modellerna, utrustade med elektrifierade mildhybriddrifter. Kunder kan därför se fram emot mer kraft, snabbare acceleration och högre effektivitet utan att behöva kompromissa med det praktiska eller invändiga utrymmet. Mercedes-AMG GLE-Class är en kompetent allroundbil i alla konfigurationer och rekommenderas starkt, trots det högre instegspriset.

Mercedes-AMG GLE 2024: priser och egenskaper

Mercedes-AMG GLE 2024: vad är nytt?

Även om det inte är uppenbart vid första anblicken: Mercedes-AMG har gjort allt för att piska sin supersnabba GLE-klass i form. Det börjar med ett AMG-emblem på motorhuven, som Mercedes-AMG beskriver som ett nytt kännetecken för alla framtida AMG-modeller”. Dessutom har AMG GLE 53 ett nytt frontförkläde med uppdaterad stötfångardesign, sidoluftintag i form av jetvingar och nydesignade LED-bakljus. AMG GLE 63 S Coupé har unika 22-tumshjul, som även finns som tillval för hela serien. Två nya färger har lagts till den vanliga exteriörlackeringen: alpin grå och skymningsblå, metallic.

Mercedes-AMG GLE 2024: priser och egenskaper

Elektrifierade drivlinor

2024 års Mercedes-AMG GLE 53 har en turboladdad 3,0-liters raka sex bensinmotor och en elmotor med 450 hk. Men med en ny mjukvaruuppdatering och en turboladdaruppgradering har Mercedes-AMG-personalen pressat ut mer vridmoment ur bensinmotorn. I kombination med den integrerade startgeneratorn (ISG) har AMG GLE 53 nu 561 Newtonmeter tillgängligt vridmoment.

Mercedes-AMG GLE 2024: priser och egenskaper

AMG GLE 63 S har å sin sida en 4,0-liters V8-bi-turbo med 603 hk och 627 Newtonmeters vridmoment. Den har en liknande elmotor som lägger till 21 hästkrafter och 184 lb-ft vridmoment, vilket ökar effekten till fascinerande 624 hästkrafter och 811 lb-ft vridmoment.

Mercedes-AMG GLE 2024: priser och egenskaper

Båda varianterna har AMG Performance 4MATIC+ fyrhjulsdrift med helt variabel vridmomentkontroll och niostegs automatlåda som standard. GLE 63 S har en elektronisk spärrdifferential på bakaxeln för att förbättra greppet.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Hur snabbt kör Mercedes-AMG GLE-klassen?

Grundversionen av Mercedes-AMG GLE 53 accelererar från 0 till 100 km/h på 4,9 sekunder och ser till att du aldrig är sen vid nästa trafikljus. Och med en topphastighet på 155 mph borde det också vara enkelt att korsa delstatslinjer. Men om du letar efter den snabbaste GLE är AMG GLE 63 S rätt val. Den sprintar från 0 till 100 på 3,7 sekunder och når en topphastighet på 174 km/h.

✓ Du kan också kontrollera:

Imponerande siffror att dra

Trots dess prestanda för superbil-betning hävdar Mercedes-AMG en maximal dragkapacitet på 7 700 lbs, vilket motsvarar dragsiffrorna för Ford Ranger och Jeep Gladiator.

Mercedes-AMG GLE 2024: priser och egenskaper

Sportlyxig interiör

Mercedes-AMG utrustar AMG GLE 53 och AMG GLE 63 S med mer lyx som standard. Standardsätena med värme och ventilation finns uteslutande i premiumkoskinn i nya färgkombinationer som brun/svart eller beige/svart. AMG GLE 53 har ett panoramasoltak, uppvärmda framsäten, en adaptiv helljusassistent och ett Burmester-ljudsystem. Andra utrustningsfunktioner inkluderar ett prestandaavgassystem, ett standardnavigeringssystem med MBUX Augmented Reality och en unik ratt.

Mercedes-AMG GLE 2024: priser och egenskaper

Mercedes-AMG GLE 63 S erbjuder ett antal interiörförbättringar. Karossvarianterna SUV och Coupé har varumärkets eget Air Balance-paket (ett luftrening och doftsystem), en head-up display, AMG-specifika logotypprojektorer i framdörrarna och flerkontursäten fram.

Mercedes-AMG GLE 2024: priser och egenskaper

Mercedes-AMG GLE 2024 priser

Mercedes-AMG GLE 53 och GLE 63 S kommer ut på marknaden i mitten av 2023. Det föreslagna priset har inte tillkännages ännu, men vi uppskattar att det kommer att börja på cirka 81 500 $ för GLE 53 och 125 000 $ för GLE 63 S.

Foton & källa: Mercedes-Benz AG.

Volvo Grupp A